Reklama

Reklama

Swingtown

(seriál)
  • USA Swingtown
USA, 2008, 9 h 7 min (Minutáž: 40–44 min)

Tvůrci:

Mike Kelley

Hrají:

Jack Davenport, Molly Parker, Grant Show, Lana Parrilla, Miriam Shor, Shanna Collins, Britt Robertson, Aaron Christian Howles, Josh Hopkins, Michael Rady (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Susan a Bruce Millerovi se v červenci 1976 přestěhovali do luxusního chicagského předměstí ležícího na břehu jezera. Kvůli stěhování ztratili své dlouhodobé a blízké přátele, manželský pár Janet a Rogera Thompsonovi. Noví sousedé, manželé Tom a Trina Deckerovi, se chovají zcela jinak, než by Millerovi u přátel očekávali. Millerovi tak musí čelit nástrahám a pokušení, které jim noví známí neustále předkládají. Zatímco dospělé páry zvažují, co s nově nabytou osobní svobodou, zvědavé dospívající děti obou manželských dvojic začínají objevovat svou vlastní duševní, duchovní i sexuální identitu. Každý ve Swingtownu je konfrontován s měnícím se sociálním klimatem, utvářeným hudbou, módou a novým životním stylem. Všichni se snaží najít svou vlastní životní cestu, definovat své postoje a vybrat si správné volby. Nejednou se vše odehrává metodou pokusu a omylu. (CBS)

(více)

Recenze (4)

Peenugirl 

všechny recenze uživatele

Seriál je o vzťahoch a náhlade do sexuálnej a sociálnej slobode z rokov 70-tych z amerických domácností, kde prekvitajú otvorené manželstvá a takzvané "key parties". Sme v roku 1976 u rodiny Millerovcov na predmestí Chicaga zvanom Nort Shore. Bruce Miller (Jack Davenport) je ženatý so Susan (Molly Parker). Spolu vychovávajú dcéru Laurie ( Shanna Collins ) a syna Brucea Juniora- B.J. (Aaron Howles ). Tom a Trina Decker ( Grant Show, Lana Parrilla ) sú nový susedia Millerovcov. Tom je pilot a tak stretol Tinu, ktorá bola letuška. Deckerovci sú priateľský a veľmi rýchlo sa spriatelia s Millerovcami a tak Millerovci veľmi rýchlo zistia, že Tom a Trina žiju v otvorenom manželstve... Ďalšími susedmi a zároveň dlhoročnými priatelmi Millerovcov sú Roger a Janet Thompsonovci ( Josh Hopkins, Miriam Shor), majú syna Ricka (Nick Benson ). Priamočiaro sa seriál zaoberá zároveň príbehom rodičov aj ich dospievajúcimi deťmi. U mňa 75%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vtipná, chytrá a barevná sonda do nevázaných 70.let. Skvělý výběr herců a jejich osudy z tohohle dělají opravdu výjimečnou záležitost. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13/13 Miluju to. Výlet do roku 1976 vypráví o trojici manželských dvojic a malé velké sexuální revoluci post hippie éry. Je sice škoda, že se seriálu místo CBS neujala původně zamýšlená kabelovka HBO nebo Showtime, takže i při tak atraktivním tématu se musíme rozloučit s explicitní erotikou, nicméně chytrá produkce ví, jak toto nahradit. Velmi dobře napsané postavy, velmi uvěřitelné retro, humor a zamyšlení se nad výhodami otevřeného manželství. A poučení z poetiky swingers. Člověk žasne nad tím, jak jsou nové generace stále znovu prudérnější, když se už v tolika vlnách historie přesvědčila o tom, že sexuální tabu nikdy nic dobrého nepřinesla. Navíc je tu skutečně půvabná Molly Parker, dokonalý Grant Show s ještě dokonalejším knírem, Lana Parrilla na vzestupu, sympaťák Josh Hopkins bez trička a miloučká Erin Daniels ve vedlejší roli. A samozřejmě skvělý soundtrack chytře vybraný z dobových hitů tak, aby to celé nevyznělo jako parodie. A jako bonus Tupperware party. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Vubec to neni tak prizemni, jak by se mohlo zdat a jsem moc rad, ze se toho prave neujalo HBO a jini megalomani, kteri by z toho udelali pornoserial. Takto, je to super, super dialogy, uveritelne a prijemne postavy a sveho casu vubec nelituji. Byla to zabava. Dobra zabava, okorenena vybornou dobovou hudbou 70. let a vsim, co k tomu patri. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se mimo jiné zabývá také aférou kolem herce Harry Reemse z Hlubokého hrdla (1972), jehož soudní kauza měla odvést pozornost od politické aféry Watergate. (NinadeL)

Reklama

Reklama