Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Diskuze

Hortenzia

Hortenzia (hodnocení, recenze)

no ja som alenku prave docitala a mad hatter ma podla mojho nazoru k willymu wonkovi rovnako daleko ako ten edward,ale nechame sa prekvapit =) podla mna to johnny zvladne zase raz na vybornu (verim a dufam)

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

Hortenzia: síce predlohu nepoznám veľmi dobre, ale Mad Hatter má k Willymu Wonkovi OVEĽA bližšie ako Willy k Edwardovi

Hortenzia

Hortenzia (hodnocení, recenze)

tak to bude parada =) urcite to nebude to iste ako willy wonka len v inom klobuku,ani willy wonka predsa nebol len strihoruky edward v klobuku a bez noznic

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

Mad Hattera by mal hrať Johnny Depp ... prvý krát som z obsadenia Deppa v Burtonovom filme sklamaný. IMHO sú určite aj lepšie varianty a má to tendenciu spadnúť do Willyho Wonku v novom klobúku. Ale nechám sa prekvapiť...

delaware

delaware (hodnocení, recenze)

Zrovna nedavno jsem si rikala, jestli prijde nejaky novy zpracovani Alenky a fakt prijde. :)) a rovnou od Burtona! Hrozne se budu tesit! Jsem zvedava.

vasmi

vasmi (hodnocení, recenze)

Animace se pro toto téma hodí rozhodně víc. Zkuste si představit hranou Nevěstu. Řekla bych, že se pomocí animace dokáže Burton vyjádřit líp než prostřednictvím živých herců. Zkrátka - nemůžu se dočkat ... :o)

Bajda

Bajda (hodnocení, recenze)

Naprosto souhlasím s Eodeonem. Burton točí dobrý filmy animovaný i hraný, ale jeho best jsou ty animovaný a dokonce i on se při jejich tvorbě cítí líp. Mimo to je to tvorba, která nemá momentálně v kinech soupeře (bohužel) a dokonce ani nic se tomu blížícího. Je to prostě JINÉ...stejně jako Alenka, takže ideální kominace ;-)

burina

burina (hodnocení, recenze)

Obidve knihy su strasne psycho a som zvedava, co konkretne si Tim do filmu vsetko vybere.Kazdopadne si myslim, ze je to material ako stvoreny pre neho a v tomto pripade som za animacou a nie hrany film.

Cliff Booth

Cliff Booth (hodnocení, recenze)

Jestli tohle bude tak lehce pschotropní jako kniha, kráčející karty, no prostě z názvu jasné že jde o říši divu, a lehce hororové jako PC hra, bude to parádní kousek.

petero

petero (hodnocení, recenze)

Vadia mi tu dve veci v zaradení tohoto filmu: Animovaný a na imdb Family no vzhľadom na scenáristku Linda Woolverton (Mulan, Lion King) sa niet čomu čudovať.

Raven0

Raven0 (hodnocení, recenze)

Jestli to bude podobné psycho jako Švankmajerův opus, tak to bude dobrá pecka. Už se těším na další výpravu do říše divů :-)

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Je to přesně pro něj, akorát se mohl pustit do toho konkurenčního hraného se Sarah.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Cim to, ze me vubec neprekvapuje, ze se do Alenky v risi divu pusti zrovna Burton... :o)

PeterNet

PeterNet (hodnocení, recenze)

No tohle vidím na takový loutkový muzikál ve stylu Předvánoční noční můry... Good!

Saku

Saku (hodnocení, recenze)

Bude potreba si ozivit knizni predlohu, osvezit si par burtonovem a zacit si Alici pekne vizualizovat :o))

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

To by mohlo být poprvé, co mě Alenka nějak osloví.

Shadwell: Tušíš ty alespoň, že jde o zfilmování skoro 150 let staré a ne úplně neznámé předlohy?

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Velice podezřelá variace na Karlíka a jeho čokoládovou továrnu... Karla střídá Alice, Továrnu Magický svět a Wonku roztomilé / roztodivné postavičky. A vsadím se, že i když některé z těch roztomilých / roztodivných postaviček budou dělat bu-bu-bu, dočkáme se šťastného a veselého konce. Zííííív. Jde v podstatě o identickej problém s fantasy literaturou, kde 95% spisovatelů odmítá zabíjet hlavní postavy a přes temné extempore zhruba ve 3/4 příběhu zakončují knihu přitroublým happy-endem. Chyba je pochopitelně na Vaší straně. Pokud se nějaký filmař rozhodne rozmlátit zaběhlé konvence, diváci ho na testovací projekci zahážou rajčatama. Kam jsme se to dopracovali.

CrazmydRed

CrazmydRed (hodnocení, recenze)

Vraj Tim bol jediný, ktorého Disney štúdio chcelo ako režiséra a film bude kombinovať performance-capture imagery (napr. Beowulf) a live-action footage. 3D. No keď to neznie sľubne! Obsadenie aj mne vŕta hlavou...

venus

venus (hodnocení, recenze)

Kdo jiný by měl režírovat tuhle fantazijí překypující pohádku než Tim Burton??? No sláva, to bude podívaná! Zajímalo by mě, kdo dostane roli Alenky? Co myslíte? Nová dětská hvězda?

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama