Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 781)

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné je zejména výtvarné ztvárnění příběhu dle dnešních možností. Příběh sám nic nového nepřináší. Ale já jsem si z kina odnesla nevšední zážitek z fantazie Tima Burtona. A je opravdu nutné vidět 3D verzi, pokud si to opravdu chcete užít jako účastníci nevídané podívané ve fantastickém světě, kde platí zvláštní pravidla a významy. Johny Depp pak svým výkonem dílu přidává o hvězdičku navíc. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Tak šíleně ulítlé, až je to hezký a vtipný. Tim Burton a Johnny Depp je krásná kombinace, osvědčilo se to podruhé. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Burton nemyslel, že je jedním z bratří Grimmů a přestal točit pseudofilmy založené na kostýmech a vyčpělém komerčním Jendovi z depa, třeba by se mu zase podařilo udělat něco opravdu hezounkého jako byl lehce sentimentální Střihoruký Edward (tam byl ještě Johnny evidentně před úrazem hlavy) nebo filozofický snímek Big Fish. Takhle je Alenka jen další z řady Burtonových slátanin posledních let aneb na konci králičí nory jsem se pozvracel! ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Alenka :) Bála jsem se, co s tímto příběhem pan Burton provede, ne že bych mu nevěřila, ale přišlo mi, že to není zrovna jeho parketa. Ale překvapil mě. V podstatě vzal knihu a udělal podle ní film, nic moc si nevymýšlel, což se může zdát špatně, ale já mu za to tleskám. Vymyslel to skvěle. Mia prokázala, že v ní je hodně. O té ještě uslyšíme. Johnny tradičně nezklamal. Jeho kloboučník? Nejlepší postava! Ty oči! "Existuje místo, jaké na zemi není, leckdo říká, že kdo tu chce přežít, musí být hotový šílenec, což naštěstí, já jsem". A samozřejmě skvělá Helena :) Akorát Anne mi tam nějak nesedla, ale to je můj problém, ona mi nesedla nějak nikde. Jinak skvělá parta, v čele s bílým králíkem a divnou kouřící stonožkou, či je to červ? Ehm... stačí uvěřit ;) ()

Brody01 

všechny recenze uživatele

Tento film som išiel vlastne pozerať len kvôli mojej obľúbenej Avril Lavigne, ktorá k filmu naspievala pieseň. Film bol asi taký ako som očakával, taký lepší 3*. Efekty síce mohli byť lepšie ale príbeh bol taký príjemný aj keď dej mohol byť viac pútavejší (párkrát som sa pozrel, kedy to bude končiť), ale vynahradili to super výkony hercov a páčili sa mi skvelé kostýmy. ()

canucks333 

všechny recenze uživatele

Alica nie je zlý film. Je tam kvalitné CGI, zaujímavé ,,burtonovské" spracovanie a hlavne vysoká zábavnosť. Chýba tomu však zopár vecí, ktoré by namiešali tú správnu filmovú príchuť. Najskôr však začnem pozitívami. Tak po prvé chválim skvelé masky, kostýmy, výpravu a vizuálnu prácu na filme, ktorá je takmer bezchybná. Tim Burton sa statne chopil réžie a ostal na svojom dlho osvedčenom štandarte. Jeho filmy pre mňa nie sú práve presne podľa mojej chuti, no jeho originalita sa mi páči a preto si ho ako režiséra, či umelca vážim. Našiel si svoju cestu a tej sa drží. Tak by to malo byť. Druhú vec, ktorú by som chcel vyzdvihnúť je herecké obsadenie Johnyho Deppa , ktorý je vo svojej úlohy Klobúčnika famózny. Helena Bonham Carter a Crispin Glove si svoje záporné úlohy krásne vychutnávajú a prežívajú. Mia Wasiwowska mi spočiatku príliš nesadla, no musím uznať, že postavu Alice koniec koncov zahrala a vystihla dobre. Obrovské sklamanie tu však predviedla Anne Hatheway , ktorej výkon sa mi zdal amatérsky. Úloha jej zjavne nesadla a vôbec do filmu nezapadala. Skrátka toto jej nešlo. Aspoň mne sa tam nepáčila. Dej je šialený, zvláštny, pochmúrny a zábavný. Neviem prečo ale bavilo ma to. Karty ako vojaci dobre prevedení a gagy takisto super. A teraz zápory. Burton akoby si bol istý svojim úspechom a niektoré pasáže filmu nemali taký šmrnc. Film ako taký nie je zlý. Akurát nie je natoľko prepracovaný aby som mohol ásť na plné hodnotenie. Skrátka Burton sa ani moc nesnažil a urobil výborný oddychový film, ktorý si pokojne zopakujem... Klady: Spracovanie, Vizuálne efekty, Johny Depp, Helena Bonham Carter, Atmosféra, Dej, Výrava, Kostýmy Zápory: Anne Hatheway, Trochu odfláknutá práca... Videl v slovenskom dabingu 2X - 80% ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Rozprávkovo fantazijné, burtonovsky potemnelé, deppovsky charakterné. NIE: Hoci cítiť Burtona (a nielen vďaka prítomnosti Carterovej) je tu vizuálne atraktívne, atmosférovo to prekáža. Z toho istého dôvodu, ako aj v Charlie a továreň na čokoládu - príbehom, ktoré poznáte primárne inak, Timova ponurosť nepristane. Aspoň u mňa je to tak. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Produkčně fantasticky vyšperkovaný film, který je ve své vnitřní podstatě naprosto prázdný. Alice in Wonderland není jedním z oněch královských filmů Tima Burtona , vlastně to není ani film, který by si zasloužil tak vysoké tržby. Tak co to je vlastně za film? Je to film veselí, hravý, ve kterém je těžké hledat nějaký smysl, či cíl. Je natočen spíše pro radost a tak to má být. Některé destinace jsou natočeny velice pěkně. Není na škodu se občas podívat do takového fantasy světa. Herecky všichni aktéři zvládli slušně svůj výstup, každý do své role celkem zapadl a i když se na makeup některých zúčastněných nedalo prakticky koukat, tak jsem to vydržel. Působivé rodinné fantasy, ale jednou a dost! - 5/10 - ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Od mistra deprese jsem čekal větší temnotu a dostal jsem pravý opak. Pohádku pro masy, aspoň si děcka co nečtou uvědomí že nějaká Alenka v říši divů existuje. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

LSD, Heroin, Pikain, když se vyjedeš v mozku pak tancujou piliny, tikaj hodiny, odbíjej ti vteřiny, napínaj se žíly, chcípaj játra, mozkový buňky a ledviny, jediná Alenka je bez viny, neboť na ničem nejede, jou. bylo to správně mimo, správně funky, správně jebnutý. Pan Burton je schopen stvořit svět, kterej si najde diváky jak mezi dětmi, tak mezi dospělými a rozhodně nenudí. Občas jsem se dokonce uchechtnul a sledovat postavu Krvavý baby byla naprosto boží. Depp předvedl správný bizáro a to já rád. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pekný a premyslene, postupne vybudovaná atmosféra. Mám však taký pocit, že pán Burton neukázal a nefinalizoval všetko tak ako chcel. Vďačná (a neprekvapivá) rola pre J. Depp. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkná podívaná se zajímavými postavami, která má klasicky pohádkově plochý příběh, což je trochu škoda. Burtonova stylizace je na snímku patrná, jen zde vymizel jeho typický morbidní humor. Překvapila mě ta utržená miliarda v kinech. 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Alenka v říši divů tentokrát ve vizi Tima Burtona a jako vždy velice příznačně. Výtvarná stránka někoho uhrane, někoho překvapí, někoho učaruje, někoho pohorší. Inu film jak má být. Po dějové stránce se však nejedná o klasický příběh, ale o jeho pokračování. Alence je devatenáct a má se vdávat. No, ona nechce, ale víme jak to v takové době chodilo. Naštěstí se objeví starý známý králík, Alenka ho následuje a ocitne se opět tam, kde už kdysi jednou byla. CGI efekty daly možnost vyniknout Burtonovým představám a byť už po tolika jeho snímcích nic nového nepřináší, stále má co nabídnout. Vizuálně je snímek stále ohromující jak v představách, tak i jednoznačnosti. Právě s onou fantasií se tu pohrálo velice bravurně. Děj není nijak složitý a je napsán pro pochopení i mladších diváků, i když pro ty nejmenší snímek rozhodně není. Mnohé postavy jsou pro ně až moc strašidelné. A tak tu máme pohádkový fantasy film v neobvyklém ražení, ale po filmové stránce určitě excelentní. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Plytký, nudný a předvídatelný děj, a to jsem ani nemusel číst knihu. Nezachrání to ani velký Johnny Depp. Chtělo by to míň plkání a víc akce. Taky mi pily krev ty dlouhé sekvence kde se prakticky nic nedělo. Vizuálně takřka dokonalé ale co z toho? 45% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Uzasny a nadherny svet fantazie,ktory ma neskutocne ocaril,to bola pastva pre oci,jeden z najlepsich filmov v tomto zanri,taktiez aj dvojka a s radostou by som prijal i tretie pokracovanie,parada...:-) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Já fantasmagorismy rád, tuze rád. A tohle... "UTNOUT HLAVU!!" ...byla plejáda postav a postaviček a krutopřísnýho "OJ, NÁDHERŇAJS!" futrováku! ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Hravá pohádka pro dospělé, kterou hodně táhne svým půvabem a sympatickým projevem Mia Wasikowska. Pomáhá jí pestrobarevně digitální svět okolo, do kterého Tim Burton propsal sice ne úplnou taškařici, ale pár úsměvných momentíků jsem si užil a celkově jde o oddechové (nerad to slovo používám) dvousetmilionové dobrodružství, u kterého víte, že se těm dobrým nic moc strašného nestane, což bez výkrut naznačuje, že druhá projekce na sichr nehrozí. A to je u filmu z dílny Tima Burtona značně přitěžující okolnost. 60 % ()

Desdemone 

všechny recenze uživatele

Inu, kde začít? Na úvod se sluší říct, že jsem velký fanda fantaskna a i Burtona. Měl slabší filmy, lepší filmy, skvělé filmy, spojovalo je ale něco, něco, co je pro Tima typické a nikdy to nezklamalo. Tudíž- možná to vidím trochu subjektivněji. Také ale mohlo hrát roli to, že zážitek z kina mi zkazily tři slečny, které mě svými pubertálními řečmi typu "Ježiš co to má na sobě?" nebo "Ta vypadá jak nenamalovaná *doplňte jméno libovolné celebrity*" dokonale odrovnaly. Dost ale ospravedlňování. Už to, že v úvodních titlukách na mě místo obvyklého "Tim Burton´s movie" vybaflo "Walt Disney´s Pictures present", zapnulo pomyslné výstražné kontrolky, které mi napovídaly "Sbal se a vypadni!" a fakt, že pro změnu v závěrečných titulkách místo nějakého Elfmanova příjemného výtvoru začala vřískat nějaká slečinka (ze které mimochodem stoprocentně do měsíce bude nová popstar, pokud jí ještě není) mě jedině utvrdil, že tenhle filme neviděl Tima Burtona ani na obrázku, nebo jinak- Tim Burton se tetokrát někde sám zapomněl. Ostatně mě to docela zarazilo, když jsem zjistila, že peníze jdou z Disneyho kapsy, vzhledem k tomu, že Burton s ním měl co dočinění a velmi rychle prohlásil, že to není jeho šálek a zase odešel. Herecké výkony se mi nezdály nikterak oslnivé a Kloboučník je podle mě tedy nejpřeceňovanějším výkonem J. Deppa. Na druhou stranu, obě královny, jak Bílá tak Srdcová, mne potěšily, byly takové, jako si je čtenář předlohy vždy představoval, nicméně Anne Hatheway si některá svá něžná gesta mohla odpoustit, protože to mohlo působit, že je stejně pomatená, jako zmiňovaný Klouboučník a jeho parťáci, myš a králík. Co se výpravy týče, k tomu jen stručně, že na Říši divů to tedy opravdu bylo slabé. Samozřejmě, byly tam záležitosti, co mi udělaly radost. Pobavil mě Alenčin nápadník, zmiňované královny, kočka Šklíba, ale to jsou jen části a jako celek to v mých očích bohužel nezachránili. Jo a na závěr, je možné, že v 3D projekci byla některá ze složek umocněna a kdybych bývala šla na tu, připouštím, že bych to viděla trochu jinak, ale takhle... Dvě hvězdičky a to maximálně. Úprava po shlédnutí na HBO: Když vás neruší pubertální dívky, vnímáte to trochu víc- a vlastně to není zas tak hrozné. Ale pořád to není Burton. ()

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama