Reklama

Reklama

The Boondocks

(seriál)
USA, (2005–2014), 19 h 48 min (Minutáž: 19–23 min)

Tvůrci:

Aaron McGruder

Hudba:

Flying Lotus

Hrají:

Regina King, John Witherspoon, Gary Anthony Williams, Cedric Yarbrough, Jim Meskimen, Charlie Murphy, Snoop Dogg, Aaron McGruder, Xzibit, Sam McMurray (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Animovaný tv seriál bežiaci v USA. Robí si srandu z rapu ale černochov, ale nie rasistickým spôsobom. Problémom je angličtina, ktorá je slangová a často gramaticky nesprávna. Seriál hovorí o bratoch Riley a Huey Freemanovcoch, ktorí žijú u svojho deda Freemana. V seriáli vystupuje viac známych raperov, niektorí aj nahovorili sami seba. (ČSFD)

(více)

Recenze (31)

T2

všechny recenze uživatele

The Boondocks: 1.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $7,132,069 //počet predaných kusov 241,981 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jo, hodnotím po 2 dílech, ale jsem si jistý, že -+1* nepůjdu. Afroamerickej healthy dědeček má v péči dva afroamerický sígry, se kterýma komunikují afroamerickou slangovou angličtinou a ve své podstatě si dělají prdel z afroameričanů,což teda ale našinci může(musí) připadat za hranicí (antibělošského) rasismu. "I'm tryin to explain you, that Ronald Reagan was the devil! Ronald Wilson Reagan, each of his names has six letters. 666! People, doesn't that offend you? - A Ha ha ha, I love that kid!!! - Hey, don't do that!!! Stop clappin!!!" Update #1: Obsahově a taky dabingově (eng i cze) vynikající, bohužel animace je jako z pokémona. 80% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Osobně se divím tak malému počtu hodnocení a jednomu samotinkému komentáři k této ojedinělé a i přesto skvěle odvedené míchanici amerického cartoonu (k tomu ještě z téměř vyloženě černošského prostředí) a japonského anime. Jistěže to občas skřípe a scénaristi se někdy nevyhnou tu nezbytné poučce, tu zbytečnému vtípku, ale celek se drží na hodně vysoké úrovni. Navíc to má ideální dvacetiminutovou formu. Budu si to muset postahovat. I když občas nucený Idiot Ball toho, kdo zrovna není ve světle kamer (nejčastěji Riley) skutečně vadí. A to jsem viděl pouze první díl, trojici (zatím) dílů se Stinkmeanerem, to jak hráli Kickball a to jak šli do vězení (s03e09 asi). A to si myslím je dobrý výkon. Když si k tomu připočtete kvalitní beaty, sympatické postavy, máte pěkně zajímavě zabarvený koktejlek, který vám ale v tuzemských barech nejspíš nenamíchají. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Viac sa mi páčila "hraná verzia" o černošskom živote za veľkou mlákou s názvom Chrisa nemá nikto rád. Na niektorých scénach sa dalo dobre pobaviť, ale mnohé mi pripadali až príliš komické alebo v mojich očiach ostali úplne nepochopené. Tento negerský humor bol na môj vkus až príliš výstredný. Každá epizóda však obsahovala inú moralizačnú pointu na zamyslenie, čo hodnotím pozitívne. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

V Česku naprosto neznámý animák, což je obrovská škoda. Tenhle animák se s nějakou cenzurou nesere a pouští se do všeho! Do černejch do vojáků a do kauz, které zahýbali amerikou. Tenhle seriál je naprostá špička a strašně mě mrzí, že jsou přeložené jen 2 série. Kdyby se našla nějaká dobrá duše, která by to přeložila, tak bych mu líbal ruce. Bohužel nejsem tak nadanej abych mohl udělat překlad já. Škoda že od půlky první série už trochu zasahuje cenzura ale stejnak je to pecka, která zaskočí kde koho. Nejoblíbenější postava je strýček Rufus, kterej tam hází jednu hlášku za druhou. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

The Boondocks jsou o tolik víc, než se můžou na první pohled zdát. Já sám do seriálu šel s tím, že jsem na internetu viděl několik vtipných scének a myslel si, že jde o normální komedii, nicméně po pár epizodách jsem dostal něco mnohem propracovanějšího. Show s humorem zachycuje celou mentalitu jisté „okrajové“ skupiny v hrstce postav. A přestože má každá z nich velkou řadu much, je vážně těžké s nimi nesympatizovat. Pro mě tak nějak přirozeně nejvíc s Huey Freemanem. Pro sledování seriálu však musíte splňovat jednu podmínku – vědět něco o černošské kultuře. A to nezahrnuje pouze jednou vidět 50 Centův videoklip na Óčku. Problematika černé subkultury ve státech je poměrně komplexní věc a Boondocks si nedali za úkol jí řešit, ale pouze jí nastínit – ze všech možných úhlů, vždy ale přes komedii. Někdy tím sám sobě seriál škodí, jelikož dost epizod (především v druhé sérii) je postavených čistě na komice a pomáhá si i vyháněním děje do přílišného absurdna Absurdita sice jindy působí jako integrální součást celé show, nicméně v některých scénách je ta hyperbola až příliš velká. Pro mě však tyhle řehtací díly „o ničem“ vyváží těch pár naprostých klenotů, které zaujmou právě spíše hnací myšlenkou a vážnějším tématem, kde je humor spíše jako přízdoba, respektive jako hezký balící papír. Ve druhé sérii to pro mě byl díl Home Alone, ve třetí The Color Ruckus, v první zaručeně The Itis. Když se k tomu připočítá velmi nadprůměrná animace ovlivněná stylem anime a bojové sekvence, které by hravě strčily do kapsy i Naruta, vyjde z toho celkově jeden z nejzábavnějších a sebe nejuvědomělejších seriálů, který v Americe vzniknul. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Ježíš byl černoch, Ronald Reagan byl doslova ďábel a vláda vám lže o 11. září!" Boondocks jsou skvělým seriálem na motivy komixu afroamerického kreslíře Aarona McGrudera. Seriál se zabývá rasismem, pozdním kapitalismem, americkým imperialismem i současnou černošsou identitou. Příběh je takový: Do středně bohaté bělošské čtvrti se přistěhuje afroamerická rodina - Dědeček a dvě jeho vnoučata - bratři Huye a Riley. Huye je mladým levicovým anarchistou, zatímco Riley se naplno ponořil do hiphopové machochistické černošské kultury. Díky tomuhle základnímu konceptu může Gruder reflektovat všechny možné politické i kulturní situace. Je tu soud s R. Kellym, parodie na pořady televize BET, rasistických country zpěváků, Obamovo prezidentství apod. S Obamou to myslím bylo i trochu prorocké, neboť Gruder správně odhadl, že Barack neukončí válku v Afgánistánu či Iráku. Neméně důležité jsou i vedlejší postavy. Uncle Ruckus je černoch, který natolik nesnáší vlastní rasu, že sám uvěřil, že je jen trochu snědým bělochem. Říká, že má opak nemoci, kterou trpěl Michael Jackson. Dalšími postavami je třeba právník Tom, místní boháč Ed Wuncler nebo rapper, který se snaží utajit svojí orientaci. Zatím viděny pouze 3 skvělé řady. Bohužel jsem slyšel, že 4. řada kvůli odchodu Grudera za moc nestojí. Avšak je tu světlo na konci tunelu: Gruder se vrací s novou sérií - přímo na HBO Max. Nová série má být prý trochu dystopická, jelikož se Uncle Ruckus dostane do místní vlády. Vypadá to, že to bude reflektovat současnou post-trumpovskou Ameriku, a po zhlédnutí prvních třech řad mě Gruderův názor na součastnost jistě zajímá. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Americký seriál kreslený japonským štýlom o afroamerických stereotypoch? Neviem kto na ten nápad prišiel ale je génius. Výborné vtipy na všetky možné témy od raperov či wannabe syndrom, cez černošské práva a správanie sa, až po všeľudskú hamižnosť. Btw diel s Martinom Lutherom Kingom jr. a jeho prebratím z kómy a sklamaním nad afroameričanmi 21. storočia je pre mňa nezabudnuteľný a dokonalý. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je skvělou satirou na afroamerickou kulturu a obsahuje jednu z nejvýstřednějších postaviček, kterou jsem kdy viděl. Strýček Ruckus je těžký rasista trpící nemocí zvanou revitiligo. To je opak toho, co měl třeba Michael Jackson. Každý den si maže kůži mastí z bělidla a síry. Za posledních pár let jeho kůže, díkybohu, neztmavla. Když se v jednom díle z genetických testů dozví, že je ze 102% Afričan s možnou dvouprocentní odchylkou, tak se mu zhroutí svět. ()

kesty 

všechny recenze uživatele

absolútna paráda, ktorú stopercentne pochopíte jedine ak viete dobre po anglicky, máte jasno v aktuálnom dianí v USA a blízko k hiphopu...dva palce hore! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

První díl a 4. (negro chvilka) jsou pecka, zbytek celkem průměr (zatím sleduji 1.sérii), sem tam dobrá hláška. Ale za to, že to není korektní - utahuje si to z negrů (se celkem divím, že to v dnešní "korektní" době nezakázali) a za "strejdu" Ruckuse dávám 4 hvězdy. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Po vzhliadnutí prvých pár dielov som bola z tohto anime nadšená, hlavne som sa na nom vždy dobre pobavila. Ked si však pozriete viac dielov zistíte, že všetky tie gegy sú v niektorých epizodach až nasilu, tvorcovia sa snažia urobiť každy diel tak cool - až to v konečnom dôsledku vyznieva neprirodzene a trápne. Je fajn vrátiť sa k tomuto anime po čase a pozrieť si nejaku cast, určite však neodporučam pozerat všetky diely za sebou. Straca potom svoje caro a stava sa fadnym. ()

Sin410 

všechny recenze uživatele

Mam za sebou jen par dilu ale TOP :D konecne animak temer bez cenzury, prijemny oddych, doporucuju! (a to nejsem rasista :D ) ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Společenská satira, nevím jak by šla dělat líp. Zápletky jsou vždy o určitých stereotypech spojených s černošskou kulturou a stylem života. Tyhle stereotypy se seriál snaží pomocí humoru a vtipu nabourávat nebo je parodovat. Strašně mě baví děda, kterej prostě chce zapadnout, ale zároveň je vychcanej a nechce aby s ní někdo vyjebával. ()

Fritorick 

všechny recenze uživatele

Booondocks asi příliš nezapadají do běžného profilu anime serialu, ale právě originalita je dělá tak vyjmečné a návikové. Je očividné, že po shlédnutí několika pár epizod, se lec komu může zdát, že jde pouze o bezduchou vulgární a rasistickou vymejvárnu pro narkomany a mentálně choré. Ale posléze zjistíte, že Boondocks vpodstatě svou neortodoxní formou poukazuje na aktualní problematiku spojených státu a vůbec celé společnosi ( ať už je to politická scéna, problémy s afroamerickým obyvatelstvem, či naboženský fanatizmus). Tvůrce tohoto serialu se snaží demonstrovat jakousi karikaturou, kam až jsou nekteří lide schopni zajít, nebo s jak absurdně prostými jedinci jsem nuceni žít. A přitom se nám pokouší naznačit svůj pohled na dannou věc prostřednicvým jedné z postav, většinou hughyo freemana, který je podle mého názoru duší celého serialu. ()

Peenugirl 

všechny recenze uživatele

Skvelá vecička, ja sa vždy nasmejem... Je to dosť odviate od reality no pointa nenechá na seba dlho čakať... Pravdou ostáva, že nadávky tečú ako z vodovodu a niekedy až too much... ale smejem sa a ako...85% ()

Reklama

Reklama