Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kulantní Casablankovitý, atmosférický noir thriller, kterému ani moc neublížil profesionální neherec Džon Hnusack v hlavní roli. Mimo první, definitivně píchatelnou asiatku Li Gong, máte sice v těch ťamanech trochu maglajz a verze s čínským dabingem v ústech indoevropanů vás sem tam přinutí nahlas se hihňat, avšak když si centrofixem uděláte na obrazovku pár poznámek kdo je kdo, neotřelá pointa a strhující děj vás jistě potěší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bravo, Weinsteini, podarilo sa vám nepredať a vlastne úplne potopiť vynikajúci film. Štýlový a vďaka strohému strihu svižne odsýpajúci špionážny noir thriller má výborný scenár (hoci časť rozuzlenia je vďaka známym historickým súvislostiam jasná), mimoriadne zvučné (a s veľkou chuťou hrajúce) obsadenie, fungujúce emócie, pompéznu výpravu, dobrú dobovú atmosféru a správne krvavé akčné scény. Užil som si to tak veľmi, že som chvíľu uvažoval o najvyššom hodnotení. Napokon, môžete nemilovať film, v ktorom Chow Yun-Fat dvakrát vystrieľa celú scénu? :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku moc hezky zfilmovaný film, kde nejsilnější zážitek je atmosféra Shanghaie ale všecko ostatní stojí kvalitou asi tak stejně jako současná hra fotbalový Slavie. Příběh je špatnej, herci líní a to i přesto, že se tam objeví docela velká jména. Cusack, Potente, Watanabe nebo Chow. Takhle jsem od režiséra ještě Pokoj 1408 vcelku dobře zvládnul, ale tady se to prostě už nedalo. Otravná nadbytečná slátanina, která dle mého okamžitě zapadne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby Celosvetovo $15,249,000║ dobré obsadenie, vydarená dobová výprava, krutá dobre spracovaná účelová akcia, zaujímavý príbeh, slušný priemer /55%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi príjemny vylet do minulosti, kde dostaneme pohlad na udalosti v case 2.svetovej vojny aj z trosku netradicneho pohladu. Johna a jeho "neherectvo" standardne potesilo, ale co bolo velke prekvapenie bola herecka Li Gong, ktora podala podla mna brilantny vykon. Naozaj vyborna atmosfera, ktora vo vas vzbudi tuzbu navstivit Sanghaj. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč to Weinsteini nenasadili do kin. Žádnej průser se nekoná. Po technické stránce - výprava, kamera - vynikajicí. Na můj vkus ale moc uspěchané a Cusack je na podobné role nevýrazný hodně škodí poddiemnzovaná emocionální linka, přitom podobné příběh si to srdíčko přímo žádají. A odkecat tu romanci ve finále už se nepodaří. Doporučuji spíš tematicky podobný, polozapomenutý film Anga Leeho "Touha, opatrnost." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Půlka světa je ve válečným stavu. Německo okupuje Evropu, Japonsko většinu důležitých míst v Číně. Až na jedno..... Shanghai, Paříž Orientu v roce 1941 není vhodná na romantické procházky. Svět nejen diplomatických večírků, kde si jdou ,,na ruku“ nacisti, japonští imperialisté, příslušníci triád či kempeitai, v příběhu a z pohledu amerického agenta, jehož země předstírá neutralitu a on odvádí pořádný kus poctivé špiónské práce. Přestože Cusack není žádnej J.Bond je fajn, že se kolem něj ,,motají“ pěkné ženy a ještě víc oceňuji, že film nesklouzne k nějaké ,,dramatické“ romantice. Dost se tu mluví (vlastně furt), ale díky propletení špionáže s odbojem je děj zajímavej. On taky odboj v čínským podání - to jsou sebevražedný akce a Japonci se tradičně s ničím neserou. Líbila se mi atmosféra a onen nádech něčeho ,,zakázanýho“ u mě setrval až do konce! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Žiju podle příručky ,,Tajným agentem snadno a rychle“. 2.) Mám rád ,,odbojový“ filmy. 3.) Jsem Barbie a chci vidět Kena (Watanabe). 4.) Mám noční múry o útoku na Pearl Harbor. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlomila vám srdce?“ – „Pokiaľ si správne spomínam, tak áno.“ Švéd Mikael Håfström (DUCH JAZERA) je zaujímavý režisér. Hoci jeho ZLO a IZBU 1408 nemožno viniť z výborných scenárov, tak z dobrých hereckých výkonov, originálnej myšlienky a silnej atmosféry áno. SHAGHAI ma bavil o čosi viac, ako relatívne podobná TÚŽBA, OPATRNOSŤ. Postavy mi pripadali živšie, príbeh dynamickejší, dialógy svižnejšie, herci charizmatickejšie udržali moju pozornosť, nebolo to tak čertovsky dlhé a výprava nočného vojnového Šanghaja, kde sa miesia všetky kultúry sveta (v anglickej štvrti sa pije, v nemeckej robí špionáž a vo francúzskej sa je), bola miestami taká okúzľujúca, až som sa chcel vrátiť v čase. Dokonca sa mi snímku podarilo vidieť s bizarným čínskym (japonským?) dabingom, čo jej dodalo ešte atraktívnejší rozmer. Miestami bol ale dej príliš prekombinovaný, takže mi to v druhej polovičke začalo pripadať zdĺhavé a únavné. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si režisér oblíbil zrovna "slušňáka" Johna Cusacka, ten mi tu působil trošku jako "pěst na oko", jinak velice zajímavý špionážní propletenec z atraktivního prostředí, který nenápadně doplňuje historické souvislosti té doby.... ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku, ze kterého dýchá správná špionážně dramatická atmosféra, bohužel film upadne do balastu nepřesvědčivých vztahů a snahy o vytvoření několika záhad, které jsou ovšem většině diváků brzy jasné. Hodně zachraňuje dobře vybrané herecké obsazení. Prim u mě hráli (ne)překvapivě Yun-Fat Chow a Ken Watanabe ve vedlejších rolích, zatímco můj velký oblíbenec John Cusack skoro zklamal. P.S. Ani po 2 dnech jsem nepochopila proč je tady mezi žánry uvedený "mysteriózní". ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mělo to opět hutnou atmosféru, tento režisér si na tom zakládá, J.Cusack již po letech má své pracně vybudované místo na hollywoodském nebi slavá, ale mně jeho projev připadal vždy velmi obyčejný.. škoda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film so skvelým hereckým obsadením. Týka sa to hlavne Johna Cusacka a Jeffreyho Dean Morgana, lebo bol inak film pochopiteľne nabitý ázijskou sebrankou. Réžia bola na slušnej úrovni, podobne ako atmosféra filmu. Naopak snímke uškodil pomerne komplikovaný scenár, v ktorom sa divák mohol ľahko stratiť. Na hudbu si vôbec nespomínam, ale zato bolo uspokojivé dobové prostredie, respektíve kulisy. Film doporučujem avšak s výhradami. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To bylo jako hodina fyziky na střední. Já tam sice seděl a prděl do svý židle v poslední lavici tušíc, že někde vepředu je něco jako kantor a tabule se vzorečkama, ale očima a myšlenkama jsem se toulal daleko předaleko za tabulí okenní. Tehdy to bylo mnou, nebohý fyzice jsem ani nedal šanci. Zato Smrt v Šanghaji jsem si pustil sám a zcela dobrovolně, aby mi zpříjemnila večer. A výsledek? Za oknem je tma a fouká vítr. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Supr obsazení, zejména John Cusack a Gong Li válí, neztratí se ani vedlejší postavy jako Chow Yun Fat, hlavně Ken Watanabe, poteší i zbytek. Zápletka lehce špionážní, ale bohužel poněkud pokulhává za dramatickou složkou, škoda,chtělo to jen více rozpracovat příběh a byl by to vynikající film. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Na tohle tema jsem precetl uz tolik knih. Film je podle meho pres svoji sablonovitost velmi slusne zahrany a zrezirovany. Li Gong je samozrejme bozska... . ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Večerníček pro dospělé (myšleno v horším slova smyslu jako uspávačka). Obrovská porce nudy, jednoduchý nezáživný příběh, stejně jako jeho zpracování. Převatovaný scénář, nesympatické postavy a jejich herci. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Po několika příšerných filmech s Chow Yun-Fatem jsem si vážně přála nebýt zase zklamaná. Mé obavy umocňoval fakt, že předchozí Håfströmovu nepůvodní a nedůvtipnou "Hru s nevěrou" jsem slušně řečeno protrpěla. No a podtrženo, sečteno: "Šanghaj" pro mne byla opravdu příjemným překvapením (i přes jednu malou nelogičnost). ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Trošku netradiční pohled na druhou světovou válku a útokem na Pearl Harbor. Bohužel tenhle film potopili herecké výkony neherce Cusacka a trošku nudný scénař. Naopak se mi líbila atmosféra Shanghaie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být zajímavá noir detektivka v exotických kulisách, ale vyšla z toho jen nudný průměr, který má pár světlých chvilek, ale vše nakonec vyjde naprázdno a diváka jen mrzí, promarněný potenciál. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení + skvělá výprava + dobrý příběh = nadprůměrný film. Film má úžasnou atmosféru a pohled na události, které předcházely Pearl Harboru, z druhého konce světa rozhodně nebyl nezajímavý, byť byl zabalený do netypického žánru. ()

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama