Reklama

Reklama

Baccano!

(seriál)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Autor novely "Baccano!", Ryohgo Narita, ju voľne preložil ako „hlúpy zmätok“ („stupid commotion“). Príbeh je rozprávaný v štýle Pulp Fiction, kde viacero príbehov postupne do seba zapadá. Píše sa rok 1711 a skupina alchymistov hľadajúca večný život sa zíde na lodi aby vyvolala „démona“, ktorý pozná toto tajomstvo. Démon im dá čo chcú - elixír života, spôsob ako ho pripraviť a ako ukončiť život nesmrteľného. Nasledujúcu noc začnú alchymisti miznúť potom, ako sú „zjedení“ jeden druhým. Keď si uvedomia akou sú pre seba hrozbou, rozpŕchnu sa po svete. O viac ako 200 rokov neskôr sa nesmrteľní opäť stretnú a začína „hlúpy zmätok“. (NeosinneR)

(více)

Recenze (59)

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak ukočírovat nelineární vlak mnoha paralelních dějových linek a hromadu zajímavých bizarních figurek. Už famózní opening evokuje to nejlepší od Tarantina a Ritchieho. To vše je postupem času umocněno na druhou díky čiré šílenosti několika postav a jejich velkohubému teatrálnímu vystupování. Spojení nesmrtelných mágů s mafiány prohibiční éry může fungovat. A jaká je to jízda! ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Na to kolik je v Baccano! postav a jak moc jsou pribehove linky casove zamotane, to az prekvapive dobre drzi pohromade. Animace paradni, hudba pasuje, hrdinove a padousi jsou jedna rodina (dost silena rodina). Po pravde receno, nektere postavicky obyvajici tenhle vesmir jsou az trochu moc prestrelene a jejich motivy nedavaji smysl, ale v celku je to zabava a radost sledovat. PS: misty je to dost brutalni, rating 15+ ! PPS: Isaac a Miria jsou nejuzasnejsi dadaisti a siritele radosti a dobre nalady co kdy chodili po zemi. We no lie! We tell truth! Cao! ()

Mafian 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě DRRR musím obdivovat mistrnou práci s postavami, ve které Baccano svého mladšího bratříčka ještě o něco málo překonává. Děj má pak neuvěřitelný spád, ale tempo je místy až příliš rychle a nepozorný divák by se v krátkých třinácti dílech, kde se plete jedno před druhé, snadno ztratit. Naštěstí jsem se do labyrintu přestřelek, jak slovních, tak kulometných, nezapletl a mohl jsem si užít originální a své charaktery: Isaaca a Mirii, dva vyšinuté zloděje se specializací na čokoládu, jenž si občas odskočí k nějakým mnohamiliónovým krádežím, věčně uplakaného Jacuzziho a jeho družku Nice, která vlhne, když kolem vybuchují bomby, pohodářského mafiána Fira a jeho fetišistickou lásku Ennis, stejně jako trojici bratrů Gandorových a jejich dávného přítele, démonického zabijáka, jenž pluje vlakem, kde vraždí, co mu přijde pod ruku, což podporuje atmosféru celého seriálu. Do vlaku Flying Pussyfoot skutečně nastoupit nechcete, pokud nedáte všanc svůj život... ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Chytré, zábavné, vtipné, napínavé. Každá postava je navíc nečím unikátní a i když není anime extra dlouhé a postav je tam hodně, nepůsobí to, že by dostávaly málo prostoru. Doporučuji všem. U tohoto seriálu jsem se ani chvilku nenudil, protože od začátku do konce je to nepřetržitá akčně-mafiánská jízda. Rád bych ještě zmínil, že animace, kresba i hudba se velmi povedly a skvěle se k Baccanu hodí. Je jen škoda že se anime nesetkalo s příliš velkým úspěchem u diváků, takže se pokračování v nejbližší době asi nedočkáme. Nezbývá než začít číst mangu. 9.5/10 ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Ano, děj fičí kupředu závratnou rychlostí a seriál ani na chvíli nenudí, ale nemůžu se zbavit dojmu, že jde jen o převelice komplikovaně odvyprávěný námět na tak dvouhodinový film. Roztáhnout pár hodin ve vlaku plus několik dalších scén na 16-dílný seriál (ano, bonusové díly jsou tentokrát pro příběh celkem podstatné), to měl někdo opravdu důvěru ve svoji vizi. Ale nedá se říct, že by tvůrcům risk nevyšel, jen zkrátka seriálu rozhodně nedokážu říkat kultovní. Durarara! je zajímavější, i díky skvělé postavě Celty. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Neskutočne podarený naračný a žánrový experiment. Rýchle tempo, humor, akcia, napätie, kopec rôznorodých postáv a výborná atmosféra. Najlepšie na dielach s takým obrovským množstvom charakterov je, že si každý nájde svojich favoritov. .(3 bonusové časti majú výrazný pokles kvality, oplatia sa pozrieť len kvôli dodatočným informáciám o niektorý postavách) ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co tady mám vychválit dřív. Jestli jsou to postavy, nebo příběh, nebo animace a nebo úplně všechno. :-) Takovou dvojku jako je Isaac a Miria jsem už dlouho neviděl – co tihle dva za těch 13 dílů stihnou udělat za vylomeniny je dost i na anime (a že je to jen tak nepustí i za těch x let) :-), jinak samozřejmě i zbytek postav jsou vesměs sympatická individua od dobráka Fira až po naprostýho hajzla Szilarda a jeho „pomocnice“ Ennis (asi jediná postava která projde lehkým vývojem a navíc je hezká) Každopádně mě tenhle seriál dostal tak moc že si ho asi pustím znova (jev u mě neobvyklý). Ale pokračování už radši ne, takhle to bohatě stačí. Další z řady perfektních anime a nemůžu jinak než doporučit. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době slušný anime seriál, kterému se snad nedá co vytknout. Akorát snad přehršle jmen a rodin, mezi kterými jsem se díky pulp-fiction-vyprávění ještě více ztrácel. Isaac a Miria samozřejmě bombastičtí. A zbytečně moc explicitního násilí taky potěší :] - 80 % ()

Five By Five

všechny recenze uživatele

Síce verím, že tým, čo to dopozerali až do konca sa to naozaj páčilo, no hovorte mi, že som staromódny (z tej grafiky som mal ten pocit aj pri tomto seriáli), mám proste radšej keď sa príbeh rozpráva pekne od začiatku a nemusíte si ho spájať sami niekde pred koncom... Určite to veľa ľudí odradí (preto ani z toho skvelého celkového hodnotenia radšej nečakajte priveľa)... Ja som dokonca vydržal iba do polovice prvej epizódy a pár ďalších už len preskákal... Kovbojky ma akosi nikdy veľmi nebrali, zrejme robím chybu, ale zahadzujem... ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Skvělý anime...fakt dobrý. Jak už tu bylo mnohokrát řečeno, asi až do poloviny seriálu váháte zda vás to vůbec baví nebo ne. U mě osobně přišel zlom někdě u osmé epizody, po jejímž shlédnutí jsem dojel seriál až do konce. Charaktery byly skvěle propracované a ikdyž těch postav bylo dost, brzy jsem si zvykl. Neoblíbit si takového Izaaka (s hlasem slavného Vashe the Stampeda!) a Mírii bylo opravdu nemožné, ale já měl nejradši tajemnou Ennis. Co mě na Baccanu dostalo asi nejvíc byla jeho žánrová různorodost. V jednu chvíli jsem se mohl usmát, když takový Izaak s Mírií zase něco vykradli a v další chvíli, když takovému Czeslavovi vypichovali oči, se mi naopak svíral žalůdek. Ono v Baccanu je hodně smíchu, ale brutalitou tvůrci též nešetřili.....Jinak pokud by vám nestačilo základních 13 epizod, jsou ještě 3 bonusové. Nemůžu si pomoct, ale nová postava v těchto epizodách - šílenej automechanik, mě šíleně nudil. To jeho věčné kecání o ničem bylo občas k nevydržení a jistou kvalitu bonusových dílů, tak zachraňují staří známí. Dávám sice slabších pět, ale opravdu jsem si to užil! ()

Nyan 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že je možné vyprávět tři na sebe navazující příběhy zároveň. Podobnou zkušenost jako u Nolanova Počátku. ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Seriál pro pokročilé otaku fandy! Na minimálním rozsahu rozhrává divadlo, které se nebude opakovat. První díl se na vás vrhne naprosto bez jakéhokoli času na přípravu a vydechnutí. Nenechte se odradit prvním dílem - Baccano! má svůj styl vyprávění a po dvou dílech se zorietujete a už ho nebudete moci vypnout. Určitě stojí za zmínění skvělá hudba, která nádherně podkresluje celý příběh. Scénář je ultra svižný a originální (jak jen to je v roce 2007 po milionu dalších anime možné). Baccano! patří mezi ukázkový příklad krátké série, ke které se budete rádi vracet a stále budete objevovat nové prvky, propojení a zajímavosti. Za mě 5*. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Takto vyzerá zábava. Baccano je špecifické hneď v niekoľkých veciach. Po prvé sú to postavy, ktorých je také množstvo, že nie je šanca ich nejak bližšie vykresliť (OK, Isac a Miria sa nerátajú, tam moc nie je čo vykresľovať). A po druhé, sleduje súbežne v malých časových úsekoch obrovské množstvo fragmentov deja v zdanlivo náhodnom poradí. No nič z toho nevadí. Lebo keď sa na konci všetky linky pretnú, zažijete jediný dokonalý moment, moment osvietenia a pochopenia...proste pocit, ktorý si budete užívať ešte slušnú dobu potom. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Velice drsná, zábavná a příjemná cesta vlakem a časem :-) Rozhodně stojí za doporučení už jen kvůli propracovaným charakterům všech postav (nejen těch hlavních), kvalitnímu příběhu a vybroušenému scénáři. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Vážení hostia, dovoľujem si Vás privítať na dnešnom predstavení, ktoré si pre vás pripravili chovanci nášho ústavu. Dovoľte mi predstaviť Vám našu čiernu komédiu z prostredia mafie. Vážení hostia Humbug. A veru bol to riadny. Neviem na koľko usúdiť, že to bolo tak dobré alebo na koľko som zvrátený ale nedalo sa mi nesmiať sa celú túto bláznivú cestu (kto nájde postavu, ktorá nebola šialená ruku hore!). Rozdelenie príbehu do časových osí a tie rozsekať sa javí z úvodu trochu chaotické, o to viac vás to núti sledovať ďalej ako sa to spolu pekne spája. To bol fakt geniálny ťah. Takúto dobrú skladačku som naposledy videl pri Memente. Po hudobnej stránke nieto čo dodať hlavne na fantastický opening. Snáď len, že chlapík s hasákom bol až v bonusových dieloch (jeho "Shakespearovské" prejavy a úvahy ma fakt dostali). Možno je to tým prostredím, možno som prahol po dobrej komédií ale isto si to zaslúži jasných 5 hviezd. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkreativnejsich a najpestrejsich anime vytvorov. Citam plno staznosti na netradicny naratorsky styl, v ramci ktoreho sa skace z jednej postavy na druhu a z jedneho roku do druheho bleskovo rychlo. Staci vam vsak fungujuca pamat a pozornost a rozhodne sa nestratite. Mozaika sa dotvori az v zavere, kedy divak konecne ziska vsetky kusky skladacky. Neexistuje jedna centralna postava, co povazujem za znacne pozitivum, kedze postavy su rozmanite a tym padom si kazdy moze najst svojho oblubenca. Do Baccana som sa zamiloval uz od prvej casti, dej prakticky nema hluche casti a postupne davkuje humor, mysteriozitu, rozlicne suboje, brutalitu aj sympaticku intimitu. Aj napriek znacnej porcii nasilia je pribeh hrejivy a rychlo odsypa a vobec by mi nevadilo, keby mal serial viac casti. ()

Sedliak 

všechny recenze uživatele

Úžasná jazda. Snáď len trochu málo času pre takú bandu postáv. Logicky si niekoho obľúbite viac a niekoho menej, takže sa môže stať, že nebudete nakoniec spokojný s časom venovanom Vašemu avatarovi. Mne naskutočne liezol na nervy Jakuzzi, veľmi otravná, urevaná a zbytočná postava, ktorá paradoxne dostáva asi najviac priestoru (v bonusových dieloch 14-16 sa dokonca stáva postavou hlavnou). Zamrzí to hlavne kôli tomu, že ostatné línie seriálu sú veľmi výživné, ale nedostáva sa im toľko priestoru, či už sú to drsní mafiáni, alebo záhadní alchymisti. Každopádne celý seriál je plný akcie zasadenej do zaujímavých kulís, s množstvom dobre napísaných postáv a krásnou animáciou. Keď si k tomu doplníme geniálnu prácu s prelínaním časových linií a bezprecedentným miešaním žánrov, kedy sa v jednej scéne naháňajú a skotačia postavičky v komických klobúkoch, a v ďaľšej niekto naperie dve šupy z upilovanej brokovnice do hlavy malého chlapca z polmetrovej vzdialenosti, nejde inak ako odporučiť všetkým fanúšikom akčnejšieho animé, Cowboya Bebopa a Britských gangsteriek made by G. Ritchie. ()

Reklama

Reklama