Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 2

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (238)

Silence 

všechny recenze uživatele

To dobré z jedničky zvýrazněno, to špatné ze dvojky zapomenuto a všechno zabaleno do slušivějšího a dražšího filmového kabátku. Vanesse to tentokrát nejen sluší, ale zbavila se i pohybové prkennosti. Škoda, že finále nebylo energičtější a koncentrovanější. Mírné stlačení stopáže by každopádně prospělo celému filmu. Přesto je tahle správňácká, nevinná a vysněná pohádka překvapivě dobrá zábava. A s filmovým lookem i tak nějak zmizel status Guilty Pleasure, kterým se honosí díl první. (Dvojka je prostě jen srajda...;) 7/10 P.S.: Scream je boží. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +potřetí se setkáváme se stejnými herci, ze kterých se stali hvězdy, moderní hudba, slušná choreografie, pěkné písničky -po dějové stránce jsem čekal přeci jen trošku víc, není tady žádná vypalovačka, která by smetla všechny ostatní/// Kde začít? Už mi není náct a přesto jsem se na tento film tešil jako na žádný jiný, který bude v nejbližší době v kině. Zašel jsem si na to s přáteli, kterým náct je a užil si to s nimi jako by mi bylo o 10 míň. A film rozhodně stojí za to. Alespoň mladším se bude líbit. Když bych měl být přísný a srovnával to s letos viděným muzikálem Mamma Mia, tak jediné v čem je tento film lepší je jeho choreografie. Ta je zdařilá, má náboj a neomezuje se na pár postav. V ostatním (herci, výprava) a potom převážně v samotných písničkách nemůže Muzikál 3 písničkám od ABBY konkurovat. Přesto si i tato hudba svoje příznivce najde (třeba mě se poslouchá dobře) a možná za pár let pro součastnou mladou generaci zkultovní. Na závěr, řeknu, že to bylo trošičku uječenější a hodně hlasité. Navíc dvojka přinesla zhruba 3 songy, které si pamatuji dodneška. To ovšem nic nemění na tom, že MZS3 je parádní hudební a filmový zážitek./// Celkem 71%/// ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Zvrácené. Vštěpuje to dětem do hlavy, že mají být jen sami sebou, ale přesto chodí všichni ve stejných hadrech, mají stejné účesy a zpívají stejně mizerné písničky. Milují se v tom hormony zmítaní teenageři, ale na víc než pusu nedojde. A je to přístupné capartům všeho věku (a zacílené na holky okolo deseti let), přesto nechybí scéna, kde se sexy Gabrielle válí ve své vykasané sukýnce doma po ložnici a Zac Efron ji strká do pusy jahodu (ehm). Ale co je daleko horší: Minimálně tři muzikálová čísla jsou tím nejlepším, co žánr od Hairspraye nabídl! Kam se co do choreografie a propracovanosti tanečních výstupů hrabe třeba Mamma Mia... minimálně dvě pasáže snesou srovnání s Chicagem, ba co víc, to by snad tak střemhlavé pocty klasickým muzkálům schopné ani nebylo. 50% a fakt spíš tři hvězdy, které jsou míň guilty, než bych si chtěl přiznat. Když člověk akceptuje celý ten pestrobarevně kastrovaný koncept, musí zvednout palec hore :-) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Je filmánie, všechny filmy za 50. Tak jsme z recese šli na HSM 3 (víc bych za to opravdu nedala). A hle, to bylo. Ještě nikdy jsem nezažila, aby mi z nějákého filmu bylo tak fyzicky špatně jako tady z toho. Opravdu jsem měla pocit, že kdyby mě někdo říznul do ruky, bude se mi z žil místo krve řinout karamel. Tak moc to bylo přeslazený. Dostala jsem odvahu podívat se na to ještě jednou na DVD, a musela jsem uznat, že je to o mnoho lepší než v kině, pokud nejste fanoušci tohohle filmu, velké plátno budete rozdýchávat stejně těžko jako já. Písničky jsou opět dobré, ale ne v kombinaci se scénama, jako vždycky, slova jsou celkem pěkná. Troy s Gabriellou nás svými přesládlými duety opět unudí k smrti. Ale příběh mě ze všech těch tří filmů příjde nejrálnější, a nejdospělejší. Dávám 3* Asi se mi ze všech tří dílů líbil nejvíc. ()

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Předně mého komentáře bych chtěl říct, že jsem nešel do kina s tím, že tomuto filmu dám odpad! (reakce na některé příspěvky v diskuzi). Ale teď k samotnému filmu. Usedám do sedačky a plátno začíná promítat. Je 20minutové zpoždění (z nichž 10 minut mají pro sebe normální TV reklamy, druhých 10 minut trailery na další filmy), poté začíná HSM. Už z počátku se snažím nesmát, když si vzpomenu na tohle výborné video. Musím dokonce zavřít na chvíli oči, abych nahlas nevybuchl smíchy na celé kino. Scénka překonána (úspěšně), bez výbuchu smíchu, jdeme dále. To, čeho jsem si především všímal, byla choreografie. Zvláště potom, co ji tady vychválil jeden uživatel. No, nevím, asi jsem viděl něco jiného než on, protože jsem si nějaké razantní změny nevšiml (beru v potaz předchozí dva díly). Buď tam tančí, nebo skáčou, nebo obojí. Neříkám, že nebyla povedená, ale srovnávat to s Chicagem? Já osobně bych to nedělal, ale to je jen můj názor. A jdeme dál. Další mínus je i to, že u předešlých dvou se mi sem tam nějaká ta písnička i líbila, ovšem tady si sotva vzpomenu na dvě, (a není to proto, že bych měl krátkou paměť). Příběh taky trochu pokulhává a je ještě naivnější, než v dvojce a to už je co říct. A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale bohužel, nechce se mi :-) Takže závěrečné zhodnocení vypadá zhruba nějak takto: Pokud chcete tento rok (2008) vidět nějaký dobrý muzikál, jděte na Mamma Miu! a věřte tomu, že pokud se vám nebude líbit, tak na HSM ani nechoďte. Přiznávám, možná jsem trochu přísný, přece jen mělo to i jistá pozitiva (např. Vanessu nebo Monique), ale ani tyto dvě krásné herečky to nevytáhnou na tu jednu hvězdičku. A to jsem se snažil na tom najít něco, abych ten odpad nemusel dávat. Vážně. Ale věřím, že si to svou cílovou skupinu diváků najde, distributoři budou spokojeni a čtyřka se natočí velice rychle. Na úplný závěr si dovolím parafrázovat kocoura z Červeného trpaslíka: Podle mě to postupně ztratilo šmrnc. To o těch kačátkách se mi fakt líbilo (reklamy), ale pak to bylo černobílý a já usnul (HSM). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Zac Efron musel projít každodenním tříhodinovým tréninkem, protože jeho postava je kapitánem basketbalového týmu. (adams89)
  • Muzikál momentálně míří pokořit 300 milionovou hranici a navíc byl oficiálně potvrzený čtvrtý díl, stejné herecké obsazení ovšem není jisté. (Pumiiix)
  • Film stál 11 milionů dolarů. (blackrain)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama