Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 781)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Stotožňujem sa s ambivalenciou Meave :-) Čo už by len Burton mohol pokaziť na fantazijnom materiáli, ktorý je preňho ako stvorený? Je to vizuálne strhujúce, efektovo uhrančivé a herecky brilantné. A predsa sa akosi neviem a neviem prinútiť k tej piatej hviezdičke. Možno mi nechýba nič k dokonalosti filmu, len ten príbeh mi nikdy celkom neprirástol k srdcu. Aj v detstve som si z Alice vždy len pozerala obrázky a nikdy sa mi ju nechcelo prečítať... Jo, a pokiaľ ide o zvieratká - neviditeľný kocúr rulez! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

To je špatný, to je tak špatný. Nikdy jsem neměla ráda Alenku (myslím knihu), viděla jsem jiné zpracování a taky mi připadalo zoufalé. S tímhle příběhem se nedá dělat nic moc. Možná, kdyby Alenka byla ve skutečnosti paní Colombová zamlada. Ale ten bílý králík neurotik, co kolem sebe hází nádobí, Kloboučníkův taneček, obě královny, houseňák a ten elegantní bílý králík v modrém sáčku. Každý jsme nějaký, někdo šel na Alenku, já šla na králíka a králík elegán i králík kazisvět stáli za těch 108 minut v kině. Mimochodem, stejně to je schizofenní, každý králík je elegantní ničitel v jediném balení, pusťte svého králíčka k drátům ke svému počítači a uvidíte. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední dojmy představují spíše zklamání ze značně nekonzistentního LSD tripu. V tomto směru ale berte moje hodnocení zatím jako orientační, přehodnotím jej po přečtení knihy a shlédnutí původní animované Alenky (což jsem měl v plánu již před filmem, ale nezvládl jsem to). Každopádně trochu zamrzí nadužívání CGI efektů (některé věci prostě digi být nemusely a je to ke škodě), potěší naopak velká podpora v hereckých výkonech živých herců, kočka Šklíba, skvělá hudba (závěrečná suita je bombastická), spousta humorných momentů a nakonec i trocha té nekorektnosti. Lítá lítá netopýr, sereme si na papír!. Největší peckou je ale nakonec stejně trailer na TRONa!!!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl (ano, dnes se stále najde někdo, kdo tak velkou klasiku ještě nemá načtenou!) ale po tomhle si ji už zřejmě půjčím. Chtěl bych totiž vidět, kolik si toho Burton upravil a kolik zachoval. Ale možná to je pro mě plus, že jsem dosud byl Alenkou nedotčen, protože si můžu udělat názor, aniž bych byl ovlivněn. Protože mně se tato hodně bizarní podívána líbila. A to jsem ani nepotřeboval 3D… :-) Alenka v říši divů to u mě vyhrála především obsazením. Mia Wasikowska mi definitivně potvrdila, že má před sebou velkou budoucnost a řekl bych, že o ní ještě (mnohokrát) uslyšíme. Johnny Depp… co k němu říct? Opět s Burtonem, opět podivínská role a opět dobrý výkon. Helena Bonham Carter byla jako Červená Královna skvělá a Anne Hathaway byla jako Bílá Královna přímo okouzlující. Právě kvůli hercům je mi líto, že nemůžu dát filmu plný počet. A ne, teď si neprotiřečím. U filmu jsem se fakt bavil, vše rychle uteklo, jenže… jediná scéna, kdy jsem měl ten správný pětihvězdičkový pocit, byla, když Alenka vyjmenovávala šest neuvěřitelných věcí. A to je přeci jen trochu málo, na film, který má 108 minut. Možná, že kdybych to viděl v 3D, víc bych si to užil, ale to už se zřejmě nedozvím a proto to hodnotím tak, jak hodnotím. 80 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to prosté jak neviditelná ruka trhu. Žáby na prameni strýčka Disneye ucítily zespodu nepatrný závan sucha, Helena chtěla novou kabelku, nos, výzvu, co já vím..., žáby na prameni strýčka Disneye podepsaly šek, Tim se poslušně podrobil a ejhle - je tu nová, úspěšná Alenka v říši hřibů (patrně lysohlávek), kde dealuje modrá housenka sjetá vodní dýmkou a Alča vylézá z nory jako charakterově vyzrálá žena. Investice se vyplatila, kuňky zase mohou cítit to nádherné vlhko, ale já bych byl radši, kdyby to všechno byl jen pouhý sen.. Pokud se bude točit remake Kingova TO, Helence Bonham ponechat nalíčení a role klauna Pennywise se už nemusí řešit.. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Johnny Depp uvedl, že oranžové vlasy Potrhlého Kloboučníka jsou důsledkem otravy rtutí, ke které kdysi při používání chemikálií k výrobě klobouků skutečně docházelo. Volbou nejrůznějších líčidel a kostýmů pak Depp a Burton potrhlost této postavy ještě více zvýraznili a zároveň vytvořili celou škálu Kloboučníkových nálad. (Andrew78)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 334,2 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 1025,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama