Reklama

Reklama

Purpurové květy

Trailer 1

Obsahy(1)

Přítelkyně Patti (Selma Blair) a Kate (Debra Messing) se scházejí na večeři, aby společně oslavily Katiny 33. narozeniny a povyprávěly si o svých plánech do budoucnosti. Náhle se však obě dívají do očí své minulosti. V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se od té doby stal úspěšný autor detektivek a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí. Ve svém osmém filmu za posledních jedenáct let se Burns vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stará láska nerezaví, ale ani nepobaví. Řešit krizi středního věku návratem k bývalým partnerům z vysoké školy se scénáristům jevilo jako dobrý nápad, ale už jim chyběla dovednost napsat to aspoň obstojně. A tak hlavní hrdinka váhá, tápe, opouští muže, vrací se k němu, opět ho opouští, protože se chce najít (asi se taky ztratila v tom zoufale nudném scénáři) a tak pořád dokola. Škoda, že hlavní part hraje nudnější z obou párů. Vzteklá zrzka s bývalým alkoholikem nabízeli mnohem dynamičtější vztah, ale dostali jen málo prostoru a to na úkor dvojice, která je tak mdlá a otravná, že ty knihy, které nakonec oba napíšou, nejspíš jednou skončí na seznamu povinné školní četby. /18. 3. 14./ ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie, která ze svého žánru občas vybočuje k milým nezávislým komediím, které neberou nic příliš vážně, oplývají inteligentním humorem, umí trochu kousnout a mají příjemnou atmosféru skutečného života. Burns se projevil jako talentovaný scenárista i režisér, Květům se dá vytknout snad jen občasná nelogičnost chování postav, ale s tím se tak trochu počítá. Film předčil moje očekávání, mile mě potěšil a hodně zabodoval, takže si zaslouží silné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Solidní romantika, která si ale nezasloužila takhle předvídatelně nalajnovanej příběh jak z tuctové Harlekýnky (Patti se začne hroutit manželství zrovna až potká Briana - ten je shodou náhod úspěšný spisovatel, kterému dělá právnika Murphy, který je náhodou dávná láska od Kate). Prostě to na mě zpočátku působilo hodně lacině (pak už to bylo jenom lepší). Prostředí New Yorku těmhle malým filmům sedí a když ve správnou chvíli začne hrát fain indie kytarovka, tak je vyhráno...6/10 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A máme tu další romantickou komedii, která nevybočila z průměru a bohužel nikterak příliš nezaujala a nepřekvapila. Ovšem mou první větu berte trochu s rezervou. Pokud nepatříte k lidem, kteří často koukají na romantické komedie a jsou jich přesycení, tak vás to zřejmě zaujme mnohem více než mě, který romantické komedie často vyhledává. A přiznávám, že je možné, že už jsem jich tak trochu přesycen. Ale faktem zůstává, že tahle romantika je dost dobře koukatelná, skoro vůbec nenudí a občas mi připadala i nadprůměrně vydařená. Ale já se snažím hledat v romantických filmech originalitu nebo něco, co jsem ještě nidke jinde neviděl, a toho se mi bohužel v tomto filmu vůbec nedostalo. Avšak velice rád jsem vydržel až do konce, abych se dozvěděl, jak to vlastně celé dopadne. Herecké výkony byly velice obstojné, Patricka Wilsona znám už z filmu Jako malé děti, kde se mi ovšem líbil mnohem více, ale ani tady to nebylo nikterak zlé. Ostatní herce jsem si během filmu v souvislosti s jiným filmem nevybavil, což hodnotím jeko veliké plus, alespoň jsem nemusel srovnávat jejich výkony s jinými rolemi a nemusel jsem v myšlenkách odbíhat od filmu. A konec celého filmu přece jen nebyl nijak klišovitý a vše zůstalo otevřené, takže své klady tenhle film má, ale já zůstávám u nadprůměrných třech hvězdiček. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spíše konverzační romantický film o setkání bývalých lásek, které se později rozešly a vedly každý svůj život. Setkání po 15 letech. Kamarádky (Selma Blair, Debra Messing) si vyjdou na oslavu narozenin jedné z nich. Co náhoda nechce, ve stejném podniku sedí jejich bývalé lásky ze střední (Edward Burns, Patrick Wilson). Protože rozchody nebyly zrovna milé, dojde k ostřejší výměně názorů, ale posléze dalšímu sbližování těchto lidí. Problém je, že tři z nich jsou ale již zadaní... Vcelku příjemná, spíše konverzační komedie, která nepřináší nic nového, ale je natočena svižně, s nápadem, chytrým i když pomalejším rozvíjením děje, uvěřitelnými reáliemi, a se sem tam haprujícími hereckými výkony, které Selma Blair nezachrání ani svými knoflíky pod kobercem, jež vydává v jedné scéně za svá prsa. Menu i film naběhnou rychle, bez zdržování výstrahami, jako bonus je zde jen trailer (2:25) bez titulků. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se stal prvním v historii, který si neodyl premiéru na plátně, ale na internetu. (Olík)

Reklama

Reklama