Reklama

Reklama

Žabákova dobrodružství

  • Velká Británie The Wind in the Willows (více)

Obsahy(1)

Jak poklidně plynul dosud život na louce na břehu řeky! Mladý Krtek pilně pracoval na provzdušňování půdy, pan Krysa pořádal na řece pikniky, zajíci kolem ní jezdili na kolech na výlety... Ale najednou je tohle všechno ohroženo. A to jen proto, že Žabák, sídlící na nedalekém Žabíně, se zhlédl v moderních a rychlých strojích do té míry, že ani jeho velké bohatství na tuhle zálibu nestačí a že musel začít prodávat. První padla Krtkova louka. Ale zákeřní Lišáci z Černého lesa, kteří se stali jejími novými majiteli a kteří tak bezohledně zničili Krtkův podzemní domeček, mají zřejmě dalekosáhlé, a mnohem nebezpečnější, budovatelské plány. A díky Žabákově lehkomyslnosti se bohužel zdá, že jim ani nedá moc velkou práci je uskutečnit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Krásný film pro děti, který nedělá z dětí blbce a můžou se na ně koukat i dospělí a budou se bavit. Terry Jones je úžasný jako pan Žabák, který zbožňuje vše, co má motor a málem se mu to stane osudným, Eric Idle jako pan Krysa tahající pana Žabáka věčně z bryndy a mě osobně nejvíc potěšil Michael Palin jako glosující Sluníčko :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký je originál, ale filmové zpracování mi přišlo výborné. Správně dětské a efektní zároveň, tenhle výtvarný styl se přesně hodí pro pohádku tohohle ražení, obzvlášť Lišáci byli úžasní:) Ale Pythony v tom skutečně nehledejte... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Původně mě k obrazovce přilákala jenom jména některých ex-Pythonů, ale k velkému překvapení se z toho vyklubala nadstandardní rodinná zábava, kompenzující svou nevyhnutelnou infantilnost správně ulítlými vtípky. 75% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jsou zde sice drobné náznaky a odkazy na montypythonovský humor, ale celkově je tenhle film spíše pro děti, než pro dospělé. Každý, kdo by snad očekával nějakou bajku a la Monty Python, s humorem určeným převážně dospělákům, bude asi poněkud zklamán, byť se musí uznat, že ani tady Idle, Jones, Cleese a Palin nepopřeli svůj ohromný talent. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

K čertu, mně se tahle trhlá pohádka o tlustém panu žabákovi docela líbí. Hlavně z hlediska vizuálního – protože pojetí není ani příliš pohádkové, ani příliš vážné... je prostě směšně karikaturní. A tím mi připomíná poetiku "MPFC"... Humor je sice slabší, ale "pošukané" herecké výkony hodně zachrání a činí z klasické britské pohádky poměrně humornou a trhlou podívanou (nejen) pro Python positive. Rozhodně není dobré od filmu očekávat plnotučný pythonovský humor, ale svoje kouzlo bezesporu má. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokud se velká část Monty Pythonů rozhodne udělat film pro děti, tak čekám pecku. A i když neříkám, že jsem se občas nezasmál, je z Žabáka bohužel jen čistý průměr, kde se občasná smrtící hláška střídá s trapností. A bohužel ne tou pythonovsky zmatenou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Boli raz na pieskovisku detičky a ťapkali sa v blate a stvárali somarinky, bavilo ich to a človeku sa na to dobre pozeralo, ale bolo to o ničom. Tento pokus o pythonovský jazyk je taký aj onaký a vlastne nijaký. Finále ako od Burtona, rozprávajúce nástené hodiny, postavy nesú mená zvierat ale vyzerajú ako ľudia (ale sem tam sa ako zvieratá správajú), chvíľkami absurdita, potom pre deti a následne priemerný muzikál. No neviem.. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně, dostal jsem málo. Je to film, který má své kouzlo, nicméně mě až šokovalo, jak je chudý na inteligentní humor, navzdory účasti Terryho Jonese, Erica Idlea, Johna Cleese a Michaela Palina. Škoda. :-( ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ostatní adaptace knihy Kennetha Grahama (včetně animovaného seriálu) příliš neznám, ale tohle zpracování mi moc nesedlo. Český název mi přijde dost nešťastně zvolený - čí jsou to vlastně dobrodružství? Žabákova, jehož nepoučitelná, nesympatická postava mi vlastně ani nepřijde kladná a do popředí se dostává až někdy v druhé polovině filmu? Nebo Krtkova, který je docela nudný a přízemní? Anebo Krysí, jež hraje celou dobu druhé housle? To je vlastně problém celého filmu - divák neví, na jakou postavu se zaměřit, hrdinům se dá velmi těžko fandit, divák se s nimi moc neztotožní, chybí humor a celé je to takové zvláštní a nezábavné. Jedinými zajímavými postavami tak zůstávají Lišáci à la Nazi-killers a výbušný Jezevec. Bohužel postpythonovské projekty, ve kterých nemá ve větší míře prsty John Cleese nebo Terry Gilliam, kvalitativně ztrácejí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S hodnocením tohoto snímku je malinko problém... Posledním společným filmem Monty pythonů byl Smysl života a poté se členové rozešli a pracovali na vlastních projektech. Žabákova dobrodružství jsou výhradním autorským projektem Terryho Jonese, který se věnoval literatuře pro děti a režii. Angažovat další ex-pythony byť v malých štěcích bylo nápadem producenta a bylo motivováno výhradně komerčními zájmy. Není to tedy montypythonovské dílo a nemá žádný smysl poměřovat tento film s tvorbou skupiny. Výtvarně je to originální, svižné a nekonvenční s několika chytlavými písničkami, poněkud " trhlé ", jak už to u Jonese a jeho kumpánů bývá obvyklé. Cílovou skupinou byly děti, i když na své si přijde každý, kdo má nespoutanou fantazii. Celkový dojem 80 %. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Hohouuu. K tomuhle filmečku jsem se dostal náhodou. Ráno jsem zapnul televizi, viděl jsem, že něco začíná a ke svému překvapení jsem našel jakožto herce samé Montypythoňáky. Tak jsem se překousnul a zkusil jsem to. Nečekal jsem od toho sice nějaký jejich typický humor, dočkal jsem se klasické dětské přihlouplé kraviny. Dalo by se však říci, že jsem to čekal. Jedná se o snímek se slušnou hudbou, který sice nijak výrazně nenudí, nabízí ale pouze sebranku mnoha klišé, trapného scénáře a s výjimkou Johna Cleese i hloupých hereckých výkonů. Teď si určitě myslíte něco ve smyslu: "Ty idiote, tobě asi nedošlo, že tohle je pohádka pro malý děti." To víte, že došlo. Nevidím však jediný sebemenší důvod, proč na tomto základě užívat odlišná měřítka, zvláště pak, když počiny jako Nekonečný příběh nebo série Harry Potter, i přesto, že jsou prioritně pro ty nejmenší, nejsou trapné a mají svou nezpochybnitelnou kvalitu. Sledování Žabákova dobrodružství mě vysloveně bolelo, ale mnohem více mě bolí hodnocení na čsfd, které si nedovedu vysvětlit ničím jiným, než že některé filmy, díky jejich obsazení a režii, jsou si malinko rovnější než ty ostatní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská pohádka, kde si zaháli borci z Monty Pythonova létajícího cirkusu. Pohádka je protkána písničkami a zpracování je kouzelné. Odehrává se kdesi v Anglii ve dvacátých létech a hrdiny jsou zvířátka bojující proti Lišákům a jejich stavitelským záměrům. Krtek, žabák i krysák byli skvostní. Zde je označení - rodinný - na místě, tohle můžou sledovat zkrátka všichni a všichni se dobře pobaví. Skečů jaké známe z Létajícího Cirkusu se není třeba bát, herci hrají civilně (pro děti) a Pythony vám budou připomínat jen jejich povědomé obličeje . * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemerná rozprávka, ale Jones a Idle sú skvelí. Taktiež Cleese vo vedľajšej úlohe nemá chybu a Michael Palin v minirole Slnka je tiež úžasný. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Film, který je tak skvělý právě proto, že je "jen" ohromně roztomilý. Pythoni se krotili a natočili zkrátka pohádku pro děti; a myslím, že to svědčí o tom, že jsou nejen mistry zvrhlého humoru, ale že nepostrádají ani soudnost. A zjevně ani smysl pro naivní poetiku. Ztvárnění zvířátek je dokonalé. A celé je to tak...britské. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem bohužel nečetla, takže nevím, jestli se její kouzlo podařilo přenést do filmu nebo ne. Nicméně ztvárnění zvířátek - Krysy, Krtka nebo lišáků - se povedlo a příběh nepostrádá eleganci. Jenomže je trochu nudný a nezachrání to ani Pythoni, i když obzvlášť Michael Palin jako Slunce je hodně... drsnej. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Tút, tút... Jedna z prvních knížek v angličtině, kterou jsem přečetl... a první film, ve kterém se mi představili Monty pythoni... aspoň trošku:-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film pro děti, který minimálně ve švihlých muzikálových choreografiích nechá vzpomenout na geniální humor Monty Python. ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Reklama

Reklama