Reklama

Reklama

Svobodný svět

  • Velká Británie It's a Free World... (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Angie síce nemá požadované vzdelanie, ale nechýba jej inteligencia, ambicióznosť a predovšetkým plné nasadenie. Jej život sa však zmieta v chaose, čo ju veľmi unavuje. Teraz sa ale naskytá šanca, že všetko môže byť inak. S kamarátkou Rose založí sprostredkovateľňu príležitostnej práce pre prisťahovalcov z rôznych končín sveta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhoduji se mezi trojkou a čtyřkou, protože na jednu stranu to působilo dost přesvědčivě a ano já věřím, že problém se zaměstnáním imigrantů se řeší takovým způsobem, jak jsem viděla a ne jen v Anglii. Ale přivítala bych trochu větší ponor do postavy Angie, abych plněji pochopila její motivaci pro to, co dělala, tam jsou podle mě mezery, které se daly ještě víc rozvinout. Těch pár minut navíc bych v tomto případě uvítala. Co bych ale určitě vyzdvihla, je zcela zřetelná a pochopitelná zranitelnost na obou stranách. 3,5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Někde na půli cesty mezi 3 a 4 hvězdičkami. K vyššímu hodnocení se přikláním kvůli přidané hodnotě tématu přistěhovalectví, které je v dnešní hysterií a strachem z příchodu hord barbarů prosycené době hodně aktuální. Ken Loach se v oblasti orientuje a jeho snímek má, řekl bych, až dokumentární rozměr. Svobodný svět mapuje problematiku těch, kteří nemají žádná nebo jen minimální práva a jejich postavení jim neumožňuje víc než brát tu nejšpinavější práci, kterou obyvatelé bohaté západní Evropy pohrdají. Kierson Wareing mi příliš nesedla, ale její postava konec konců nemá vzbuzovat sympatie, její hrdinka je dost sebestředná a bezohledná při cestě za úspěchem. Celkový dojem: 70 %. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

S filmy Kena Loache můžete mít spoustu problémů, jedno jim však upřít nelze: silný sociální náboj. A upřímně míněnou péči o spravedlnost. Tady je na paškálu drsný trh s lacinou pracovní silou na britských ostrovech. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá výpověď o problémech imigrace a nelegální práce v Británii. Svět se s nikým nemazlí, jak s těmi, co dávají, tak s těmi, co berou. Ken Loach umí podobná témata zpracovat bez všech příkras, s až surovou pravdivostí. A tento snímek je toho skvělou ukázkou. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Trochu ma štvala tá mizerná angličtina ale jedná sa o pomerne aktuálny problém súčasného Londýna a agentúrnej práce. Multikulturalizmus v praxi.... Riziká spojené zo zamestnávaním imigrantov sú veľké ale bez rizika nie je ani zisk a to si uvedomuje aj hlavná hrdinka ktorá postupne stráca morálne zásady v honbe za úspechom. ()

Linki 

všechny recenze uživatele

Veľmi mi neimponoval záver. Ale dve ženy v "hustej brandži" boli scenáristicky a realisticky dosť dobre zvládnuté, i keď by som zniesla nejakú ukážku Angiinho hlbšieho psychického prežívania, čo by mohlo film ešte vytiahnuť. ()

to08.net 

všechny recenze uživatele

Každý se jednou ocitne na hranici, kde se musí rozhodnout zda ublíží ostatním pro svůj prospěch, nebo se přikloní na opačnou stranu. Angie je svobodná matka, která se chce mít dobře na úkor desítek přistěhovaleckých rodin. Nepočítá s tím, že zoufalí lidé se dokážou bránit a tvrdě si prosadit svoje práva. ()

Reklama

Reklama