Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

POMO 

všechny recenze uživatele

Untraceable je maximum, aké mohol veľmi dobrý žánrový remeselník Gregory Hoblit dostať z tak tuctovej a nenápaditej scenáristickej predlohy. Konvenčný mainstreamový kriminálny thriller, upgradnutý krutosťou nízkorozpočtovej fan-based morbídnej zábavy série Saw. Diane Lane je cool, napätie (obzvlášť vo finále) funguje. Pri nulových očakávaniach film nemá čím sklamať. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $28,687,835Tržby Celosvetovo $52,659,594Tržby za predaj DVD v USA $19,694,542 //počet predaných kusov 1,013,226║ Nadobudnutý trend a brutálny štýl vďaka filmu Saw(85%) sa drží vo filmoch už peknú dobu a tento nie je výnimka. Povedal by som že je aj trošku takým malým osviežením hlavne na základe námetu vykresleného v sprostredkovávanie smrti cez net, teda v priamom prenose, čím útrapy týraného nadobúdajú na intenzite tým viac o čo stúpne počet prihlásení na stránku nevšedného psychopatického zabijaka.... Film režíroval osvedčený "priemerný ale zručný" Gregory Hoblit, ten sa akosi "ako skoro vždy" miestami nedokáže vymaniť s priemernosti a ponúknuť niečo viac čo by pridalo na intenzite, dusnosti, napätí... stále si drží len tú svoju zaužívanú úroveň, škoda. Ale aspoň trošku ten film zaujme a nechá aj zamyslieť sa oproti konkurencii. /videl v kine: 60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Velmi primitivní zápletka, spousta předvídatelných mrtvol, ale Hoblit to stejně zvládá zabalit do vysoce stravitelného thrilleru. Ani krátké, ani dlouhé. Ani revoluční, ani totálně blbé. Jen takové klasicky průměrné. V kinech je tenhle film tak trochu nepatřičně, ale pro ty, kterým Diane Lane pořád ještě připadá sexy a s obavami v očích sledují YouTube mánii, má Smrt on-line zvláštní kouzlo. Do technických chybiček ale pro jistotu nerýpejte, tenhle film má k internetu asi tak blízko jako Frekvence k majitelům CB. (50%) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Fyvolent, Mark Brinker, Allison Burnett .. Thanks god hes dead …how cn i downlod this video? _ Dobrý thriller (dokonce lepší než předešlá Fraktura), ale nic víc. Začátek je výchovný (pirátství je špatné, áno), přehlídka IT technologií speciálního policejního týmu také (řekněte WOW, áno). Škoda, že nápad není rozveden trochu nápaditěji a sám zloduch není nakonec zvrhlý člověk s pohnutou motivací, ale sofistikovaný mstitel, jehož identitu nám tvůrci odhalí až příliš brzy. Hoblit pracuje se světem, kde věčně prší a teplé barvy takřka neexistují, se světem, kde internet doslova zabíjí a společnost tomu ještě chladně asistuje (resp. se o postojích společnosti, mimo hromadné návštěvnosti inkriminované stránky, nic nedozvíme). V mnoha ohledech jistě ne moc vzdálené trudné budoucnosti osamocených jedinců, žijících jen virtuálně. Diane Lane takřka neznám a bohužel musím říct, že svým výkonem vcelku snadno zapadla do sestavy nevýrazných tváří. 55%. ____ PedeS: "Předně: film není určen pro racionálně smýšlející jedince typu Renton! :)" - Hoho, Franto, co je na filmu tak iracionálního? ;-) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Přes velkou podobnost se saw, má smrt on-line zajímavý děj, nechybí napětí a jednotlivé vraždy mi nutili třeštit oči z důlků. Závěr příjemné překvapení. Po dlouhé době film, u kterého jsem se bála ;o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Svet je plný gaunerov.“ Tento triler ani nepotrebujete vidieť: úplne postačí, ak ste videli predchádzajúce filmy uchádzajúceho nevýnimočného remeselníka Gregoryho Hoblita PRVOTNÝ STRACH, ANJELA SMRTI, HARTOVU VOJNU a FRAKTÚRU. SMRŤ ON-LINE zasa až taká iná nie je. I teraz režisér dôstojne buduje atmosféru, solídni herci podávajú adekvátne výkony a scenár vie (raz za čas) prekvapiť. Ale je to príliš rutinérske a priemerné, inšpirované MLČANÍM JAHNIAT a SAW a hoci tomu zopár plusov nemožno uprieť (pôsobivá pošramotená daždivá výprava, nádherná Diane Laneová z NEVERNEJ), to je asi tak všetko. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem ani nevěděl, že počítače mají svoje IP adresy, takže jestli je skutečně možný to, co ve filmu pomocí kompů provádějí (plus ty pro mě nepochopitelný hlášky computerovskou řečí), absolutně netuším. Děj snímku vychází z temných stránek lidské osobnosti, se kterými tedy počítá i ústřední killer a kterými celé on-lineové peklo končí, čímž máme vyřešenu i otázku vypovídající hodnoty filmu - ano, lidstvo je zvědavé, nenapravitelné, perverzní, úchylné, nepoučitelné. Jo, ale tohle všechno bohužel dávno víme. Samotný film pádí kupředu vcelku slušným tempem, nemůžu říct, že bych se nudil, i když snímek si mě rozhodně kolem prstu neomotal, spíše se mezi námi utvořil prostor vyplněný vakuem. Vybrané postavy jsou umisťovány do poměrně zdařilých a dosti drsných pastí (zejména druhá a třetí), avšak díky onomu vakuu jsem s nimi nemohl empatizovat. Závěr je víceméně odfláknutý. Líbily se mi záběry na město nebo jeho části s temnou hudbou na pozadí. Průměrný Hobit... ehm, Hoblit. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/49,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh - pěkný film. Ale prostě si NEmohu pomoci ... VRAH JE STRAŠNĚ PODOBNÝ - JEDNOMU VELITELI - JEDNĚCH FILMOVÝCH STRÁNEK ! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné! Solidní nápad si sice zasloužil nápaditější zpracování jak po scénáristické, tak režijní stránce (víc zatlačit na pilu), ale na Dianu je spoleh (ano, pořád mi přijde dost přitažlivá) a mladej Hanks je taky sympaťák. Do kina bych na tenhle film zrovna nevyrážel, ale doma vám s ním může být docela fajn. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Řemeslně (v dobrém slova smyslu) rutinní realisticky se tvářící thriller v kombinaci s pokryteckou moralitkou na ajťácká témata... Nu ano, co asi nejvíc pobaví pět miliard lidí, než on-line smrt svého bližního, že... . . . Každopádně pak je faktem, že nic podobného se čistě stran vy(zne)užití počítačových technologií a internetu zatím reálně nestalo. Skuteční IT odborníci se při sledování filmu nejspíš usmívají pod fousy a řadový divák pak dostane tendenčně uměřenou porci rafinovaného zabíjení, trošku toho mudrování o zkaženosti světa a hrst dávno nezabírajících žánrových klišé ku problematickému rádobyzvýšení napětí. A pak už jen rychlý happy end a je po všem... A tak je vlastně škoda, že na tento docela zajímavý námět nevzniklo čistě filmařsky působivější dílko. - - - P.S. Když kdysi 11. září padala newyorská dvojčata, taky jsem se on-line díval díky záběrům z kamery na Empire State Buildingu... Okouzlen svým čerstvým a na svou dobu neuvěřitelně rychlým pevným připojením. Dnes by mi to už bylo fuk. - - - - - (Poprvé viděno 5.9.2009 na tv Nova, komentář zde off-line jako mnohý - 6.9.2009) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná režie, průměrný film. Diane Lane tentokrát hlavní roli neuhrála a zbytek osazenstva nestojí za zmínku, nejlepší asi Joseph Gross. Film je předvídatelný, má spoustu špatných dialogů a aspoň mně se zdál jako slabší kopírka Saw. Naštěstí film nebyl příliš dlouhý, kdyby měl stopáž kolem dvou hodin, bylo by to daleko horší. Průměrný thriller, nič nového nenabídne, ale potěší dobře odvedená práce za kamerou. 5+/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně průměrnej thriller na už stokrát omletý téma vyšinutýho zabijáka co vraždí pomocí návštěvnosti stránek a pouští to on-line na internetu, krom toho většina hlavnějších postav je nevýrazná a tak když to nějaká koupí, tak je to člověku vlastně totálně fuk a aby toho ještě nebylo málo, tak hlavní záporák je děsnej geniální čůráček a celková pointa víc něž úsměvná. 2,5* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný scenár , nadpriemerná réžia veterána Hoblita a sympatická nestarnúca Diane Lane v thrilleri až príliš okato inšpirovaným Saw, respektíve jeho pokračovaniami. Zaujímavý nápad a sem tam prítomné napätie bohužiaľ na skutočne kvalitný film nestačí. 50% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Viděno pouze v televizi a jako takové zoufale připomíná jen další epizodu "Maniakálních zločinců" nebo jak se všechny ty seriály dneska jmenují. Jediná výjimka je, že SPOILER film nekončí objetím vystresované matky s milující dcerou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Voyeurství na síti, vzrušující smrt neznámé osoby a utrpení LIVE aneb kdo z nás je v nynějším globálně propojeném elektronickém světě bez viny, nechť hodí (do monitoru) kamenem. Ať se dívám, jak se dívám, nevidím nic letět.. Thriller předvídatelný jak výsledek hlasování ohledně omezení imunity zákonodárců odpočívajících v lavicích Poslanecké sněmovny naštěstí ukočíroval alespoň do stavu snesitelné průměrnosti dovedný řemeslník tohoto žánru Gregory Hoblit a snad i donutil diváka k zamyšlení nad otupělostí a cynismem společnosti nového tisíciletí, které se smrt dotkne, jen pokud zaúřaduje dostatečně blízko. Aniž bych chtěl podceňovat znalosti D.Lane v oblast výpočetní techniky, tak dle mého při čtení svých replik ve scénáři porozuměla nanejvýš 10 % textu. Hlavu vzhůru, Diane - já na tom nebyl o nic líp.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Diane Lane je stará, zápletka stokrát ohraná, ale mladej Hanks se snaží a Hoblit i na stará kolena bezkonfliktní rutinu zvládá = padesátka s odřenýma ušima. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice standartně nablblá a dějově jednoduchá žánrovka, kde jsou vraždy víceméně okopírované ze slavné masírky SAW, nicméně nápad celé to natočit na kameru a prezentovat na internetu pod velice zajímavě se tvářící webovou stránkou se mi docela zamlouval a po dlouhé době tak byli tvůrci v rámci žánru alespoň trochu originální. Samozřejmě dějově se jedná o typicky lineární naháněčku na vraha, ale největší překvapení je paradoxně to, jak jasně je příběh nalinkován. Žádný divoký zvrat, přechod na druhou stranu barikády, ani děsivé zjištění, že je to vlastně tak či onak. Někdo to ocení, někdo ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další rutinní thriller, bez kterého bychom se obešli!! Nicméně se stačí dneska podívat na internet a člověk záhy pozná, odkud vítr vane!! Společnost se nenávratně změnila, a tak není divu, že se můžeme „kochat“ tím, jak někdo trpí před stylizovanými mordy jako ze série Saw. Přesto Gregory Hoblit, jak už ostatně několikrát, nedokázal přitlačit na PILU. Kdysi stál u zrodu jednoho ze seriálových fenoménů Policie – New York, a náležitě vnesl do daného žánru značnou dávku každodenního civilismu. Tady mu ale leccos schází. Nejsem příznivec jeho režie, je nenáročná, chladně mechanická, nepříliš nápaditá a naprosto zapomenutelná. A ano, největší problém asi tkví v předpověditelném scénáři (připočtěte i směšně doslovný závěr), který je prakticky vystavěn JEN na jedné mrazivé skutečnosti (stejně jako v předešlém dramatu Okamžik zlomu, tam šlo o jednu "dokonalou" vraždu), ale právě tady potřebovali herci (ani jinde maximálně spolehlivá Diane Lane nepotěší) režisérovu pomocnou ruku. Jenže, ouha.. A ať už v suterénu psychopatického mladíka skončil kdokoliv divákovi blízký, emoce se jaksi rozprchly. Colin Hanks mimochodem podruhé v krátké době nad klávesami počítače (vřele doporučuji jeho malý milý psychopatický úlet v thrilleru Alone With Her, 2006)!! Každopádně zbytečně odbytá a odtažitá Smrt on-line zapadne hodně hluboko!! Spíš jen 2 a ½.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už je to desať rokov, čo americký režisér Gregory Hoblit natočil svoj posledný film. Jedná sa o titul "Untraceable", ktorý tuzemskí distribútori prekrstili na "Smrť v priamom prenose". Je to tuctový internetový kriminálny thriller. Hoblitova tvorba ma nikdy nijak zvášť neoslovila. Jeho režisérsky rukopis sa mi vždy zdal suchopárny. Točí filmy, ktoré nie sú úplne špatné, no sú šede priemerné. Nezanechajú v divákoch žiadny hlbší, trvalejší dojem. A ani snímok "Untranceable" nie je výnimkou. *** ()

Reklama

Reklama