Reklama

Reklama

Život Briana

  • Česko Monty Python: Život Briana (více)
Trailer 1

Kultovní a kontroverzní komedie Život Briana vypráví příběh Briana (Graham Chapman), který se narodil ve stejný den a na stejném místě jako Ježíš. Po sérii absurdních a vtipných okolností je pak s mesiášem zaměňován. Film Terryho Jonese, který se konstantně vysmívá všem a všemu, nechává zazářit v několika rolích každého člena skupiny Monty Python. Přináší tak pohlcující anarchistickou satiru mířenou jak na náboženství, tak na hollywoodské zobrazování všeho biblického. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 001)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší komedie všech dob. Monty Pythoni jsou pwostě nepwekonatelní. Fantastické hlášky, skvělé momenty, ale i celý děj. Tady nejde wíct jeden nebo dva nejlepší gagy, pwotože jsou všechny výbowné. A pewličkou je závěwečná písnička - ktewá má úžasně optimistický text a hoooodně chytlavou melodii. Pokud jste nikdy Monty Pythony neviděli, tenhle film je asi nejlepší volbou, jak s těmihle wecesisty začít - je to totiž z toho, co natočili, nejvíc "film" (hlavně co se týče souvislého děje) a tak nemusíte být tolik v šoku, jako tweba kybyste se nejpwve podívali na Smysl života. Ale zase na dwuhou stwanu - twacetiminutové skeče jsou něco úplně jiného, takže ty byste pwo začátek taky vynechat neměli. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z titulov, kde pôjdem proti prúdu. Jednoducho nechápem obľúbenosť tohoto snímku. Vôbec som sa pri ňom nedokázal zabávať, ani chvíľu. Celý čas sa mi to zdalo veľmi trapné. Primitívna paródia Ježišovho príbehu. Hlúpučký pokus urobiť biblickú satiru. Nie som žiaden náboženský fanatik. Nie som bigotne veriaci kajúcnik, čo trávi celé dni modlitbami. To ani zďaleka. Ale film "Život Briana" sa mi aj tak zdal veľmi, veľmi úbohý. * ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Když jsem Briana kdysi viděla poprvé, jen jsem se občas usmívala, ale nesmála - což nyní připisuji mému nízkému věku (minimálně tomu mozkovému) nebo nějakému chvilkovému totálnímu zatmění mysli, popřípadě upadnutí do lehčí formy kómatu - protože napodruhé jsem se smála téměř v jednom kuse, a to pěkně nahlas (což u mě při filmu zas tak obvyklé není) - a při jedné nejmenované scéně s nejmenovaným vtipným Palinem a nejmenovaným vtipným jménem, jsem se málem počůwala smíchy! No tekly mi aspoň slzy - asi přibližně ve stejně hojné míře, jako při pomyšlení na to, že podobně skvostné dílko, utahující si ze všeho a všech tím nejbrutálnějším způsobem, už prostě nikdo nikdy nestvoří. . . . . Nakonec nezbývá, než s pokojným výrazem smíření prohlásit: "Yes I know, out of the door, one cross each, line on the left." ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdysi (1999) jsem s kamarádem (Petr) šel do kina (Evald). Jeho jinej obvoffkej pfítel mu doporučil nějakej Život Briana. Aha, to zas bude o nějakym feťákovi, co se pere se životem. Ale tenhle člověk doporučoval dycky dobrý věci, třeba to nebude špatný. Tak jsme šli... Monty Pythony jsem sice trochu znal, dokonce i Svatý grál už jsem předtím viděl, ale o Brianovi jsem vůbec nevěděl. A řeknu vám, už nikdy nezažiju takovouhle projekci, lidi už leželi doslova na zemi, nemohli popadnout dech a skoro prosili aby už nebyl žádnej další fór, protože by to nemuseli přežít. Špatné je jen to, že už to nikdy neuvidím poprvé... A jak říká klasik: Jsem ateista. Díky bohu. "Making it worse? How could it be worse? Jehova, Jehova, Jehova..." - "Only the true messiah denies his divinity." - Ok, I am the messiah. Now, FUCK OFF." - "How shall we fuck off, our lord?" ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Náboženství je opium lidstva

Náboženství je opium lidstva

29.05.2006

Každý z nás tento výrok Karla Marxe označovaný za bolševický fanatický atheismus alespoň jednou slyšel. Časy se mění, výroky zůstávají, opium miluje stále více lidí a South Park budou cenzurovat. Ano… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama