Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá komedie s jediným cílem - pobavit diváka, pokud možno za každou cenu. Tady se ale tvůrci ještě nesnížili k totálním oplzlostem ani úplným infantilitám, takže se jim podařilo udržet film v mezích koukatelnosti pro drtivou většinu diváků. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

George, George, George from the jungle....ten song mi stále zní v hlavě stejně jako samotný film. Výborná komedie od studia Walt Disney určena (nejen) dětem a to je to co jí dělá tak zábavnou. Celkem často se objevují naprosto výborné scénky a George aka Brendan Fraser je naprosto vynikající a je vidět, že se herectvím baví. K tomu výborný vypravěč, který není v rozpacích a klidně se ve filmu pohádá s herci, a není to nikdo jiný než John Cleese (ale i český dabing je velice povedený). To vše obsahuje velice příjemná rodinná komedie, která stoprocentně neurazí, ale příjemně pobaví inteligentními vtípky a rozhodně nespadá do trapnosti ač by se mohlo zdát. --- Viktore ty ses hádal s vypravěčem? – On si začal! ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů nesnáším - kdy trapnost vítězí nad vtipem, pravda a láska nad lží a nenávistí, všude je spousta zvířátek, atd. - ale je fakt, že některé hlášky byly tak dobré, že jsem se zasmála i nahlas - takže proč nedat aspoň ty dvě *... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. George of the Jungle 2. Dela (I Know Why the Dog Howls at the Moon) 3. Wipe Out 4. The Man on the Flying Trapeze 5. My Way 6. Aba Daba Honeymoon 7. George of the Jungle 8. Go Ape [The Dance Mix] 9. Jungle Band 10. George to the Rescue 11. Rumble in the Jungle 12. The Little Monkey 13. George of the Jungle [Main Title Movie Mix] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ruže nie!“ Chytľavá pesnička dokorán rozráža dvere do divokého afrického dobrodružstva o svalnatom panicovi (Brendan „a vôbec skvelý chlap George“ Fraser), ktorého vychová geniálna hovoriaca opica, ktorý sa stane vládcom džungle (kam sa naňho hrabe Tarzan), má aportujúceho slona a liany sa nenaučí používať napriek tomu, že to v kombinácii s jeho nešikovnosťou vždy dopadne rovnako. Film je to rovnako bláznivý ako po technickej stránke (výprava, triky, kaskadérske výkony, práca so živými zvieratami) nečakane kvalitne spracovaný, vrátane veľmi dobrých a vtipných akčných scén. Všetko v snímke je nadávkované presne v takej mierke, aby to bolo „tak akurát“, príbeh sa pôvabne neberie vážne („Vezmeš si ma?“ – „Spamätaj sa!“) a miestami dosahuje, i vďaka rozprávačovi, príchuť Monty Python („Ty sa hádaš s rozprávačom?!“ alebo „A potom sa zrútil do gigantickej priepasti, no keďže je toto rodinný film, nikto v ňom neumrie.“). Osviežujúce a kúzelné („... a tak pri veľmi drahej dekorácii vodopádu...“). Fraser je nielen silný dramatický herec, ale má i obrovský komediálny talent. Ostatní v jeho dravej one man show (Mannová, Church, Benrubi) nemajú šancu, ale vôbec to neprekáža, skôr naopak. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodovej film s tupym Brendanem Fraserem, ale v tom dobrym slova smyslu. Nejlepsi parodie na tarzana se spoustou dokonalejch foru. A ma to pekne chytlavou melodii. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, proč si režiséři nedají říct a stále obsazují Brendana Frasera do komediálních rolí. To prostě NEMŮŽE dopadnout jinak než takhle... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Miluju Tarzana. Četl jsem ho jako svou první knížku a tak na něj nikdy nedám dopustit. No a Král džungle je celkem zábavná a docela dost zesměšňující (ale ne jedovatě) variace na Tarzana. Pravda je, že spousta věcí v Tarzanovi je nechtěně směšná a nemožná (jeho nadlidské samoučící schopnosti) a mnohdy až trapná (jeho neustálé nechávání naživu zločinců, aby se polepšili) a tak to tady tvůrci všechno použili a udělali z toho nápaditej barevnej srandovní mix. Některé gagy jsou opravdu k popukání (třeba George a jeho tenisky, drcení o strom, anglicky mluvící opičák). Ale pravda je, že trapnosti se úplně nevyhnuli (viz třeba prdící opice). Ovšem vypravěčovy hlášky nemají chybu, a protože to není nijak komplikovaný humor, jedná se o skvělou zábavu pro celou rodinu a ještě lepší pro děti tak do těch desíti let. Navíc opravdu chytlavá písnička nedá vaší hlavě zapomenout, že George of the jungle je jungle VIP. No a musím nechat, že Fraser míval docela i dobrou fyzičku. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to jen taková blbinka, ale já se fakt skvěle bavila. Jeden gag za druhým, vtipné poznámky vypravěče, slon vycvičený jako pes k tomu okouzlující Brendan Fraser... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žiji ve světě, který neustále někam spěchá a stejně nic nestíhá. Možná proto by nebylo od věci, kdyby mne v poklidu vychovaly opice, wrestling bych cvičil se lvem, psychiatrickou praxi bych prováděl na zamindrákovaných opičkách a pro zábavu bych nechal aportovat slona kmeny stromů. Samozřejmě by mi přitom občas chyběla nějaká ta samice mého druhu, ale George z džungle je jasným důkazem toho, že podobné problémy se snadno vyřeší. Já se přitom vždycky pobavím a navíc poučím - opičí technika svádění mi už jde skoro stejně dobře jako královi džungle a v houpání na liánách atakuji pozici světové dvojky. Ještě trochu tréninku, internet do chatrče a v civilizaci mne už nikdy nikdo nepotká. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Na prvý pohľad ničím výnimočná komédia, ktorá ma to šťastie, že sa jej absurdný humor až na malé výnimky spoľahlivo vyhýba nechutnostiam a na humoristický kŕč natrafíte taktiež len zriedka. Pripočítajte si k tomu zábavného rozprávača vtipne glosujúceho dianie na plátne a zachraňujúceho aj niektoré slabšie momenty a máte pred sebou film, ktorý si do vášho srdca iniciály určite nevyryje, no pobaví a vykúzli úsmev aj na tvári toho najväčšieho suchára. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá oddychová zábava, která vždycky zaručeně pobaví. Sice je to možná přece jenom až trošku moc jednoduchý a přiztoublý, ale když ono je to tak dokonale zábavný, že je to úplně jedno a Brendan Fraser jako George z džungle je prostě skvělej. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po wrestlingu se lvem, liáně připevněné zřejmě na vrtulníku a opici s gumovými přísavkami namísto bradavek mi došlo, že bude zle. Nechápu, proč během natáčení nedošlo na place k razii agentů DEA.. Co se týká avantgardních zpracování Burroughsovy předlohy, nachází lehce erotický „Tarzan, opičí muž“ v téhle nebetyčné hovadině opravdu velmi zdatnou konkurenci.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pravda, jedná se o dosti infantilní humor, ale tuhle komedii mám rád, protože je tak ulítlá a blbá až je skvělá a hlavně si na nic nehraje! Nemusím Brendana Frasera a většinu Amerických komedií posledních let, ale tohle je jedna z výjimek. Vtipná parodie na Tarzana s hláškou Paní Uršulová nehloupá mě vždycky vykouzlí úsměv na rtech a dobrou náladu. ()

Reklama

Reklama