Reklama

Reklama

Medúzy

(festivalový název)
  • Izrael Meduzot (více)

Obsahy(1)

Útržky z ľudských osudov niekoľkých osôb, žijúcich v Tel-Avive. Na vlastnej svatbe si nevesta Keren zlomí nohu. Filipínčanka Joy hľadá prácu opatrovateľky, domácej pomocníčky. Malé hrdzavé dievča vychádza z mora a navždy zmení život čašníčke Batii. Obraz súčastného sveta, hľadanie seba, lásky a hojenie predošlých rán. (baruss)

Recenze (9)

emma53 

všechny recenze uživatele

On to není nijak extra vyjimečný film, snad jen tím, že se ničím nepodbízí, netlačil ze mě mermomocí slzy a přesto byl svým způsobem zajímavý. Prolínají se tady životní a řekla bych i zlomové situace pár lidiček, jako je mladičká Batya, servírka na svatbách, jedni manželé na líbánkách (z novomanželky jsem byla na prášky) a nebo Filipínka, která má čistou dušičku, ale smůla se jí lepí na paty. Ještě je tam víc osob, které to celé dokreslují a ne malou úlohu tam má i malá okatá holčina. Taková menší studie lidských charakterů, která ve mně zanechala trochu smutku, hořkosti, ale i naděje. Nahoru bych připsala i mysteriózní, protože v tomhle případě je to určitě namístě. ()

galiea 

všechny recenze uživatele

Začínám být alergická na filmy, které se snaží propojit osudy několika postav a vůbec jim to nejde. Tři hlavní hrdinky by klidně mohly žít na opačných koncích světa a vůbec by to příběh nezměnilo, ale ne, ony se musí jakoby náhodně někde setkat, ačkoli to jejich životy naprosto neovlivní. Dobrá, popojedem. Nejsilnější je jednoznačně příběh "levné východní pracovní síly", zvláště když se na konci dotkne života staré paní, kterou opatruje. O nevěstě se toho moc nedovíme, kromě toho, že je ztělesněním toho, proč šovinisti neustále zmiňují prototyp hašteřivé, náladové ženské, která neví, co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane (dokud ji nějaká událost dostatečně neprofackuje). Hlavní dějová linie servírky si potom zahrává řekněme s mystičnem tak neobratně, že jsem vlastně vůbec nepochopila, co to má znamenat, i když mohu aspoň hádat, co zhruba jí autor zamýšlel. Nicméně pominu-li zápletku, která mne příliš neoslovila, Medúzy se mi dost líbily. Vizuální stránka filmu byla super (nojo, Tel Aviv...) a civilní a uvěřitelné herecké výkony pro mě byly po všech těch afektovaně uřvaných filmech pohlazením na duši. Ráda bych také zmínila, že ve filmu se mihne spousta vedlejších charakterů, jejichž životní osudy jsou naznačeny maximálně několika scénami a přesto lze vidět, jak zajímavé a mnohdy těžké byly. Proto nakonec dávám čtyři hvězdy. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Takéto obyčajné filmy mám rada. Príbeh Joy a Malky mal hlavu a pätu, veľmi ma bavil. Príbeh Batii, na ktorú vlastní rodičia kašlú už od detstva bol mierne mysteriózny, ale veľmi zrozumiteľný. Príbeh Keren a Michaela bol asi najslabší, ale tráviť svadobnú cestu na izbe hotela tiež nie je výhra. Keď ku tomu pripočítam výbornú hudbu počas celého filmu, vidím to na silné tri hviezdy. Apropo Etgar Keret je výborný izraelský spisovateľ, ale tentokrát sa ujal réžie. Skúste jeho Najednou někdo klepe na dveře, prípadne Sedem dobrých rokov. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tri vecičky, ktoré boli bom- ba- stic- kééé : stonožka na telefone, 'strecha ' nad hlavou v daždi a to, ako vbehla do tej postele. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama