Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Recenze (89)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Edwarde, kdes nechal muskulaturu z Kultu, co ten tvaroh? Brady, tu parochňu ti pořídili v garážovym výprodeji Kavčích hor? Bille, odpusť už konečně matce, co by za ni blondýnky ze Smrti panen daly?! Time, ještěže nejsem dramaturg přes Americký nezávislý léto, ten mix sympatický filosofie napresovanej do Tarantina by mě stál těžký dilema. 3.5*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tenhle Nortonovic Éda už před léty ukázal, že se "Primárně nebojí" poslat i samotného pana Gereho tam kam patří! Do třetí ligy nehereckých manekýnů. Poté si ve Fincherově globalizační agitce střihl Breda Pittku tak autenticky, že jsme až do konce nevěděli, která bije. Nyní v tomto vymazleném pěstitelském melodramatu jen dokazuje, že by byl schopen naprosto přesvědčivě zahrát snad i krabici lentilek či okurkový salát. Klobouk dolů, Mistře!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si mám o Edwardovi Nortonovi myslet. Geniální herec, workoholik nebo prostě magor, kterého si lidi snaží držet zkrátka? Už se párkrát ukázal v horším světle a já mu to prostě nevěřím. Krom toho bych se nedivil, kdyby si tenhle film vymyslel sám. Hrát dvě role, dva naprosto rozdílné bratry, aby si toho někdo všiml, a ještě ho ocenil ne? Přitom film sám o sobě je fakt kravina. Od půlky se ještě k tomu zvrhne do absurdní zhovadilosti, takže pochybuju, že za to nějaký ocenění dostane. Ono, pokud to tak není, jak řikám, tak jemu to může být stejně jedno. Tady si to nepřečte a jeho přivrženci mě maximálně pošlou do prdele. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ROVNOVÁHA PRO ŠŤASTNÝ ŽIVOT JE KLAMNÁ. A TO HNED TEHDY, KDYŽ SI SENZAČNĚ CHYBNÝM LIDSKÝM ZPŮSOBEM MYSLÍME, ŽE JSME K NÍ DOSPĚLI. PŘEDSTÍRÁME BOŽSTVO A NARAZÍME JAKO IKARUS ..... /// Edward Norton – profesor - je ,,sladkej“, v knížkách našel disciplínu, ale hlavně – po 12ti letech jede domů, ke své excentrické rodině. Edward Norton – identický bratr - je dealer, kterej dokáže bejt brilantní a zároveň monumentálně sobecky ignorantský v jednom okamžiku, ale hlavně – má plán. A spolu – tedy on sám - úvodní hoďku celkem nudí. Pak přichází celkem zajímavý okamžiky, které přerušují filozofický úvahy (keci) nebo básničky. Samozřejmě – vyznavači kultu E.N. a příznivci filozofického vzdělávání pomocí filmu budou nadšení. Já však z příběhu ve kterým se splatí starý dluhy, vyřeší se rodinný problémy, dealerem drog je i Žid, a který si zakládá víc na filozofii než na ději ,,sjetej“ nebyl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Před spaním (i před probuzením) si s mámou veršujeme se sbírky básní Walta Whitmana ,,LEAVES OG GRASS“. 2.) Při vzpomínce na svýho tátu cítím vůni trávy (romantici ať zapomenou na louku plnou kytiček). 3.) Mám duchovní averzi k monofilům. 4.) Jsem holá (ne prázdná!) hlava a nevím, jakých chyb se vyvarovat při malbě svastiky. 5.) Když se řekne: ,,Big Bud nebo Nirvana“, - odpovím ,,kytka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Takovou nudu jsem už dlouho nezažil. O čem že to vlastně bylo? Edward je skvělý herec, to všichni víme, ale co ta nudná režie? Z tohodle námětu se dalo vytěžit mnohem více a jinak. Díky výbornému Edwardu Nortonovi jsem to vydržel až do konce, ale měl jsem pár nutkání to vypnout. Edward je prostě profík a zahraje cokoliv. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nortonovy herecké orgie. Ta dvojrole - učený mluvka a jeho bratr, inteligentní jižanský buranský zhulenec - mu sedla. Viděl jsem na jeho filmografii téměř komplet a po AMERICAN HISTORY X mi možná právě tady utkvěje v paměti nejvíc. Což je dobře, protože poslední dobou to by čím dál víc ten samý Norton - a teď ten bratr zhulenec byl jak zbrusu nový Norton, výborný. Jinak je to film trochu zmatený (plus pár slabších míst), ale jinak zajímavý a místy i sakra vtipný, prostě líbilo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Od kombinace "huličská krimi komedie + Edward Norton v dvojroli (z toho jedna je hulič) sem si asi sliboval příliš. Leaves of Grass bohužel končí podobně, jako ne příliš šťastně dopadnuvší Travička zelená (Pineapple Express). Vyhuleně a pozvolna se sunoucí nekonzistentní tvar, který nemá absolutně jasno, kterým směrem a jakým stylem se ubírat, které motivy jsou důležité a které jen okrajové.. Ve výsledku strašná spousta načatých momentů, kterým chybí solidní dohra a veškeré zásadní dějové zvraty se odehrávají skrze náhlé, dramaturgicky zpravidla jen stěží opodstatněné exploze násilí. Za řeč tak stojí skutečně jen herci, Norton je super, Blake Nelson si hlavně napsal výbornou postavu a Keri Russell je strašně hezká... Jo a ještě zajímavá jižanská atmosféra, která z toho čas od času vykoukne... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle Nortonův pokus o originální drama thriller mi moc neseděl, jelikož se ve filmu prakticky nic neděje a zaměřuje se to spíš na dvojroli Nortona a jeho výkon a měnění přízvuku než na to, co se děje v příběhu, takže z toho nakonec, až na pár zabití, nic zajímavýho nevyleze ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Potenciál, ktorý mal tento skromný filmík, by mohol zásobovať ešte ďalšie dva projekty A to nemyslím len herecké zloženie, ale hlavne námet. Ten bol v mnohých smeroch nedotiahnutý do konca, a aj tú polovicu cesty, kam to s ním tvorcovia dotiahli bola zväčša zásluha hereckých výkonov. Humoru tu bolo pramálo, hlavne z huličškého prostredia sa dalo vyťažiť omnoho viac situačných vtipov, línia ktorá kombinovala drámu a thriller tiež nemala jasný cieľ, pretože na napätie čaká divák až do samého záveru a na nejaké zdramatizovanie, ktoré by ma chytilo za srdce zas bol záver príliš prekombinovaný v porovnaní s celým priebehom filmu. 70%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krátit, krátit, krátit - klidně by to šlo, nepůsobilo by to potom celé tak roztahaně, a možná by to byla i větší zábava. Snímek jsem měl v merku kvůli bezchybné dvojroli Nortona, tady si nemohu stěžovat. Co ovšem zaráží, je trestuhodně nevyužitý potenciál nějakého lepšího "příběhu", větší důraz na thriller/drama by tomu myslím jen prospěl. Takhle režisér servíruje "jen" obstojnou epizodku jedné zvláštní rodiny, do níž se mu daří více než zdařile mixovat prvky černého humoru. I když jsem se několikrát upřímně od srdce zasmál a přikyvoval nad vypointovanými džouky, ke konci jsem očekával více nekompromisního nářezu. Tak snad příště. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zřejmě při natáčení Incredible Hulka si Tim Blake Nelson padli do oka s Edwardem Nortonem a tak dali společně vzniknout určitě zajímavému kousku Leaves of Grass. Musím konstatovat že časy slávy Edwarda Nortona jsou již zřejmě pryč a tak v budoucnu bude muset brát tyto role v rozpočtově skromějších filmech. Zpočátku film moc zábavný není. PS: Oklahoma je jedno z nejnudnějších míst v USA. Pochvala pro Nortona za perfektně zvládnutý přízvuk. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, na ktoré sa pozriete len kvôli svojmu obľúbencovi či obľúbenkyni. Leavees of Gras (ktorý sa chvalabohu ešte nedočkal nejakého trápneho prekladu názvu) je takýmto filmom. Povedzme si to na rovinu, koľko z vás by sa to pozrelo ak by tam nehral Edward Norton? Ja asi nie a to huličské komédie môžem. No toto tu má jeden veľký problém. Leaves of Grass nie je žiadna huličská komédia, pretože to neviem prečo kombinovali s drámou a tak vznikol dosť nestráviteľný mix. Svojho času, keď sa o filme len písalo... som sa tešil, že Norton opäť ukáže čo v ňom je (nie, žeby neukázal) a pôjde o skvelú drámu, kde mu jeho švihnutý brácho robí problémy. Žiaľ, potom prišiel trailer a hľa bude z toho komédia. Nakoniec to dopadlo tak nijak a sľubný námet vyfrčal do vzduchu. Čo na tom, že Norton sa snažil a hral tak ako sa patrí, keď mu scenár a nudná réžia podkopávala nohy počas celej stopáže. Na moje počudovanie film ubehol celkom rýchlo a nebolo chvíle kedy by som sa pozrel na hodiny. Ale i tak, Edward by si mal konečne začať vybrať poriadne role (a nie niečo takéto dokonca podporovať účasťou na produkcii), pretože môže skončiť ako Nicolas Cage! A to sa stať nemôže!! To nie!!! 55% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo naprosto o ničem, žádná komedie, slabý děj, režie, alespoň na Edwarda Nortona se dalo koukat, jinak to byla docela nuda. Tady i těch sto minut mi přišlo neuvěřitelně dlouhých. Slabé dvě hvězdy, 35% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kvalitní záležitost, ze které mě ze všeho nejvíce dostala totální nepředvídatelnost děje, zejména poté závěru. Norton byl samozřejmě vynikající, přičemž mi více sedl v roli uhlazeného učitele než špinavého jižana. Přeci jenom mu ta role byla výrazně bližší. Příjemné bylo sledovat výboj obou postav. Sliboval jsem si od snímku více zábavy. Usmál jsem se pouze v několika momentech. Mnohem hlasitěji se brnká na dramatickou strunu. Ve filmu, který má v názvu trávu jsem taktéž čekal více trávy a více šíleností s ní spojených. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nemať slabosť pre Edwarda Nortona tak neviem... snažil som sa to brať ako bláznivu crazy komédiu, avšak Leaves of Grass sa stráca samo v hustej hmle (mlha:) Nedá sa povedať, že by to bolo o ničom, ale je to strašne chaotické, priemerné a hlúpe... Edward, Edward 3 len kvôli tebe. 5/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně zmatené zpracování, které zasahuje do několika žánrů. Námět je celkem originální, ale první hodina je spíše rozjezdová a místy je to prostě nuda. Nemít Nelson v hlavní dvouroli bezchybného Nortona, byl by to těžký průměr. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Prachobyčejné nehlédnutí do poměrně obyčejné znovushledané rodinky, kde je stěžejním ložiskem setkání dvojčat a vyústění příběhu v několik trablů, které vedou k neštěstí obou. E. Norton je dobrý herec, o tom žádná, ale jeho příběh mě nějak nenadchl, je vláčný a i pointa je dosti brzo čitelná a bez nápadu. A ikdyž se tváří inteligentě, několik hrubých chybek se zde najde. 40% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Víc, než cokoli jiného, jsem si užívala Edwarda Nortona a jeho skvělých přeměn, s čímž jsem do toho vlastně šla, neboť 60% průměr nevěstí nic dobrého, tedy až na výjimky. A i tak nemohu mluvit o zklamání, snad trošku bizarní a chaotické, nicméně zábavné. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Promiň Edwarde, ale víš nepůjdu. S jedním zavřeným okem bych se přenesl přes myšlenku této "originální" zápletky, ale bohužel ne přes její provedení. Takhle mi celý film připadal prostě jako zbytečný. Možná se u filmu zasmějí huliči trávy, ale to já nejsem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle zklamanej jsem dlouho nebyl. Ukecanym scénářem počínaje, Nortonovou dvourolí konče. Jestli tady chtěl Edward ukázat, jakej je to pan herec, tak mu to vůbec nevyšlo. Rozdílný bratry zahrál stejně a ještě navíc blbě. A to samý se dá vlastně říct o celym filmu, kde se bez nadsázky 90% času jen kecalo o filosofii tim klasickym americkym povrchnim způsobem. Z celkovýho konceptu se dá snad vypíchnout jen závěrečná scéna, která dokázala částečně rozesmát, ale to bylo vzhledem k tomu, jak jsem se na tenhle film těšil, sakra málo. Ach jo. 15% ()

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama