Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečný snímek, u nějž jen přesnější pitva dovede vysvětlit, proč neskončil rovnou na obrazovce v pozdních hodinách. Přitom je tu zjevný pokus o originalitu a snaha držet prst na tepu doby, respektive na levém a pravém tlačítku počítačové myši. Zápletka vychází z toho, že všemi mastmi mazaný sériový vrah vytvoří internetovou stránku, na níž nabízí aktuální záznam mučení svých obětí, jejichž utrpení se zesiluje a smrt urychluje tím, čím víc uživatelů se na stránku přihlásí. Film si vymýšlí krkolomné důvody, proč zločince nelze vystopovat, ale zřejmě každý, kdo se v internetovém prostředí lépe vyzná, odhalí, že takhle by to fungovat nemohlo a nebude brát ohled na to, že hantýrka vyšetřovatelů připomíná chvílemi konverzaci mezi chatovacími boty, kteří používají horší verzi překladače do lidského jazyka. Kdepak, pro programátory, správce sítí, hackery a protřelé surfery tento snímek moc není, ostatně jako většina kriminálek není pro skutečné kriminalisty, většina lékařských seriálů pro lékaře a Pobřežní hlídka pro plavčíky. Už jenom to, že si streamované video (!) může najednou (!) prohlížet několik (!) desítek milionů (!) uživatelů, napovídá, jak moc film přehání. Smrt on-line vznikla proto, aby přesvědčila rodiče, že „Internet je špatný, áno" a vůbec, že by se „všechny tyhlety internety měly zakázat", jak velí pouliční ankety, v nichž jsou zpovídány důchodkyně, pro něž se technický pokrok zastavil s vynálezem zubních protéz.Jenomže vyprávění na to jde cestou, která naopak paradoxně v divácích posiluje krvelačnost - a tento primitivní pud pak ještě paradoxněji (a poněkud pokrytecky) kritizuje. Do toho ještě uvidíme videozáznamy se smrtelnými nehodami a sebevraždami, čímž se vytváří úhledná audiovizuální databáze hnusáren, na něž se láká a u nichž se zároveň máme pohoršit, že je vůbec někdo zaznamenal, uskladnil a nabídl světu ke znovupřehrání. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Takový hodně průměrný thriller, který mě potěšil alespoň tím, že není tak úplně nereálný a plný superpolicajtů. Na druhou stranu si myslím, že FBI disponuje takovými technickými prostředky, že odhalit uživatele, i když se skrývá za hromadou proxy serverů není až tak nemožné, jakkoli je to obtížné. Ale to by bylo na delší rozbor :). Scénáristé se snaží diváka zmást různými náznaky, které sice vzápětí končí trošku jinak, ale pořád jsou dost předvídatelné. A nemůžu nezmínit pro mě dost viditelný product placement firmy Microsoft, takže jak napsal Renton: "Say WOW" :) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

skôr slabší priemer . . . gregory hoblit sa špecializuje na thrillery, a aj keď si v nich vypestoval pomerne istú ruku, svoje najlepšie kúsky má už asi za sebou, untraceable je spojenie už viackrát videného krimithrillerového štandardu - či už si spomenieme na mlčanie jahniatok, sériu saw alebo hoci aj taký nepodarok ako fear.com či iné . . . casting je nevýrazný, no nie nepríjemný, rozuzlenie náhle rovnako ako aj napätie postrádajúci záver, ale inak solídny thrillerový priemer skôr do TV alebo na video; ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady průměrných thrillerů, který se snaží diváka zaujmout hrou na kočku a na myš. Tu kočku bohužel ani chcípnout neuvidíme, ale za to máme šanci shlédnout solidní smrt v nádrži s kyselinou. Tato scéna je asi nejlepší z celého filmu. Ty první dvě úmrtí jsou nic moc. Vlastně se můžeme jenom domnívat co se děje pod kůží obětí, ale navenek vidíme jen umělou krev. D. Lane zachraňuje svým umem alespoň průměrnou úroveň snímku, což jí dalo velkou fušku. Konec filmu se už změnil jen ve frašku a bylo vidět, že tvůrcům došla inspirace.SPOILER: Nic proti, ale borka vysící metr a půl od země se tam tři minuty houpe na provazu těsně nad drtičem, rozhoupaná se zachytí dřeva, vrah se jen dívá a směje se a..... dál se nebudu rozepisovat.KONEC SPOILERU. Prostě ten konec byl otřesný a připomínal spíše komedii. 5/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si pamatuji docela dobře, protože jsem v roce 2008 na něm byl v kině. I když mi vypadlo mnoho z hlavy za ty roky, tak smysl příběhu jsem věděl. Ani však doma po letech jsem v tom nenašel o moc větší zalíbení. Mám rád složité thrillery, kdy vrah je geniální a má motivy brutálně vraždit. Tentokrát nechává rozhodovat veřejnost a jejich internet. I když Vám na konci řekne pointu, tak to ve výsledku dává smysl, ale geniální to moc není. Jako thriller se mi to atmosférou docela líbí a nechci film zbytečně srážet. Ale jak už bylo řečeno, motivy nejsou nijak převratné a celých těch téměř sto minut postavy pouze překračují a jejich dialogy nejsou zajímavé. Velmi mi chybí nějaký drive nebo moment, kdy by to začalo být opravdu napínavé. Což tento thriller nemá. Já skoro usnul půl hodiny před koncem. Vraždy díkybohu nejsou nikterak brutální, i když je vrah rozhodně vynalézavý. Celé je to taková jednohubka, která pobaví na večer, ale jistě ej tu mnoho jiných zajímavějších thrillerů nebo krimi. (50 %) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • FBI nemá okamžitý přístup do databáze vlastníků střelných zbraní. Agentka Marshová (Diane Lane) by musela porušit zákon, aby se k takové informaci dostala. (Dr Lizal)
  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)
  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama