Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdy za to, jak jsme se s mými dětmi u téhle milé blbiny nasmály - to není hrubka - mám tři dcery. Umějí film nazpaměť a při každé příležitosti mi odrecitují pasáže typu: "móc tlustej! Móc zpocenej!Počkat! atd. (dál to neumím, já umím dobře tetičku z Bohuša) a různé další a vždycky mě rozřehtají. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může někdo tuhle skvělou komedii považovat za průměrnou taškařici pro malé děti. Já se totiž bavil opravdu královsky, užíval jsem si Brendana Frasera v jeho osvědčené natvrdlé poloze a příběh plný bláznivých gagů mě vtáhl takovým způsobem, jak už se to dlouho nějaké nenáročné oddychovce nepovedlo. Jestli to tedy znamená, že jsem stále nedospěl, tak se s tím nějak smířím. Raději přijdu o trochu soudnosti, než abych se připravil o zážitek z této vynikající podívané:-) P.S: Ústřední soundtrack nemá chybu!! ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, jasně určená mladšímu publiku, ale i člověk školy dávno odrostlý se může solidně pobavit, především díky Brendanu Fraserovi a jeho mimice, jde vidět, že si natáčení opravdu vychutnal. Stejně tak všudypřítomné fórky jsou povedené a málokdy zacházejí do trapností. Studiu Disney se povedlo natočit dobrou hranou komedii, která rozhodně neurazí. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Jedna z najobľúbenejších komédií môjho detstva dokáže aj dnes pobaviť a zaujať tak detského, ako aj dospelého diváka. Brendan Fraser je v hlavnej úlohe skvelý a dosť pravdepodobne podáva jeden z najlepších výkonov svojej kariéry. Leslie Mann je roztomilá, záporaci stupídny, ako majú byť a zvierací kamaráti Georgea často šikovnejší ako on sám. Hudba je chytľavá a viaceré scénky zapamätovateľné na celé roky. Jednoducho pohodový a príjemný film, ktorý si pozriem rada kedykoľvek. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pravda, jedná se o dosti infantilní humor, ale tuhle komedii mám rád, protože je tak ulítlá a blbá až je skvělá a hlavně si na nic nehraje! Nemusím Brendana Frasera a většinu Amerických komedií posledních let, ale tohle je jedna z výjimek. Vtipná parodie na Tarzana s hláškou Paní Uršulová nehloupá mě vždycky vykouzlí úsměv na rtech a dobrou náladu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně se Max (Greg Cruttwell) dohaduje s africkými průvodci a nabízí jim odměnu v zamolech. Tato měna existuje pouze ve filmu. (Nick321)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného komiksu Dana Olsena. (Terva)

Reklama

Reklama