Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pokojný a šťastný život Sama Phelana (Chris Hemsworth) a jeho ženy Leslie (Victoria Profeta) sa zmení po tom, ako vstúpi do ich životov tajomný Pyke Kubic (Sean Bean). Ten ich vtiahne do búrlivých a dramatických situácii v uliciach Chicaga. Každým krokom sa manželský pár zamotáva viac a viac do špirály podvodov a násilia... a to všetko v mene peňazí. (tEnCo)

(více)

Recenze (43)

genetique 

všechny recenze uživatele

Už samotná zápletka prakticky nemá čo ponúknuť. Tento thriller staval najviac na hereckom umení Seana Beana vychutnať si svojho záporáka. Ten je síce prvotriedny, ale čo z toho, keď zvyšok obsadenia mu siaha ledva po členky, záver je predvídateľný, hudba nevírazná a vôbec samotné spracovanie má až príliš amatérsky nádych. 45%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si popelář vezme servírku, dá se s úspěchem předpokládat, že nebudou doma po večerech rozbíjet atom ani rozebírat antické filosofy. A svoji bezbřehou sociální inteligenci dokonale uplatní zejména v případě, kdy jim z ničeho nic přistane na autě kufřík s půlmiliónem v malých, neoznačených bankovkách! Okamžitě rozpoutají nákupní armagedon a jsou strašně udiveni, že jim záhy zaklepe na dveře neprávoplatný majitel, fešácký krimoš s charismatem Šóna Fazolky a tahem na branku berního úředníka, větřicího defraudaci. Naši milí dva tupci pak zarputile udělají vše, co se jim řekne. A Sean jen potvrdil, že měl být Bean, Sean Bean!! Ale to by někdo musel odcraiglovat Daniela.***** PS: Miluju, když obsahy k filmům píše někdo, kdo snad neviděl ani jejich plakát a otrocky přepapouškuje text z IMDB, kde to nějaký chytrý fellowcitizen rovněž naprosto věrně trefil!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když dojde na peníze – nedá se věřit nikomu..... Když vám z nebe spadne na auto kufr plnej prachů, může z toho bejt příběh plnej ponaučení. Sled událostí doprovázející příchod chlápka, kterého slušní lidé (většinou) nepotkávají je zajímavej. S.Bean ve mě vzbuzuje emoce a přeju mu to jediné.... Škoda, že je to pak i trochu nuda... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím co (neu)dělat, když mi na auto spadne kufr plnej prachů. 2.) Chci si procvičit matematiku. 3.) Proč nemám nikdy nikomu věřit – když jde o prachy? PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, neotřelý, absurdní thriller. Vysoká hra Seana Beana, bez něj by to nebylo samozřejmě to pravý ořechový. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

SKVĚLÉ! Pokud něco dokonale odpovídá neoriginalitě a běžnosti, pak je to právě Ca$h. Tento film udělaly hlavně postavy. Chris Hemsworth měl charisma na rozdávání už v Dokonalém úniku a to se tam ukázal jen na pár záběrů, jednou z něj bude hvězda a tady to potvrzuje. Svojí postavu odehrál skvěle a mnohdy zastínil i Beana. Victoria Profeta zahrála sexy mrchu, která to pěkně roztáčí a svým sex-appealem dodává filmu kouzlo, sexuální napětí mezí ní a hlavním záporákem koření tento film a díky tomu ani hluchá místa nejsou nudná. Bean to je mistr charisma už několik let a tady svojí postavu dotáhl téměř k dokonalosti. Kalkulačka v hlavě, zbraně v pažích, klid v duši, lepšího záporáka jsem dlouho neviděl a chvílemi jsem měl tendence mu fandit. Samotný příběh je zajímavý, nejprve ukazuje nadšení lidí z velkého množství peněz, jejich dětinskou radost při kupování věcí, na které by neměli ani do důchodu. Později ukazuje, že za činy musíš nést následky a vrhá hlavní hrdiny do hektických a vyhrocených situací. Film má i skvělé detaily, na které se dnes díky co nejkratší stopáži hodně zapomíná a tak divák správně naladěn, nemůže být zklamán. Ojeté téma, zabalené do sympatických postav a situací. 90% 17.08. 2010 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No koukám, že verbal se v tom nějak zhlédnul... No ono to ze začátku nebylo úplně špatný. Říkal jsem si, že je to celkem zajímavá situace kterou prochází hlavní hrdinové a taky jsem přemýšlel jak bych se zachoval sám. Nicméně ty pozdější pokusy o hroznou coolovost a originalitu už mi pak celkem slušně lezli na nervy.40% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Obsah, který napsalo to Tentononc, nebo jak si to neštěstí nadává, se skutečnému ději filmu podobá asi jako politik socyjální demogratycké partyje člověku. Film je totiž o dost napínavější i zábavnější, zvlášť když v pozadí pořád stojí fakt, že sockám v Čechách se tohle nikdy nestane, kdežto ty americké o podobné šance k tomu dokurvit si svůj, už tak dost posraný a hnusný život, zjevně nouzi nemají. Holt další doklad toho, že je Amerika země neomezených možností. Ale bankovní šmejdy máme stejné, čím to bude? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výkon Seana Beana ako Pykea je prirodzený a intenzívny. Pritiahne publikum sústredeným pokojom jeho postavy, neúnavným zameraním sa na jeho cieľ a neistou rovnováhou medzi zdvorilosťou a násilím. Chris Hemsworth ako Sam nám dáva sympatický a ľudsky podaný charakter, ktorý krátko zápasí s morálne správnymi vecami. Je ľahké prijať Hemswortha ako Sama. Vyzerá ako milý chlap; správa sa ako milý chlap, kým Pyke nevystrčí Sama do čiernej diery kriminality. Hemsworth robí zložitý prechod od slušného občana k nemilosrdnému ozbrojenému lupičovi v presvedčivom oblúku zúfalých činov. Nie je to ani tak tradičný akčný film. To, že Hollywood veľmi neurobil meno snímke Ca$h neznamená, že sa nejedná o balík, ktorý stojí za otvorenie. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Těším se na hodně filmu kvůli hercům a o taky o čem film bude, no bud dostanu dělo nebo zklamání a nebo jednoduchý obyčejný ničím nepřekvapující film, což se stalo právě tady. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jo, každej filmožrout ví, jak naložit s náhodně nalezenejma prachama. A teď zrovna nemyslim něco na způsob "poctivě je vrátím". Jenže co chcete od průměrnýho americký páru. A tak není divu, že se pár dní po šťastnym zbohatnutí o peníze hlásí jejich majitel, kterej je naneštěstí pro oba manželé pedant vybavenej kalkulačkou místo mozku. Čekal jsem teda něco úplně jinýho a autor obsahu by se měl fakt nejdřív podívat na to, o čem píše. Ale zklamanej jsem rozhodně nebyl. Tenhle komediální thriller mi roztáhnul ksicht do úsměvu prakticky na celou stopáž a jinýho finančního poradce než Seana Beana už od dneška nechci. 85% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu kde se příběh točí okolo jedné obyčejné dvojice,která náhodou přišla k balíku peněz z bankovní loupeže a následně je chce bratr toho zločince se mi otevírala kudla v kapse,protože to jak Sean Bean zametá s touto dvojicí bych dlouho nevydržel a mít na dosah šest set tisíc dolarů tak ho majznu první fošnou a jdu,ale to by pak zřejmě bylo o půl stopáže méně.Takže za mě celkově 65% a tři hvězdy.P.S. kéž by se tohle jednou stalo mě.... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film mě od začátku neskutečně sral.Vyznění filmu,i to jak se všichni chovali,z toho sem uchcával,a za to sem chtěl filmu nadělit jednu posranou usmolenou hvězdičku.Jasně,jen málo z nás by riskovala život,a tomu zmetkovi by se postavila,takže v tomhle ohledu byl film hodně blízko realitě,ale pravě konfrontace Beana s tou manželskou dvojicí by film strhla úplně jinam,a určitě by to bylo zábavnější.Nakonec filmu přidám jednu hvězdu za konec,protože sem tomu zmrdovi smrt ze srdce přál.40%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nebýt Beana (Seana, né Mr.), tak by to snad ani nebyl skoro film. Všechno záleželo hlavně na tom, jak se postará o svou roličku, která ten příběh táhla. Rozhodně byl dobrá volba. Na zajímavej až dobrej začátek se ale časem nalepí takovej stereotyp. Je to pořád samý přepočítávání, i když už dávno všichni víme, že umí počítat z hlavy, a pořád samý shánění peněz, o kterejch víme, že se nesháněj lehce. Chyběla mi tam motivace, proč chce zpět celou částku, ale když to pominu, tak se na to dalo koukat. Jo a ty dělený záběry ve vězení, kde jsou dva Seanové, byla dost čirá amatéřina, ne? ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

POZNÁMKA PŘEDEM: "K tomuto filmu mám šesté hodnocení a druhý komentář v pořadí. A jsem za to moc rád, protože toto se na csfd nestává každý den". Tento film se mi velice líbil. I díky hereckému výkonu Seana Beana, který působí vskutku charismatickým dojmem. V tomto filmu ale všichni herci odehráli to, co se od nich čekalo. To znamená, že jednotlivé situaci byly zahrány věrně a tak, jak by to v reálném případě hrál sám divák. Kdyby se mu něco takového přihodilo. Přiznám se, že jsem Beanovi i fandil, protože to, jakým způsobem postupně dostával peníze zpět do posledního centu, to byl fakt velice dobrý manuál. Samozřejmě, že to byl člověk žijící za hranou zákona a tudíž velice nebezpečný a s psychopatickými sklony... Ale to, jakým způsobem nastálé problémy řešil, to se fakt jen tak nevidí. Mladý manželský pár sice volal po tom, aby divák byl na jejich straně, jenže... Najít prakticky na ulici přes 600 000 dolarů a myslet si, že se po nich nikdo nebude shánět, to byla stupidita nejvyšší úrovně a navíc začít ihned peníze vesele utrácet, to jejich hloupost a naivitu jen podtrhuje. Původně jsem si myslel, že jim S. Bean ty utracené peníze odpustí. Něco jako takovou daň za štěstí nebo něco takového. Když ale neustále počítal a prohlásil, že peníze získá zpět do posledního centu, začalo to být zajímavé ještě více. Ono, aby vám člověk váš dluh vrátil, je třeba mu fakt ukázat násilí hrubého zrna. PS: Ten hajzlík v tom motelu si ten zlomený nos zasloužil. Někteří podnikavci by si z toho měli vzít ponaučení. Je to něco podobného jako když vám přinesou podmírové pivo a ještě se na vás dívají, že vy jste ten špatný, když ho chcete dočepovat. PPS: Skvělá písnička v úvodu filmu. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Opravdu velká a nudná hloupost, která začne být zajímavá asi až 15 minut před koncem filmu. Tvůrce si očividně zasedl na hlavního hrdinu, kterým je příjemný SEAN BEAN, jako psychoušek Pyke Kubic. Je vidět, že si scénárista s touto postavou vyhrál, zatímco chudák CHRIS HEMSWORTH dostal ke ztvárnění charakter, který připomíná dřevorubce s maximálním IQ 65. Je to škoda, protože Hemsworth je lepší než tohle. Nemluvě o tom, že mi vadil výrazný vizuální věkový rozdíl mezi Hemsworthem a VICTORII PROFETOU, která ztvárnila jeho ženu (a dokonce tady ani není zmíněná v soupisce herců). Sice jsem nikde nevygooglila, jak je stará, ale oproti tehdy sedmadvacetiletému Chrisovi, který kromě enormní výšky, má v očích výraz stále jako teenager, je to prostě rozdíl. Divná kamera, která vypadá občas jako home-video, nepřirozené světlo v tmavých scénách. Logický děj, ale tvůrce se až příliš snažil udělat Pyke Kubica zajímavého (viz. scény s taj-či...či co?), tak, aby ho diváci mohli obdivovat i jako záporáka. V mém případě se to nepovedlo. Mě se líbil na začátku jen dementní Hemsworth ("Peníííííze! Peeeeníííízeeee!")...a hudba. Ta byla občas taky fajn. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Je to asi pravda, že Sean Bean skoro v každém filmu umře. Tenhle lehký thriller mě docela pobavil, chvílemi to hraničilo až s komedií či parodií, ale i díky fajn hercům, to bylo dobrý. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Zdatnější režie by z toho mohla vytáhnout více hlavně po stránce psychologie postav. Nápad sám o sobě to není špatný, ale od chvíle prvních loupeží stoupá nedůvěryhodnost pravděpodobnosti tohoto příběhu strmě vzhůru. Pro pár dolarů navíc by zkušený gangster určitě neriskoval to co zde...jen pro jakýsi princip pofidérní spravedlnosti. Sean Bean tradičně vděčnou volbou, horší to bylo s jeho připosraným "oponentem". 50% ()

Reklama

Reklama