Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Kde na tohleto našli finance mi není zcela jasné. Pár typických Jižanů potloukajících se v největším zapadákově světa vedoucích debaty nad Sokratem, Aristotelem a kdoví jakým filosofickým tématem (nevím jak vám, ale mě tohle doopravdy nejde dohromady :-) ), šíleně nudný rozjezd filmu, šíleně dlouhý rozjezd filmu, Edward snažící se napodobit jižanský akcent (a že mu to vůbec nejde), nic neříkající rozuzlení a vysloveně stupidní konec mě nenechaly chladným, ale spíše mě vyloženě nasraly. 1,5* ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Trailer mě sice moc nezaujal,ale dvojroli Edwarda Nortona sem si nechtěl nechat ujít.Ze začátku to vypadá jako nějaká romantika o prozření workoholika po návratu domů,kde potká lásku a blabla....Později se to trochu zvrtne v hromadu omylů a následného střílení po sobě.Nakonec ale sluníčko vyjde a vše skončí jak má i když vlastně prší.Je hodně vidět jak je Tim Blake Nelson ovlivněn bratry Coenovými.druhou polovinu filmu sem měl pocit že na nějakou Coenovku koukám.Film to není nijak vyjímečný a asi mi vůbec nic nedal,ale pořád je lepší než ta poslední pravá Coenovka.Nijak strašně sem se nenudil a sem fanda Nortona.Kdyby tam nehrál ani bych na to nekoukal. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Jako by béčková komedie, kde nečekaně snadno všude lítaj kulky, pronášejí se obrovská moudra a mluví se o poezii, objeví se zde Keri Russell, která má fakt pěknou tvářičku, ale je všude stejná a má jen jeden výraz, ať už servíruje koláče, nebo kuchá rybu, Susan Sarandov opět v roli podivínské, excentrické ženy, no ale Norton, jak ten mi lezl na nervy (ale přiznávám, nemám ho ráda). O čem to bylo a proč to bylo? A kam to chtělo probůh dospět? Neobyčejně plytké a povrchní nic. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštně nezávislý snímek, který jednoduše nezvládnul hlavně Tim Blake Nelson, který prostě neví jestli chce indie nebo normální thriller... Tak plytké přenesení docela zajímavého námětu je prostě trestuhodné. A navíc se opět projevuje můj problém s digitální kamerou, která když střidá v jednotlivých střizích klasickou optiku, naprosto narušuje kompaktnost. Je to škoda, protože z těhle postav by mohlo být něco daleko více než tahle nic neříkající a neosobní zapomenutelnost. Samozřejmě se i zde najdou velmi povedené (většinou ty citlivé) scény, ale za mě to není více než 2 hvězdy. I didn't need you to tell I was smart, I needed guide ()

widla 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o výhodách a nevýhodách dvojčat.. A taky o trávě :-). Každopádně další (docela) dobrý film Edwarda Nortona. Ale musím přiznat, že ho EN zachraňoval. Škoda, mohlo to být ještě lepší. 4* hlavně za první polovinu, kde jsem se nasmála konfrontaci zhuleného Bradyho a slušňáckého Billyho :-). Druhá půlka už pak ztrácela... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)
  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama