Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 781)

surama 

všechny recenze uživatele

Srdcová královna je naprosto skvělá,za tu dvě hvězdy.Třetí za kocoura Šklíbu.Akorát představitelka Alenky mi prostě nesedí. ()

Lucka.. 

všechny recenze uživatele

Legendární dvojice Tim Burton a Johnny Depp, spolu s Miou Wasikowskou vytváří jedinečný zážitek. Novodobě ztvárněný příběh mladé slečny, který jistě mnozí znají již od dětství, jež se ocitne ve světě, který si vysnila. Ve světě plném postav s krásnými barevnými maskami, díky kterým divák snadno pozná, co danou postavu charakterizuje, zvířaty, jimž byla dána schopnost mluvit a nechybí zde ani kouzla a čáry, bez kterých by pohádka nebyla správnou pohádkou. Za mě si určitě za skvělé herecké výkony a skvělou hudbu zaslouží 9/10. ()

Alpha69 

všechny recenze uživatele

Mám radši původní příběh. Nelíbí se mi představitelka Alenky a Anne Hathaway jako bělovlasá královna s fakt přehnanými gesty už vůbec ne. ()

zuzulend 

všechny recenze uživatele

Tak na to,že je to jeden z nejoblíbenějších filmů se mě moc nelíbi.Děj byl docela nudný,ničím mě moc nezaujal.Herecký výkon Mii Wasikowské byl takový nijaký,jako Alenka se mi moc nelíbilo.Nevím,možná to bylo dabingem,protože ten v českém znění není moc prožívaný a tak to možná působilo i na herečku samotnou.Asi nejlepší herecké výkony předvedli z mého pohledu Johnny Depp a Helena Bonham Carter,kteří se mi ve svých rolích moc líbili.Za ně taky dávám jednu hvězdu a zbylou hvězdu dávám za úžasnou animaci a efekty,protože ty byly opravdu moc pěkné. ()

SoulAsAGem 

všechny recenze uživatele

Jako každé dítě jsem četla Alenku a jak fantazie pracovala s tímto snímkem se mi opět podařilo ji vylovit. Nádhera. K hereckým výkonům, díky "klasickému" a skvělému obsazení, již není třeba se vyjadřovat i když při závěrečném tanečku pana Kloboučníka, jsem měla nutkání se Burtona zeptat, jestli je na jeho planetě kyslík! ()

Dave162 

všechny recenze uživatele

Barevnost je boží, mluvící kocour je boží, Depp a Bonham Carter jsou boží snad ještě víc. Kostýmy a masky se velmi povedly. 70% ()

Plechovka95 

všechny recenze uživatele

Ano,dobře propracovaný film a obzvlášť výkon Heleny Bonham Carter byl dobře provedený,bohužel Bílá královna svými pohyby rukama na mě působila,že snědla nějaké houbičky. Stojí za zhlédnutí,pěkně natočené. ()

Sylvie22 

všechny recenze uživatele

Tim Burton proste a jednoducho patrí medzi najlepších režisérov súčastnosti, pripočítajte k tomu ešte Johnnyho Deppa a Helenu Bonham Carter, a o zábavu je postaarané! Vizuálne ma film potešil tiež a efekty zvládnuté na 1. Bavila ma časť, keď Alica padala dole zajačou dierou :). Kostými boli prekrásne a Klobúčnik bol nastylovaný geniálne. Samozrejme nezabúdam na majstra Dannyho Elfmana, ktorého hudba bola zasa raz excelentná. Nedala som 5 hviezdičiek iba z dôvodu, že Burton tento raz asi šetril energiou :D. ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

´Tim Burton+Johnny Depp = prinejmenším dost dobrá podívaná když tomu přičtu ještě rozměr 3D a Helene Bonham Carter jako srdcovou královnu a dále ten vizuálně skvostný,efektní,cool svět!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nemůžu a nebudu hodnotit jinak než ,tak činím. ()

K8MK 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Úplně bez chybičky vypracovaný a také výborné herecké obsazení a výkony hlavně Johnnyho Deppa v roli Kloboučníka, dobré a živé vizuální efekty . ()

mcac88 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nemusel Burtonovu geniální demenci na vytváření nádherných příběhů s vizuálnímy orgasmy. Ale nějak jsem tomu asi přišel na chuť. Šklíba a Březňák jsou mazec a retardovaná Anne je taky super :) pro děti to asi moc není ale jinak hezký staronový příběh ()

lex85 

všechny recenze uživatele

supre efekty plus herecké dovednosti hlavních aktérů. jednoznačně 4 body. Johnny Depp zahraje opravdu vše. ()

mustela 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl Alenku v říši divů (2010) - zajímalo by mě, proč tam každý savec, krom zajícovců, má plazí čelisti (i Šklíba). Alenka (1999) nebyla ve 3D, ale přesto, možná proto, byla mnohonásobně povedenější, dějově i výtvarně. A nová ohyzdně nepovedená Šlíba nemůže soupeřit se Šklíbou Goldbergovou. Dvě hvězdičky jsou pro animátory - i přes ty zpatlané "úsměvy." ()

Akatinka 

všechny recenze uživatele

Je to jedno z nejpovedenějších zpracování Alenky v Říši divů. Možná je celá ta grafika trochu ponurá pro malé děti, ale mě se líbí a přijde mi na místě. Film má fascinující obsazení a kouzelnou výbornou hudbu. Režie Tima Burtona se podle mě krásně slučuje s pohádkovými motivy, ať už tady nebo v Karlíkovi a továrně na čokoládu. ()

Yhitte 

všechny recenze uživatele

Upřímě nevim co to k sakru mělo bejt, ale rozhdoně nevidim způsob jakým by jsem to mohl nazvat "rodinný film", protože se obavám, že sám budu mít nějaké noční můry. ()

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama