Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 781)

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Opravdu divotvorný snímek,který ovšem trochu pokulhává za ostatní tvorbou Tima Burtona(aspoň podle mého).Jinak ale velmi příjemný film,pěkné masky a efekty! ()

Moni33 

všechny recenze uživatele

Pro mě zde jednoznačně nejlépe zvládl svou roli Johnny Depp! Podle mého film pozvedl o pár stupňů k lepšímu :) Vlastně já se pouze těšila na scény, kde bude on, zbytek filmu už mi tak zajímavý nepřišel. Alenka mi přišla až moc nevýrazná, tak jí často na scéně zakryli další postavy jako třeba Helena Bonham Carter nebo Anne Hathaway (i když jako Bílá královna mi byla celkem nesympatická :)) No dějově teda nic moc, ale nutno tady ocenit efekty a kostýmy! Jinak je to takový průměrný rodinný film na neděli odpoledne ;))) ()

Claire.TJ 

všechny recenze uživatele

Achjo, možná jsem vyrostla, a je to špatně, ale mně se tento počin nelíbil. Nudila jsem se, nechápala jsem to, animace byla kýčovitá, bylo to ztřeštěné a rozsypané. Dvě hvězdy za vynikající Bonham Carter a její "Off with their heads!" a dokonce i za její animovanou podobu (přesto, že se mi nelíbila, bylo cool, že vypadala jako její dabérka) a za skvostného Šklíbu (jediná postavička, která se mi líbila vizuálně) (no a hlavně ho mluvil Alan Rickman, a výborně!) Já vám nevím. Myslím si, že tento film se přeceňuje, a že Johnny Depp i Tim Burton to umějí lépe. A kdo proboha vybíral rtěnku Anne Hathaway?! ()

Bumerang 

všechny recenze uživatele

A je to tady! Tim Burton odešel. Býval to dobrý režisér. Škoda ho... Celý tenhle paskvil zachraňuje pouze výtečná Helen Bonham Carterová. Setnout hlavu by však neměla Kloboučníkovi, ale svému muži. ()

Todd_Hewitt 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatné zpracování Alenky, Tim Burton je prostě mistr. Jediný, kdo mi ve filmu vadil, byla právě Mia Wasikowka, absolutně se mi do role nehodila. Johnny Depp a Helena Bonham Carter, ach, kde ti dva spolu nehrajou? Oni vždycky ty filmy dokážou tak rozzářit. "Prase" a "Utnout hlavy" byly její nejlepší hlášky. ()

Elyurias 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem si nepotrpěla na tyhle přeplácené, infantilní, rádoby surrealistické směsice počítačových triků a šíleného nalíčení. Je to jeden ze slabších Deppových filmů. Možná jsem trochu zaujatá, jelikož ani knižní předloha mě nijak neuchvátila. MAle myslím,že pro většinu dětí by to mohlo být použitelné. ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Nechápu místní hodnocení. Mně se Alenka líbila. Hit posledních let snažit se natočit vše reálněji je i součástí Alenky, ale ale na film se dívá hezky. Mia Wasikowska, Johny Depp a Helena Bonham Carter jsou absolutně perfektní. Burton má specifický filmový svět a i když nějaké jeho počiny nechápu, tak uznávám jeho neuvěřitelný cit pro fantasy. 4/5. ()

Dr.Bishop 

všechny recenze uživatele

Co má tohle,sakra,znamenat Time?? Alenka je suverénně nejnudnější, nejzbytečnější a nesterilnější film, jaký jsem za poslední rok viděl. Otřesný Depp (!!), přiblblá Carterová a "kde se vzala, tu se vzala" Mia Wasikowska (jejíž výkon mi přijde hodně přeceňovaný)...Přímý přenos štafety důchodců v anglické vesničce Pinewood vám poskytne lepší zábavu, než tato bezduchá nicotnost. Do háje, točil to vůbec Burton?? 30% ()

irri 

všechny recenze uživatele

Mia Wasikowska je nejkrásnější herečka, co znám, takže žádné řeči, že Alenka je šíleně šeredná a navíc neumí hrát, to tady opravdu šířit nehodlám. Žádná velká pozitiva (teda samozřejmě kromě Mii) ale bohužel na tomto filmu nevidím. Nejsem fanoušek zhuleného Johnyho Deppa, nemám ráda když je polovina postav hraných, polovina animovaných a ještě nevíte, co mají pravé a co ne a hlavně mi ani moc nesedla knižní předloha a humor mi připadá trošku, trošilinku divný. No dobře, možná to bude tím, že jsem měla jaksi divně zrychlené slovenské titulky a pořád jsem film musela zastavovat a titulky seřizovat, takže příště si to možná užiju v kuse a hodnocení zvýším. ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo osobním zklamáním. Čekal jsem větší dobrodružství, větší zápletku, napínavější děj, barevnější svět... ale tohle co jsem vyjmenoval.. se nějakým způsobem vypařilo. Film na mě působil takovým depresivním způsobem, krajina nebyla ani tak barevna a spíše taková temná, postavy které tam učinkuj. to není zas taková sláva. Všechno mi připadalo opravdu temné,nezábavné. i nějakým vtipům jsem se zapomněl zasmát. "Alenka v říši divů" zní to nádherné, ale přitom je to pravý opak. Nechci to tady srovnávat s "Mocný vládce ze země Oz", ale to mi připadalo více barevnější, zábavnější,.. prostě nádhera. U mě velké zklamaní, protože jsem čekal upřímně něco extra. 30%. ()

Almando 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, vlastně až posledních zhruba dvacet minut se tam začalo trochu něco dít. A nebýt Helenky, která tomu dávala trošku šmrnc, tak by to stálo uplně za hovno. Ani po vizuelní stránce mě to nebavilo. ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

Celkem mě to překvapilo. čekal jsem kravinu, co za moc nebude stát, ale stálo to za zkouknutí. I když jen jednou. Děj to mělo celkem dobrý, po trikové stránce taky dobré, ale že bych měl potřebu dívat se na to znovu říci nemohu. ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Zasloužení oscaři za kouzelnou výpravu a dechberoucí kostýmy. Líbí se mi, že Alenka v Timovo podání není malé dítě, jako tomu bylo v knižní předloze, ale dospívající devatenáctiletá slečna, která v Podzemí hledá sebe sama. Tím víc na mě boj mezi dobrem a zlem působí bizarněji. ()

Nikitoss95 

všechny recenze uživatele

vizuálně překrásný film, založený na stejnojmenné knižní pohádce, kazí především hnusná hrdinka, naprosto nesympatická a šeredná; průběh tohoto filmu mi připadal jako nějaké absurdní drama, zhulená amtosféra; dvě hvězdy dávám za kloboučníka Johnyho Deppa, Helenu Bonham Carterovou a Anne Hathaway jako královny... ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že z prvotního mírného nadšení u mě film postupně klesal níž a niž. Myšlenka po letech Alenku hodit zpátky do králičí nory s tím, že ze své první návštěvy si nic nepamatuje je fajn, ale je trestuhodně nevytěžená. Místo aby se scénář snažil přinést nám originální dílo, jen si odškrtává místa a postavy, které známe z původního příběhu. To není hra na jistotu, ale lenost. Děj přeskakuje z místa na místo bez hlubší dramaturgie a místo iluze kouzelného světa nám předkládá sbírku dvourozměrných pohlednic, které k sobě patří, protože to tak je, ne proto, že by to dávalo smysl. Vizuální ztvárnění kolísá mezi kouzelným a bizarním, ale to je ještě slabý čaj proti postavám. Mia Wasikowska je jediný herec v celé téhle grotesce, který hraje. Neříkám že kdovíjak dobře, ale je to herectví a dělá to z ní jedinou sympatickou postavu. Ostatní se jen pitvoří, koulí očima, dělají divné pohyby mluví jak z nějaké parodie na Rozum a cit... Těžko říc, kdo to zvládá nejtrapněj, u mě těsně vede Anne Hathaway a její totálně mimózní cokoliv, ale je fakt, že závěrečný breakdance Deppa to málem zvrátil. Nedá se to popsat, to se musí vidět. Buď si z nás Burton dělá celou dobu prdel a Disney to nepochopil, nebo se snaží své tvůrčí vyhasínání přebít co nejvíc psychedelickými momenty. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Nádherná fantasmagorie Tima Burtona , který je pouze o dva dny starší než já takže jsme se oba narodili pod stejným znamením!! ()

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama