Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex je pätnásťročná tínedžerka s neľahkým tajomstvom. Rodičia, hneď po jej narodení, opustia Buenos Aires a presťahujú sa do izolovaného dreveného domu, zastrčenom v dunách uruguajského pobrežia. Príbeh sa začína, keď Alexini rodičia vítajú priateľský pár s ich šestnásťročným synom Álvarom. Jeho otec, ktorý je plastický chirurg v Buenos Aires, prišiel poskytnúť medickú konzultáciu ohľadom Alex. Medzi oboma tínedžermi prepukne neodolateľná príťažlivosť. Malým mestom sa reči šíria veľmi rýchlo. Malú Alex susedia zrazu vnímajú ako nejaké monštrum. Pre dievča sa pozornosť ľudí stáva nebezpečnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

lena60 

všechny recenze uživatele

Velice komorní příběh dívky Alex, která skrývá před světem tajemství své oboupohlavnosti. Velké téma, ale zdá se mi, že prostě nebylo plně využito. "Něco" tomu chybělo. Bohužel. Mnohem víc bych rozvinula např. milostný příběh mezi Alex a Alvarem...Jinak při té scéně na pláži, kdy se spolužáci chtěli podívat, co Alex ukrývá v kalhotách, mi bylo neskutečně smutno. Jeden z mála emotivních zážitků při sledování filmu. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Bezcharakterní Alex jako symbol zastupující všechny kdo snad kdy měli co dočinění s intersexualitou. Syrově natočený snímek, který se snaží působit co nejpřirozeněji, možná lehce poeticky na mě ve výsledku působil jen prázdně, nevýrazně. To jediné co bych napsala k ději je právě ona již zmíněná intersexualita. Nic víc se nekoná. Děj se prázdně motá okolo jednoho momentu, nikam nepokračuje, hodně je nadhozeno k zamyšlení, ovšem dotáhnuto není nic. Film nic neříká, nemá prakticky závěr, pointu, ani vysvětlení. Postavy jsou bezcharakterní, přímo mrtvolně pasivní, jednoduše vycpávka prostoru obklopujícího Alex. Škoda, protože potenciál námětu rozhodně nechybí. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma o dívce, která je napůl chlapcem, její hledání sama sebe a toho, co vlastně chce, je na můj vkus zpracováno poněkud nejasně a málo působivě. Nepochopila jsem už jen to, proč byla Alex přednostně považována za dívku, když mi přišlo, že je z většiny chlapcem, proč tam vlastně přijela rodina toho doktora, co si udělala Alex se svým nejlepším přítelem... a tak bych mohla pokračovat. Pro mě se ten příběh poněkud vlekl a samotná Alex mi svým chováním spíš lezla na nervy, než abych jí politovala nebo pochopila. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Ojedinělý snímek svého druhu. Velmi citlivě zpracováné téma transsexuality, avšak v tomto případě se v jednom těle sejdou obě pohlaví... kterému dát přednost, kterého se vzdát, když každé má svá pro a proti... a hlavně jak žít ve společnosti, která nechápe, že se v přírodě občas stávají věci jinak než podle tradičních škatulek... ()

janik.sk 

všechny recenze uživatele

Úžasne chladná atmosféra filmu absolútne podčiarkuje beznádej rodiny, ktorá sa trápi kvôli svojmu obojpohlavnému dieťaťu. Obaja rodičia svoje jediné dieťa milujú, ale zároveň cítia potrebu chrániť ho pred okolím. Hlavná postava bola typovo vybraná dokonale. Chápem všetky problémy, ktoré takáto "odchýlka" prináša, ale priznám sa, že môcť si vybrať, čím som alebo chcem byť, je celkom lákavá predstava. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama