Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 781)

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Moderní zpracování Alenky. Přiznám se, že jsem nikdy knižní předlohu nečetl. Sice vím oč tady běží, ale tento film mně nesmírně zklamal. Čekal jsem něco zajímavého, nápaditého, ale dočkal jsem se jen nudného příběhu se spoustou umělých dekorací, vizuálních efektů a to je tak vše. Možná kdybych k tomuto příběhu měl poutavější vztah, tak by mně to bavilo. Takhle jsem to jen proseděl a nic jsem si z toho neodnesl. Druhá věc je ta, že ani nevím jestli tento film je vhodný i pro děti. Některé scény mně přišli trošku ostřejší pro dětského diváka. Ale to je vše pouze můj názor. Na obranu filmu zase musím uznat místy hezkou podívanou, avšak budu se opakovat, stále nudnými pasážemi. Tento film mně prostě k srdci nepřirostl a nepomohlo k tomu ani hvězdné obsazení. Velké zklamání. 2* dávám opravdu jen z milosti za snahu, hezkou animaci některých postav a za odvahu natočit vůbec takový film v moderním pojetí. Na mé doporučení to však není. ()

maty-maty 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, čekal jsem o moc více. Rozhodně se mi nelíbila Mia Wasikowska jak zahrála ALICE. O hodně lépe by tam vypadala Avril. Ostatní postavy byli o dost lepší. Celkový dojem nijak valný. Nejlepší je závěrečná hudba. ()

asader 

všechny recenze uživatele

Alenka překonala moje očekávání vůbec sem nečekal,že takováhle pohádka se mi může líbit.A hlavní postava nemohla být vybraná lépe.Mia Wasikowska jako Alenka je strašně sympatická a ta role jí sedí.7/10. ()

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Když si Burton vzal do parády tuhle klasickou pohádku, všichni napětím nedýchali. Navíc ve 3D, které se dnes čím dál víc používá, byla Alenka pořádný tahák do kina. Zahltily nás plakáty barevných Deppů, Helen Bonham Carter, i jiných postav animovaných originálně, barvitě, nápaditě, prostě tak Burtonovsky, že jsme jen zůstali stát nad jeho fantazií. Na pohádku a navíc ve 3D, jak jsem Alenku viděla já poměrně slušný, ale asi nic víc. Svět, do kterýho jsme s Alenkou spadli byl výborný. Pastva pro oči to teda fakt byla, ale po Karlíkovi, který byl podobně koukavý to nebyla zas tak horká novinka. A oproti Karlíkovi, který se mohl pyšnit fantastickým příběhem, Alenka nijak nenadchla. Nelíbila se mi kýčovitá zápletka s Hamishem a nelíbilo se mi, jak se Kloboučník stal ústřední postavou jen proto, že ho hraje Depp. Děj celkem prostý a místy nelogický. Přesto se z něj hezký zážitek, ale nemůžu se ubránit srovnání s Karlíkem a proto hodnotím za 3. ()

B.enka 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy - nikoliv však za příběh. Jsem jedním z těch břídilů, co nikdy Alenku nečetli v knižní podobě. Tudíž jsem se na Alenku dívala zcela odproštěna od pocitů zklamání, které podle mě každý kdo knihu četl musel mít (prostě musel!). Ty 4 hvězdičky jsou za obraz - protože jsem marnivá, marnivááááá a líbí se mi barvy a všecko, na co se dá dobře koukat. Alenka pro mě byl výlet do toho nejlepšího co vám movimakeři můžou nabídnout - v podstatě to na nás hrajou tak, že nám dají krásnou grafiku a barvy až oči přecházejí, takže jsou si pak jisti, že zapomeneme strhat samotný příběh. Nejlepším elementem ve filmu pro mě nebyl Johnny - protože ten jeho degenský vykulený výraz už mu moc nevěřím, opakování je matka moudrosti, ale Johnny se v těch trotlech opakuje až moc (i tak bych si ho stále ještě vzala za muže a měla s ním psa, to jako ne že ne:) Ani Anne jako Bílá královna mě moc nedostala, i když to její něžné mávání rukama bylo zpočátku docela vtipné. Kdo se mi ve filmu líbil nejvíc byla Red Queen - člověku je tak protivná až je mu jí líto a nakonec ji prostě musíte začít žrát. No a Alenka jako taková, kromě toho, že se pořád tvářila, že bych jí dala korunu, byla dobrá:) Celkově se mi film líbil, protože jak píšu výše, na mě nemělo vliv literární zpracování, a nebýt excelentního grafického zevnějšku celého kousku, asi bych odmazala nějakou tu hvězdu a sbohem a šáteček... ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Alica v krajine zázrakov je príjemný, milý, vtipný, svižný a oddychový film, s úžasným Johnym Deppom, dobre vybratou mladou Alicou a peknou hudbou. Svet zázrakov sa mi mimoriadne páčil - celá tá explózia všelijakých tvarov, farieb, úchvatných bytostí - to sa režisérovi naozaj podarilo. Veľmi ma bavili tí dvaja tučkovia a Červená kráľovná (Helena Bonham Carter), ale tiež sa mi páčilo, že tento príbeh mal konečne aj nejakú POINTU a nebolo to len neustále pobehovanie od jednej príšerky k druhej. Aj keď je možno celý príbeh o Alici dosť bláznivý a je to fantasmagória, tento film ma bavil od začiatku do konca a neviem si predstaviť, že by niekedy mohlo prísť aj lepšie spracovanie. 75%. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Burton se s Alenkou popral velice slušně. Ne, není to tak dobré jako jeho jiné filmy, ale stejně jsem byl mile překvapený. Oceňuju, že dějovou linku posunul o nějaké ty roky dopředu a nedržel se knižní předlohy (ať si kdo chce, co chce říká, knížka prostě děj nemá) a předvedl nám svůj vlastní pohled na Wonderland. A v tom vidím jediný zápor: nějak tomu chybí duše. Ta duše, kterou by na diváka měl Wonderland dýchnout při prvním záběru, duše, kterou měly právě předchozí Burtonovy filmy. Třeba se toho dočkáme v nějakém sequelu (vážně si někdo myslí, že při miliardových tržbách žádný nebude?). A závěrečná bitva mohla být epičtější, ale to už jen hnidopiším :). Za 4*. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Rodinná fantasy povídka o Alence v říši divů mě chvíli bavila, avšak dost jsem se i nudil. Docela předvídatelný příběh přebíjí snad jen zajímavé potvůrky, které doprovázejí Alenku při své cestě. Ještě bych snad i pochválil pěkně udělané prostředí od Walt Disney Pictures. Tim Burton mě tímto dílem nezklamal, ale ani nepotěšil. Ještě bych dodat to, že jsem film neviděl ve 3D, možná proto mé hodnocení není tolik pozitivní. Pro mě průměrných 55%. ()

Zodiak 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne nejhorsi Burton. Bez debat. Nudne, umele, ploche, sterilni. Time, Time, doufam, ze to byl tvuj posledni zold z Disny :( ()

AdrianaLarman 

všechny recenze uživatele

Nebyl to typický burtonovský styl....Něco mě potěšilo, něco naopak zklamalo, ale 4* si rozhodně zaslouží už jenom za potrhlého kloboučníka....Nikoho jiného, než Johnyho bych si nedokázala pedstavit. ()

Enelya 

všechny recenze uživatele

Celá Říše divů byla vizuálně nádherná, ovšem...něco tomu chybělo. Pro mě byl další Burtonovský film zklamáním, jako by to ani netočil Tim. 65% ()

jarabacek 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděla i lepší zpracování, příjde mi, že děj byl zbytečně zjednodušen, bylo do něj vnešeno víc akce a důraz byl dán na efekty. Film je to moc hezký, ale s Alenkou podle mého názoru to nemá moc společného. Pohádka průměrná plus jedna hvězdička za rozkošnou srdcovou královnu. ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povedené, příběh tak nějak všichni známe, Depp opět skvělý, ale jinak žádné větší překvapení od Tima Burtona zde nehledejte. ()

Rajo 

všechny recenze uživatele

Takže zotnite im hlavy! :) veľmi dobré herecké výkony v tomto filme zachránili tak trošku nedokončený príbeh.. alebo išlo o to urobiť krásne vyzerajúci 3D film? podarilo sa, vyzerá to naozaj skvele, avšak niečo mi v tomto filme po skončení chýbalo.... ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Bohužel už mnohokrát omílané téma, kdy předem jasné vyústění zápletky, kazí celkový dojem z filmu. 3 a 1/2* za nadprůměrné zpracování. ()

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama