Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 781)

Rajca 

všechny recenze uživatele

"Big Fish" dohnaná ad absurdum. Túto rozprávku som nikdy nemala rada a po tomto Burtonovom výkone sa z nej pre mna stala doslova nočná mora, na ktorú už nebudem mať v budúcnosti chuť pozrieť sa v akomkoľvek ďalšom podaní. ()

Mistake93 

všechny recenze uživatele

HLÁŠKY Z FILMU : Alenka: Jsem blázen? tatínek: Už je to tak, jsi vyšinutý podivín! Ale něco Ti povím. Takoví ti nejlepší jsou. Srdcová královna: Utnout hlavu! Kloboučník: Alenko! Máš zpoždění, ty zlobidlo. Alenka: Čím dál úžasnoucnější... ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je jeden z nejlepších režisérů současnosti, to samé platí i o Deppovi jako herci. Žádné jejich společné dílo mě ještě nezklamalo, a tak jsem se na tuhle adaptaci hodně těšila. Film je vizuálně úchvatný a efekty jsou prostě precizní. Předloha mě zrovna dvakrát nezaujala, ale musím říct, že je to skvěle natočené. Kromě Deppa, který tu má skvělou roli Kloboučníka, jsem se těšila hlavně na Helenu Bonham Carter, která je pro mě z celého filmu nejlepší. U sledování jsem se výborně bavila a vůbec nejsem zklamaná. Pro kinematografii je tento film asi dost důležitý, alespoň co se týče triků. ()

Wolfis 

všechny recenze uživatele

Ako po technickej stránke spracovania je to dokonalé, tam niet čo vytknúť, krásne, epické fantasy prostredie [*]. Ujde aj ten parádny soundtrack, dokonca aj masky, kostýmy a úchvatné triky [*]. Ešte stojí za zmienku sympatická Alica, Mia Wasikowska či nenapodobiteľný pán prestrojení, Johny Depp [*]. A žiaľ, tým to končí, tie ďalšie veci už dosť škrípu, veľa bodov zaujatia okrem tých spomínaných troch som po zhliadnutí teda v hlave nemal, že by som si to kvôli niečomu ešte chcel znova pozrieť. /vizuálnych 55%/ ()

vilanella 

všechny recenze uživatele

Oceňuji originalitu příběhu. Po všech pokusech o filmové ztvárnění Alenky z nichž ani jedno nedokázalo vystihnout ten původní literární kraj divů je tohle naprostá jednička. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Krásné pohádkové fantazy z dílny T.Burtona a opět s J.Deppem.Alenka vstoupí do říše kde vládnou dvě sestry jedna zlá a dobrá a každý tvor doufá že Alenka je zachrání od nadvlády zla.Skvělé triky a efekty a výborné herecké výkony. ()

Sqer 

všechny recenze uživatele

Alena se projevila ve filmu jako velmi tvrdohlavá a odvážná holčička, která by měla mít sice 9 (nebo 7) podle knižní předlohy, a ne 19 let. K tomu jí přidělili jiné přijmení, pozměnili (docela dost) scénář a přesto všechno film dopadl nad mé očekávání. Naprosto úžasně(ý) depresivní soundtrack Dannyho Elfmana dominoval mým emocím celou dobu. Herecké obsazení nemohlo být lepší (hlavně Helena Bonham Carter a Johnny Depp si zaslouží potlesk) a Tim Burton (jak jinak) se překonal. Mohu jen chválit tohle dílo z roku 2010. ()

artudytu 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování pohádky pro celou rodinu. Od začátku až do konce vše plyne tak jak má. Co se týče vizualizace jeden z nejpovedenějších filmů, co jsem kdy viděl. Kouzelné fantasy s výbornou hudební linkou a nestárnoucím Johnny Deppem. ()

ChristineD 

všechny recenze uživatele

Veľké očakávania a veľké sklamanie. Zvyčajnú prekrásnu ponurú scenériu z obmedzenej farebnej palety nahrádza krikľavý a gýčovitý svet CGI. Úžasné herecké obsadenie sa nedokázalo vyrovnať s nelogickým príbehom, ktorý má s pôvodnou ,,Alicou´´ spoločné o málo viac, než len mená. Alice je bojovníčka za práva žien, ktorá by mohla byť pôsobivá pred päťdesiatimi rokmi, ale dnes je to už len klišé. Klobučník je naopak ženský až príliš, aktívne sa zapojí len výnimočne. Záporné postavy nie sú dostatočne mocné a hlboké. Ale azda najhorší bol make-up. Temné čaro Heleny Bonham Carter zničila obrovská hlava, Anne Hathaway nechutné čierne pery na bielej tvári a Mia Wasikowska je dokonale nezaujímavá bledá, večne zamračená osôbka s bledými vlasmi. Oplatí sa vidieť len pre kostým a výkon Johnnyho Deppa, ktorý nádherne recituje poéziu a behá po prestretom stole. ()

nelja 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem vrchol jeho tvorby a na ten si buď ještě počkáme nebo už to proběhlo (Střihoruký Edward?). Všeobecně stejně jako v případě Mirany není ani Burton jednoznačný, lehce uchopitelný a zařaditelný do nějaké pohodlné škatulky. Dokonale nenásilně se vymezil vůči nahraditelným masám a vytvořil tak nezapomenutelný rukopis… Stejně jako Willy Wonka, který naprosto samozřejmě věděl, že k našlehání správné šlehačky je zapotřebí bič, to ví přece každé malé dítě! ()

rostsoft 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasně provedená podívaná, pro malé i velké diváky. Skvělé obsazení herců a výtečný herecký výkon. Toto z toho prostě dělá výbornou zábavu, a která je navíc velmi vtipná. Je to prostě zábava, jak má být. Tim Burton je prostě génius. ()

3Libras 

všechny recenze uživatele

Tento film som si vybrala ako prvý film, ktorý chcem vidieť v 3D (vedela som, že Avatar nebude pre mňa). No odišla som z kina sklamaná. Po každej stránke mi to prišlo slabé. Čakala som tu od Burtona určite viac. Mal si dať asi nejaké podporné látky pri tvorbe. Chýba tu fantázia a o nej táto rozprávka predsa je. Taká cukríkovo oblečená prázdna nuda to bola. Zaujimavý komentár - Kaliakra. ()

Saturnalia 

všechny recenze uživatele

Film, který se trochu moc soustředil na udržení Tim-Burtonovské atmosféry, a tak trochu zapomněl odkud kam chtěl převést příběh, ztratil pointu. Obsah sice povětšinu udržuje strukturu a logickou návaznost, ale jen do chvíle, kdy se tvůrci dostanou na konec fantaskní části filmu – zpátky do Alenčiny reality, a uvědomí si, že ačkoliv chtěli vytvořit příběh o ženské emancipaci, povedl se jim pravý opak. Zkušenosti, co si tak Alenka odnesla zpět do svého světa vůbec nepodporují rozhodnutí, které udělá a vše působí zmateně. Oxymórony pochopitelně jsou neodmyslitelnou součástí předlohy, ale vzhledem k více fantaskně-akčnímu a méně pohádkově bláznivému pojetí si nemyslím, že si s tímto vysvětlením vystačím. Vizuální efekty jsou dobře zpracované, herecké výkony jsou také dobré, atmosféra je úžasná, námět je zajímavé pojetí knihy, ale ztracená logika je pro mě bohužel celkem zásadní minutí. ()

Aleshgang 

všechny recenze uživatele

Já nemám slov. To byl tak úžasný zážitek. Kloboučník byl frajer, Johnny Depp ho ještě vylepšil. Férová bitva mezi dobrem a zlem (šachy versus karty). Příběh co má Pointu. A to stačí k dokonalosti. ()

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama