Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Masky krásné ale alespoň pro mě byl nejúžasnější Šklíba :-) jinak je to typicky disneyovský celovečerák který neurazí ale zase na druhou stranu ani doopravdy nenadchne.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

tereza.unger

Práve akčná podstata je odklon od skutočnej Alici. A kostýmy by mali byť v každej adaptácii. Ale tento film vyniká hlavne CGI PC efektmi. Už to nie je viac koncept záhady, hra tieňov a svetla a čistých kostýmov. Priestor dostávajú čím ďalej tým viac CGI. Mne to prišlo samoúčelné. K alenke CGI nepotrebujem. Oveľa radšej som, keď tam nájdem hrané scény so živými hercami, ale pekne namaskovanými.

tereza.unger

tereza.unger (hodnocení, recenze)

:3 geniální kostýmy. Tim Burton mě nepřestává překvapovat, uchvátilo mě jak dokázal udělat z klasické pohádky akční podívanou a přesto zachoval kouzlo to příběhu

na příspěvěk reagoval breeder

Katee

Katee (hodnocení, recenze)

Ničím mě to nezaujalo, naopak se mi ještě víc zprotivila americká filmová filharmónie, která byla místy nesnesitelně hlasitá!

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

ten Film je nádherný. Vizuál neskutočný. Toto je jeden z tých filmov kedy sa povie že full HD je málo (minimum). Kedysi som videl nejaky cam ale to bolo presne to čo tomu filmu chýbalo. Tie vizuály. Jeden z mála filmov ktoré som vobec nemal chuť pretáčať dopredu aj ked som vedel čo bude nasledovať. Herecké vykony tiež ušly aj ked biela kráľovna... asi nepochopila čo má robiť. Depp sa zase predviedol, už len koli nemu sa oplatí vidieť. 
Veľmi zaujímavy počin a oplatí sa prečítať aj knihu http://ld.johanesville.net/carroll-01-alenka-v-risi-divu?page=1 

tulen

tulen (hodnocení, recenze)

Přesto, že se mi film vlastně hodně líbil 5 hvězdiček dát nemůžu hlavně pro příliš přímočarý a bezkonfliktní dějovou linku (spíš rovnou a krátkou úsečku). Navíc se z filmu téměř úplně vytratily nonsesny, poetika i hlubší významy předlohy a také černý humor T.Burtona. V podstatě pouze dvě postavy z celého filmu překročily schematičnost a epizodní charakter - Alenka a červená královna (obě i díky výbornému českému dabingu). Ale dát jen 3 hvezdy by bylo nespravedlive, protoze film ej to jinak moc pekny.

LEGACY

LEGACY (hodnocení, recenze)

movieband: No jo máme toho tolik společného :))) samozřejmě sranda:)

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Šak já tím cos napsal nenaznačuje že jsi tím myslel že neumí hrát :D Já sem na ni zvědaví v té Janě Eyrové ...

LEGACY

LEGACY (hodnocení, recenze)

movieband: Neříkám, že Mia neumí hrát, ale pro mě je nesympatická.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

LEGACY: MIa byla výborná :D a ŠČklíba byl celkem dobrý..... Srdcová královna byla zajímavá ....

LEGACY

LEGACY (hodnocení, recenze)

Šklíba je okouzlující, ale Johnny hraje taky dobře. Jenom Mia se mi nelíbila.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Jaká? Nejspíš ne, je to prostě kočka Šklíba...

t.mon

t.mon (hodnocení, recenze)

Není ta scéna se šklebící se kočkou na měsíci odkazem na film To?

Uživatel zupanic smazal svůj příspěvek.

qwerty47

qwerty47 (hodnocení, recenze)

zupanic: Třeba Sweeney Todd se mi líbil, ten měl dobrou atmosféru a chytlavé písně. A možná nakonec se na tu Alenku podívám celou, je asi špatné vynášet závěry po 10 minutách, i když někdy i těch 10 minut stačí. :-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mě se od Burtona nejvíce líbí asi Mrtvá nevěsta a Nigtmare Before Christmas, z hraných filmů pak Edward a ten kraťas točeněj podle Frankensteina, jen si nevzpomenu na jméno...

Uživatel zupanic smazal svůj příspěvek.

Petrucci

Petrucci (hodnocení, recenze)

TaanStari: Ospalá Díra je taky super, ale u mě přece jen, na celé čáře, vyhrává Edward ... to je pro mě neskutečná srdcovka:) ( Jednak kvůli filmu samotnému a taky proto, že pro Edwarda, podle mého, složil Danny svůj nejlepší soundtrack - to je prostě synonymum pro pohádkové OST, neskutečně jímavá hudba:) )

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Jenže něco jako tady Alenka by asi jinak než s pomocí CGI nešlo vytvořit, aneb ani loutkama a neim čím vším by to nakonec nepůsobilo hezky...

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

TaanStari: Taky že je nejlepší od Burtona .... ale tahle Alenka něla takejc neco do sebe :)

Petrucci

Petrucci (hodnocení, recenze)

To digitálno mě taky trochu štvalo, hlavně v porovnáním s dřívějšími filmy od Tima ( Edward, Batmani, např. )

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

zupanic: Nesouhlasím. Tohle je, narozdíl od jeho ostatních filmů, jen digitální peklo.

Uživatel zupanic smazal svůj příspěvek.

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Mě to taky svým způsobem sklamalo (ale i tak se mi film hrozně líbil), ale to jsem nevěděla že půjde o jakési pokračování Alenky, myslela jsem, že to bude přímo podle knihy (a to by bylo určitě lepší). Ale Burton je Burton a jiný nebude ;). Ty efekty podle mě jaksi "požíraly" to kouzlo... to se mi taky moc nelíbilo, ale i tak to má v sobě jakési kouzelné "něco".

qwerty47

qwerty47 (hodnocení, recenze)

Viděl jsem jen kousek když jsem byl na návštěvě, kde měli HBO a musím říct, že je to dělané dost na efekt, jaksi původní myšlenka a kouzlo se někde vytratily....proto nezájem a zdržuju se hodnocení.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Mě se tady ten film líbil.Burton je ve svém stylu filmu, tak trochu vyjímečný.On má taký hellovinský typ točení.Stromy a dýně (Ospalá Díra), příroda a postavy skoro ve všech barvách.Burton je hodně zajímavý a originální režisér.V tomhle filmu se mi hodně líbil Johnny Depp nebo Helena Bonham Cartet jako Srdcová královna.Tendle film se mu prostě podařil a neni k tomu co dodat : )

Heliooos

Heliooos (hodnocení, recenze)

Tenhle film se mi moc líbil. Poté, co jsem si odbyl začátek - jasně, ten blb, co si ji chtěl vzít, byl dobrej, ale stejně jsem se těšil, až se dostane dolů - jsem se konečně dočkal. Bizarní a barvité prostředí, rozličné potvory. Super "vysmátá" kočka Šklíba, králík, naprosto výborně ujetý Březňák a Kloboučník. Dabing super, Rašilov výborně zvládá všechny Deppovy "mentos výtlemy", Alenka má taky hrozně podobný hlas jako v originálu a navíc si člověk vychutná i lecjaké dvojsmysly a narážka, které by jinak průměrně anglicky mluvící člověk nechytil (zkuste si přečíst báseň o Tlachapoudovi v anglině :-) ). Moc jsem si film užil a kloidně se podívám znovu.

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Mě taky nepřipadal vtipný :D. Ani kniha není vtipná a animovaný film z roku 1951 taky není vtipný.

Uživatel zupanic smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mě se právě zde nezdála až tolik ohromující co jindy - upřímně i v TSku, v té své malé roličce vynikla lépe...

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama