Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 781)

megajalec 

všechny recenze uživatele

Ja by som to až tak čierno nevidel. Skôr farebne, ako režisér. Podľa mňa, presne on je tým pravým, kto mal pracovať s materiálom s názvom Alica. Dokonale sa tam mohol vybúriť na postavách, prostredí. Mne sa to páčilo, pri záverečných titulkoch a Avril Lavigne som mal taký príjemný pocit z pohodového filmu. Danny Elfman opäť raz skvelý. K piatej * chýba len málo ()

Umpa-loomp 

všechny recenze uživatele

Velké sklamanie. Burtonovský štýl nikde, bez humoru, nuda... toto nezachráni ani Johhny Depp s gigantickými očami. Slabé 3* ()

Unterschleif 

všechny recenze uživatele

Najdrahší a najúspešnejší Burtonov film. Najúspešnejší čo sa týka zárobku ($1,024,299,722), nie čo sa týka kvalít filmu. Jedná sa totiž o možno najslabší režisérov počin. Aj keď určite na tom má nejakú zásluhu štúdio s ktorým sa Burton v minulosti nezniesol... ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Já Timu Burtonovi věřila a na Alenku jsem se těšila jak malé děcko. 3D projekce nebyla špatná, rozhodně lepší, než u jiných filmů, které v 3D být ani nemusely. Některé scény (např. Alenka padá norou) byly moc pěkně udělané a přistihla jsem minimálně polovinu diváků v kině, jak se uhýbají před letícími předměty. Dalším výrazným překvapením byl přenádherný svět a s radostí bych tou norou prošla taky, jen abych se alespoň na chvíli mohla kochat pohledem na mluvící růže. Vyzvihovat Helenu Bonham Carter nebo Johnnyho Deppa asi nemusím, to je automatické. Jediná Anne Hathaway mi nějak nesedla do role Bílé královny, která chvílemi připomínala umělou pannu. Ale stejně pro mě jednoznačně jeden z nejlepších zážitků jara 2010.. ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Je nádherný příběh, který mě oslovil a hrozně mě bavil. Velmi dobrá grafika a herecké výkony. Mě se to moc líbilo. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím hodnotit film z projekce domácího DVD. Tudíž v kině ve 3D to musí být krásná podívaná. Což jde zpozorovat efekty i na DVD. A to je právě ono. Špičky kvality filmu jsou spojeny vyloženě s efekty. Neříkám, že se rád nepodívám na fascinující efekty, ale nemůže to tvořit převážnou většinu kvality filmu. Chyběla mi tam příběhová fascinace, kterou Tim Burton umí vyčarovat, proto se mi nezdá, že to byla 100% jeho práce. Bohužel jsem od toho čekal více, což mi nebylo dopřáno. Dávám tři hvězdy,ale berte to s rezervou, protože bych po projekci v kině dal pravděpodobně hvězdy čtyři. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Alenku v říši divů jsem nikdy nemusel, ale Tim Burton změnil můj názor. Je pravdou, že v kině nebylo osazenstvu víc jak 15 let ale já se královsky bavil. Mia se ukázala v nejlepším světle a po boku Johnnyho Deppa je úžasná. Rudá baba byla skvělá a hlášky nepřekonatelné. ,,Dejte sem prase! Na prasečím břiše si mé nohy nejraději hoví.´´ ()

raider.minoo 

všechny recenze uživatele

Od Alice jsem v Burtonově podání očekávala epické dílo, ve kterém se mohlo promítnout vše nejlepší z jeho filmů předchozích. Říše divů mě do sebe sice vtáhla, ale po krátkém porozhlédnutí se jsem se začala nudit. ()

YUI 

všechny recenze uživatele

Vtomto filmu jde vidět, že Tim Burton se musel držet při zemi. Mohlo by to být ještě o chloupek lepší, ale i tak je to vynikající podíváná se spousty zajímavých postav, které skvěle doplňují, jinak povedený děj. ()

Dave_ff 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že kombinace Burton + Depp je záruka kvality a ona dokonce je, ale ne zde. Ani jeden ze zmiňovaných se zde nemohl vyřádit tak, jak by bylo vhodné. Nikdy by mě nenapadlo, že to někdy k Burtonovi napíšu, ale žel Bohu musím - nudil jsem se. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Krasna rozpravka plniaca si svoj prvotny ucel, najme zasluhou perfektnych kostymov a masiek, ale hlavne troch rozpravkovych hercov/Depp,Hathaway,Carter/, ktori hraju svoje role presne tak ako sa to od nich ocakava a ako to deti chcu a maju rady.Animaciu zbytocne chvalit, je to zbytocne, niekedy som si netrufal ani odhadnut ci to je kreslene alebo nie. Burton je umelec a majster v tom co robi,jemu by bola skoda zotnut hlavu. ()

Forecek 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohoto filmu víc. Ale ano 3* musím dát, protože je to v hrozně dobré kvalitě, a hraje tam skvělou roli i Johnny Deep :) ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Hezké masky i grafika, kostýmy, místy vnese do děje, ale celek to na mne působilo nevyváženě a místy nudně. Hodnocení: 60 % ()

lubos.cermak 

všechny recenze uživatele

Kdyby Lewis Carroll jenom zdaleka o vánocích roku 1864 tušil, jaké slávy se dočká jeho povídka, nestačil by se divit. Zpracování Tima Burtona v podání skvělé herecké spolupráce je krásné dílo, které rád zařadím do své filmové sbírky. ()

nikkittka 

všechny recenze uživatele

Burton pochopil,že Alenku v říši divů nemůže uchopit způsobem,který by se zalíbil všem.Tak ji prostě natočil tak,jak se líbí jemu.Tvůrčí vize je to malinko problematická,ale správně svébytná a pokud to někdo nevidí,pak je to jeho chyba,ne Burtonova.Řeči o zaprodání se mainstreamu jsou mimo,tohle je často ještě úchylnější,než je u Burtona zvykem.A taky mnohem sofistikovanější.Výhrady mám,ale zároveň si myslím,že tohle zpracování si zaslouží spíše uznání než shazování. ()

goodnight 

všechny recenze uživatele

Jakožto velká fanynka Burtona,byla Alenka zklamáním.. Bohužel,ať jsem to viděla poprvé,či po šesté,furt jsem zklamaná. Ono filmově to není špatné! Vlastně ani herecky (Depp jako vždy na jedničku!) ale prostě.. to Burtonovsko,to temno a pochmurno,mi chybí.. Ani boj Alenky a Tlachapouda to nezachrání.. Za Deppa,za to,že je to od Burtona a za srdcovou královnu - tři hvězdy! ()

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama