Reklama

Reklama

Silvestrovská besídka Divadla Sklep. Divadlo Sklep přináší svého založení guláš lesní moudrosti, ve kterém bude promícháno množství chutného, ale i překořeněného a zkyslého humoru tradičních sklepáckých Besídek. Folkovou rozvahou nás okouzlí proplešlý Tomáš Hanák se svou příbuznou Háňou, Jiří Burda s Davidem Vávrou zase v panelákovém obýváku zavzpomínají a opět připomenou jedinečné okamžiky televizních přenosů z fotbalového mistrovství Evropy v roce 1996. Ondřej Trojan ze svých humorných kalhot vysype lety prověřené frky a vášnivý nimrod Jiří Macháček nás zavede do tajemných lesních zákoutí. To vše za doprovodu folkové kapely Šustilové v estetice vykotlaných kmenů a zubů. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Několik slabších míst mezi jednotlivými skeči by se našlo, ale jinak je to téměř skvostná estráda. Ondřej Trojan jako slizký frkař, David Vávra a Jiří Fero Burda, kteří předvedou naprosto odzbrojující parodii na písně Mirka Černého, Tomáš Hanák s Hanou Navarovou, kteří mě pak coby folková legenda a jeho Haňa rozesmějí k slzám, dále fotbaloví fanoušci jako vystřižení ze života, Lenka Vychodilová uvádějící tanečnice a samozřejmě Macháčkův myslivec a parodie Rangers na závěr... Těžko to popsat, musí se to vidět. Ale lidé, kterým humor Divadla Sklep nikdy k srdci nepřirostl, asi dlouho nevydrží. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, k opravdovému humoru ten poslední krůček, který třeba dokázali udělat Cimrmani, starý Semafor nebo i Uhlíř se Šípem, Sklepu i zde chybí. Komično se příliš snaží zakládat na šklebících se ksichtech, pitvoření a podobných vnějších projevech, namísto toho aby si dali práci s promyšlením a prokreslením situací, vycizelováním point... Vzniká tak šňůra nevtipných sekvencí občas přeručených povedeným gagem nebo replikou, většinou však spíše trapností. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Lars von Trier není ve své novější tvorbě tak původní, jak jsem si myslel. Že musel před vytvořením Melanchoile vidět Pumelici, tomu nasvědčují nejen úvodní obrazy (+ automobil na cestě + uvítání před honosným domem konání „největšího potlachu v dějinách naší osady“ + se zpožděním přijechavší očekávaná persona molto grata, jež pak dělá potíže), nýbrž i pozdější „sněžení“. Jen aby to nevypadalo, či snad aby to lépe vypadalo, je motiv dvou bráchů nahrazen dvěma sestrami. Z tohoto úhlu nazíráno je pak už každému zřejmé, že golf je náhražkou za fotbal (motiv 19. jamky na greenu není než kulturně transformovaný slogan „Zelená je tráva“), kouzelná jeskyně (postavená z krásných, voňavých klacků macků) nahrazením do dánštiny i angličtiny nepřeložitelné šoulačky, v rodičích nevěsty pak jasně vidíme jejich předobrazy frkaře a Haňu. Jen s archetypálním Kašpárkem, který vás děti všechny přežije, si Lars Veliký nevěděl rady, což vyřešil jednoduše planetární katastrofou. Pokud jde o Pumelici samotnou, tedy aniž bych chtěl Sklepákům nadržovat, bylo to tak trapné, že se mi z toho dělá pět hvězdiček před očima. Ale nepřehlédněme Dasein strukturu: na jevišti domu slavnost zachraňující posluchači Country radia (kdo neposlouchá, není Čech) jsou titíž, co v útrobách téhož domu prožívají vlastenecké drama, sami jsouce postavami televizního příběhu. Nejkrásnější postavou je samozřejmě hajný. Ne však při své šoulací rozprávce, ale mnohem více právě nadšeným zaujetím, s nímž sleduje ono napínavé dramatické prožívání dramatu. Z komentátorů zauajlo obzvláště jakési přecitlivělé ultravtipné altaica, po němž tuším bude sháňka někde na diskusi u Novinky.cz nebo jiném kolbišti nositelů názorů. Prostě Pumelice jak se patří. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

"Oblékl jsem si svoje tmavohnědé slipy, které jen tak v duchu přezdívám maskáče, a vyrazil jsem. A víte, mně vám bylo v tu chvíli tak krásně. Snad to bylo částečně dáno i tím, že jsem měl po kapsách svůj párek cvičených lahváčů. Hnědého samečka a zelenou samičku." Trojanův bavič a Hanákův Honza Nedvěd jsou, alespoň pro mě, naprostými vrcholy téhle takřka dokonalé série skečů. Sklep v nejlepší formě! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Co vše zde je možno vidět? Pěkný vztah myslivce ke svému lesu a jaký je jeho vztah s jedním jezevcem, kterého má ve svém rajónu. Sledujeme též fanoušky, kteří prožívají fotbalový zápsa a vidíme je jako osoby v různých rozpoloženích, tedy podle toho jak zápas probíhá. A především umělce, co si vychovává dorostenku, a jezdí pro peníze bavit publikum a jelikož to umí, tak si ty peníze zaslouží! To jen úryvek z toho, nač jsem si právě vzpomenul. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Spousta výborných fórů, ovšem ve srovnání například s Mlýny, povídkou "Na brigádě" nebo "Chemikálem" přece jen se slabšími místy. Celkový dojem: 80% ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Výborná sklepácká série skečů z myslivecko-vesnické zábavy, kam přijíždí bavič Tomáš Hanák ("přitlač na ten honorář"). V paměti mi utkvěl hlavně Ondřej Trojan ("to jsou frky co?") a myslivec Macháček se svojí dobrodružnou loveckou historkou. Ovšem úplným vrcholem je skeč o dvou fotbalových fanoušcích (Vávra, Burda), kteří sledují památné Euro 96. To považuju za jeden z nejlepších sklepáckých skečů vůbec ("Ježiš von tam posílá Šmicra, to lemro křivonohý, to je spiknutí " ...Šmicer vyrovnává na 3:3 proti Rusku... "Prezident Šmicer"!) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Frkař a Macháčkova story, to jsou scény, kterých nemám nikdy dost! Nesmím zapomět taky na fandění při fotbale, já takto fandit, tak za 20 minut spím únavou :-D. Nezapomenutelná zábava. I když je tam pár slabších míst (Macháček mě skoro nebaví). ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Divadlo Sklep a jejich humor mám velice rád. V tomto případě mi ale přišlo, že scénky jsou založeny pouze na pitvoření i u Sklepáků velmi levné. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Nejsem divadlový typ a tak to nemůžu vůbec srovnat s kokurencí. Bavilo mě to někdy víc někdy zase méně, takže bych řekl, že to byl takový průměr, ale jedna hvězdička navíc je za myslivce Jirku Macháčka. Podle mě to byla asi nejvtipnější na celé estádě :D Šoulám se takhle honitbou, když v tom mě mé kroky donesou do neznámé části polesí kam lidská noha ještě nikdá nevkročila. Jdu dál dál a následuje jen limba a lesní velikáni... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Šílená bláznivá estráda v podání Sklepáků. Honza Nedvěd Tomáše Hanáka je naprosto dokonalý, ať již vzevzřením či řečmi. A vystoupení - dokonalost sama. Kdo vydal víc desek? :D Ovšem, ostatní scénky včetně Kašpárka či konferenciéra, zachraňujícího situaci, stojí také za to. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Rád bych vám tady vyprávěl příběh, který u táborových ohňů vyprávím již hezkou řádku let, a který se mi přihodil právě minulý čtvrtek. Bylo zrovna takové sychravé předjaří, když já jsem se jednoho pozdního odpoledne probudil ve svém kutlochu a rozmýšlel, co s načatým večerem. Stejně jako dost jinejch Sklepáckejch věcí i tohle je pro mě tak nějak rozporuplný... Na jedný straně pitvoření a přehnanost, na druhý straně kilotuna jedinečnejch hlášek a nápadů, surrealistický scénky s neoddiskutovatelnym žánrovym přesahem (padající peří, prolínání reality s absurdníma výjevama, dřevěnej kašpárek...). Každopádně nic srovnatelnýho na český scéně neexistovalo a do dneška ani neexistuje, a i po dvaceti a víc letech se ukazuje, že Sklepácký opusy opravdu svojí nadčasovou hodnotu maj. Mimochodem, po hudební stránce jako vždy dokonalý. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Kvalitou bohužel podobné spíše Besídkám než nedostižným Mlýnům. Výborné Macháčkovo vyprávění, při kterém se do něj vtělil Kovařík z Marečka, velmi dobrá Hanákova parodie, kterou ovšem k dokonalosti přivedl až v pořadu Na stojáka (byť v poněkud jiných oborech, viz třeba: http://www.youtube.com/watch?v=BD6IrxzRxPg ), báječná Trojanova dikce ze Mlýnů (byť vtipy poněkud sušší), zato dvojice fotbalových fanoušků navazuje na to horší z Besídek. Mimochodem mě zaujalo, jakou mají Sklepáci smůlu na "pecku na svíčce". Na tuhle závadu jim kleknul jak traktor v Pražské pětce, tak ten vytuněný žigulík tady. A já dodnes nevím, o co se jedná. ()

Reklama

Reklama