Reklama

Reklama

Do koho teď děláš?

(festivalový název)
  • Francie Et toi t'es sur qui ? (více)

Obsahy(1)

Začiatok letného obdobia. Štvorica stredoškolákov trávi väčšinu času spolu, striedajúc cvičenia a večierky. Vedia, že každý nosí v hlave utkvelú myšlienku a jeden cieľ – cieľ každého tínedžera: urobiť „to“ po prvý raz. Ale hranica medzi priateľstvom, láskou a túžbou býva občas neskutočne tenká. Obzvlášť ak máte pätnásť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

“Pokud mas sex prilis brzy, jsi uplna kurva, prilis pozde a jsi uplny ubozak,” prohlasila francouzska reziserka Lola Dillonova, dcera filmare Jacquese Doillona zabyvajicim se ve svych filmech obdobim adolescence, pro Premiere. Film, jenz zacina dlouhym kameramanskym zaberem sledujicim dve hrdinky do skoly, kterak utvori pakt, ze do prazdnin prijdou o panictvi, neni francouzskymi Prcickami a maji spise onen nadech norsko-danske realisticke odnoze, ale na rozdil od ni neni v Just About Love? sex cilem, nybrz prostredkem k reseni vztahu a problemu tykajicich se mladeze, ktera se zmita mezi detskou aroganci a dovadenim a resenim vaznych otazek a pocinajici dospelosti. Zacleneni beznych dorozumivacich prostredku mezi mladezi, jako je SMS, MMS, ICQ, Skype apod., je velice dumyslne a sympaticke je mi take to, ze film nema tu potrebu, aby si postavy vse vyrikavaly, ale sazi spise na ciny a emoce, takze nikdy nesklouzne k americkemu teenagerovskemu serialovemu modelu vypraveni. Osvezujici dialogy, ktere jsou skutecne napadite ["sukat Batmana"], uveritelne vykony zacinajich mladych hercu, nekolik napadite inscenovanych scen [predstava "na rohu"], schopnost trefne a zabavne pointovat danou scenu [zvoneni u dveri vyvoleneho, postupny odchod z pracoviste] a vsudypritomny nadech francouzskeho smyslu pro humor ala Goscini-Uderzo [ryby jako zbrane] zarucuji prijemny, mirne nadprumerny zazitek. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008 2. 6. : Pro mě poněkud nepochopitelný vítěz sekce evropských debutů na letošním festivalu ve Zlíně. Hodně podprůměrný film pro mládež, v němž dvě patnáctileté dívky nutně "potřebují" přijít o panenství a mezi spolužáky tedy hledají vhodné kandidáty...Tenhle hloupý film mohl ty nebohé pubertální mládežníky v sále kina zaujmout snad jen nepřetržitě se valící vlnou vulgarit...Jinak nestojí za řeč! Režie: Lola Doillon. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tenhle film v původním znění v kině, takže mi asi spousta věcí unikla. Moje jazyková vybavenost nedosahuje takové úrovně, abych rozuměl hovorové řeči současných francouzských středoškoláků. Přesto základní nit jsem pochopil a odcházel jsem z kina dobře naladěn. Paní režisérka strasti a problémy mládeže pojala velmi citlivým způsobem a domnívám se, že mladým lidem velmi dobře rozumí. ()

Reklama

Reklama