Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 781)

Clarka 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za skvělé masky, hlášky Heleny Bonham Carter a úletový taneček Johnnyho Deppa. Na druhou stranu zklamal výkon oblíbené Anne Hathaway. Hezké, ale sterilní. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

1. Kočka Šklíba 2. Kloboučník 3. Alenka 4. Srdcová královna 5. nepřidělena Hned zkraje si povzdechnu: Mrtvá nevěsta je prostě Mrtvá nevěsta. Na tu nemá ani Alenka v říši divů a už vůbec ne za zrcadlem.... Jako 3D docela dobrý počin, ale dokud se Žvahlavovi bude říkat Tlachapoud..tak to bude stát za starou belu..zlatej starej překlad. ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Až mi ku koncu bolo úplne jedno, čo bude s Alice v reálnom živote. Vypiplané, plné šialene zvláštnych postáv, skvelý Johnny, úchvatná melónová Helena a veľmi pôvabná a dobre obsadená Mia. Myslím, že s touto látkou sa dalo urobiť už len o málo viac (som rád, že som to ako dieťa nečítal :-)) a to viac by bolo práve to pravé burtonovské. Ide skrátka o Disneyovku a už na ňu to bolo príliš MIMO. K dokonalosti niečo chýbalo ... a neviem presne, kam by som to pridal. Inak, zrejme to bude o niečo lepšie bez 3D, no s pôvodním znením. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený Burton s více či méně potrhlými postavičkami a zvířátky, tentokrát pro celou rodinu. Pro mě režisérův lehce nadprůměrný film, kterému nějaké to procento navíc přidávají ještě vizuální efekty a úžasná říše divů. Zpočátku jsem vnímal paralelu se Švankmajerovou Alenkou, ale dál se příběh odvíjel svou cestou. Burton opět nezklamal a finále se mi také líbilo. ()

Apoxyomenos 

všechny recenze uživatele

Burton nas znova zaviedol do kuzelne sveta, tentoraz do krajiny zazrakov kde je mozne vsetko a zakladom je uverit 6 veciam ktore su nemozne. Je to trochu atypicka Burtonovka, ale mne to vobec nevadilo prave naopak. Tiez v pohode pozmeneny dej knihy za ucelom filmu. Z kina som si odniesol taku davku fantazie po ktorej som tuzil hlavne v detstve. ()

dzules 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracovaný film, Burtonovská klasika..tradičně výborný Depp a H.B. Carter, jen ten příběh mě prostě neoslovil.. ()

yatan 

všechny recenze uživatele

obrovske sklamanie..absolutne vykradnute a katastrofalne nadabovane..depp hra buzenrantzkym stylom uz treti film a proste sa mi to nepaci..Come ON! Wake UP! bol to snad len zly sen.. ()

Juri-Sai. 

všechny recenze uživatele

2* za prostředí. Visuální efekty super. Ale příběh mi přišel na Tima Burtona až moc chudý. Co se týče tohoto tak se moc nepředvedl což mě u režiséra této kapacity mrzí. Johnny Depp se taky dvakrát nepředvedl jak umí. To už v Pirátech 2 zahrál svou roli mnohem lépe. Celkem mě Alenka v tomto podání dost sklamala. Před tím než sem jí viděl sem jí tipoval nejmíň za 5* teď sem rád že jsem nemusel dávat 180,- za premiérový lístek ale počkal sem si až vstupné zlevní. Burton a Depp maj na víc ()

Morton Eucrow 

všechny recenze uživatele

Film nebol zlý a na rozprávku boli niektoré prvky aj dosť ponuré, burtonovské... no záverečná scéna tancujúceho Klobúčnika úplne zabila už tak krehké kúzlo rozprávkového sveta, ktoré mal možnosť Burton vytvoriť v mantineloch, v ktorých pracoval. Škoda, tešil som sa že tento film prekoná v mojom burtonovskom rebríčku Sleepy Hollow, no nestalo sa. Musím varovať všetkých, ktorý sa vyberú na dabované predstavenie. Otras...hlavne Alica. 55% ()

patsandor 

všechny recenze uživatele

Ať si, kdo chce, co chce říká, já byl spokojen. Šel jsem se do kina pobavit a odpočinout a ne na nějaký intelektuálský depkoidní arťák. Vizualizace se mi líbila a bavil jsem se víc než u Avatara. Depp i Carte předvedli, že jsou nadprůměrne skvělý herci, oba si své role vysloveně užívali. Mile mě pekvapila Hathaway, která se vymanila ze stále stejných romantických komedií. S povděkem jsem kvitoval, že do role Alenky byla obsazena neokoukaná Wasikowska. ujala se své role se ctí. Jak jsem řekl, já se šel do kina bavit a užít si vizuální jízdu ala Burton a toho se mi dostalo vrchovatě. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Tim Burton se opět předvedl v čele se "svými koňmi" Johnnym Deppem a Helenou Bonham Carter a dále také skvělou Anne Hathaway, Miou Wasikovskou nebo Christopherem Lee jako hlasem Tlachapouda. ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s 3D technologií a já byl unešen. Unešen nejen technologií, ale hlavně vysněným světem plném bizarních postaviček. Co na tom, že to bylo určeno pro masového diváka. U takovýhle dílek si nehodlám na nic hrát a milerád popustím úzdu své fantazii a je mi úplně jedno, že to tak udělají všichni ostatní. V tomhle případě opravdu ano, páč elegantní ledová královna zkrátka neměla chybu. Pátou hvězdu pak přidávám pro přidanou hodnotu, která ovšem s filmem nemá nic společného a přesto mi udělala tento zážitek vyjímečným. ()

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled typický Burtonovský styl,ale tentokrát tomu něco dost podstatného chybělo.Nazval bych to duší filmu,ta byla podle mě zatlačena do pozadí na úkor vizuální stránka,která byla možná ohromující.Nevím co napsat dál,snad jen to,že druhé shlédnutí považuji za zbytečné. ()

mablo 

všechny recenze uživatele

je mi velice líto, že zrovna já musím dát Burtonovu filmu pouze 20%, ale vice si podle mne prostě nezaslouží, nulový děj, postavy s nulovým charismatem, jediným plusem kterým film oplývá...je vzhled Alenky:) ()

Goodmen 

všechny recenze uživatele

Klady: nápad udělat z Alenky pokračování (jedna hvězdička) a velmi pestrá sestava úžasných postaviček/herců od doslova šíleného Deppa, vtipné sourozenecké duo, kocoura až po velmi sympatickou Alenku (druhá hvězdička). Zápory: Tim Burton ve svém nejhorším filmu s pár typickými burtonovskými náznaky, slabá výprava a hlavně velmi špatné digitální triky se kterými neumí Tim moc dobře zacházet a mě z toho už i málem bolely oči. Chci zpátky toho starého Burtona! ()

M1K0 

všechny recenze uživatele

Oplatí sa vidieť, ale posledných 15 minút ani nemuselo byť. A ikeď pán Depp opäť nesklamal, najpodarenejšími postavami bola dvojica fatboyov. ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Moderní zpracování Alenky. Přiznám se, že jsem nikdy knižní předlohu nečetl. Sice vím oč tady běží, ale tento film mně nesmírně zklamal. Čekal jsem něco zajímavého, nápaditého, ale dočkal jsem se jen nudného příběhu se spoustou umělých dekorací, vizuálních efektů a to je tak vše. Možná kdybych k tomuto příběhu měl poutavější vztah, tak by mně to bavilo. Takhle jsem to jen proseděl a nic jsem si z toho neodnesl. Druhá věc je ta, že ani nevím jestli tento film je vhodný i pro děti. Některé scény mně přišli trošku ostřejší pro dětského diváka. Ale to je vše pouze můj názor. Na obranu filmu zase musím uznat místy hezkou podívanou, avšak budu se opakovat, stále nudnými pasážemi. Tento film mně prostě k srdci nepřirostl a nepomohlo k tomu ani hvězdné obsazení. Velké zklamání. 2* dávám opravdu jen z milosti za snahu, hezkou animaci některých postav a za odvahu natočit vůbec takový film v moderním pojetí. Na mé doporučení to však není. ()

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama