Reklama

Reklama

Zombie: Ostrov smrti

  • Itálie L'isola dei morti viventi (více)

Obsahy(1)

Hrdinové, džungle, poklad a... zombie miminko. Opravdu zvrhlé dobrodružství. Skupinka lovců pokladů má opravdu štěstí v neštěstí. U břehů neznámého ostrova sice přišli o celou loď, ale ostrov sám je plný zlata v ceně milionů dolarů. Bohužel pro ně, nejen zlata. Ohnilá těla dávno mrtvých obyvatel ostrova se pomalu probouzejí k životu, hnána nezdolnou touhou po čerstvém mase. Kdo z dobrodruhů nakonec skončí v jejich nenasytném chřtánu a kdo se zachrání? Vsadili byste raději na šikovného mechanika, krásnou dívku, nebo zkušeného kapitána? A má vůbec někdo šanci na přežití na Ostrově smrti? (Řitka video)

(více)

Recenze (59)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmoví kritici vždy vyčítali režisérovi Brunovi Matteiovi, že jeho filmy sú nekvalitné, nízkorozpočtové nezmysly plné hlúpych dialógov, mizerných hercov a úbohých filmových trikov. Presne tak je to i s titulom "Zombie: Ostrov smrti" (L´Isola dei morti viventi). Natočil ho v roku 2006, rok pred svojou smrťou. Mal vtedy už sedemdesiat štyri rokov. Bruno Mattei je jedným z tých menej talentovaných predstaviteľov starej, talianskej, béčkovej, horrorovej školy. * ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

Nejspíš nějakým nedopatřením jsem se ocitla na jakési pouti v hodně špatném domu Hrůzy,alespoň takový dojem z toho mám. " Herci ",ale jedině v hodně zlým snu, byli přímo katastrofální nemehla,scény nijaké,nudné až na pár výraznějších okamžiků,které vás na chvíli probudí z naprosté letargie a k tomu všemu ještě maximálně nelogické dialogy. Postavy zmateně pobíhající sem,tam,neví co mají dělat. Pokusit se utéct s nalezeným pokladem dokud to je jen trochu možné,nebo si prostě zachránit holé krky,ale než se k něčemu rozhoupou,tak už jim veškeré zlato bude stejně na hovno. To je tedy dilema! Zombící a smrťáci v černých kápích,to už je vrchol týhle slátaniny,která se honosí žánrem horor,takže když to shrnu,italský horory zbožňuju,ale tohle je jeden velkej úlet. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

italský zombíkovský nářez s debilním dějem, plný neherců s příšernými maskami, kamerou a koneckonců i režií. brutální zhovadilost, úchylná zvrhlost, prostě úchvatné. 10% [2. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem doufal, že poměrně slušní zombies sežerou tu bandu dementních "hrdinů" uprchlých z nějaké argentinské telenovely během 1/2 hodiny a já půjdu spát. Odcházím spát po 90 minutách, s pocitem, že lední revue není to nejhorší, co mě může v životě potkat. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Chech Bruno Mattei. Co k němu a jeho filmům napsat? No Ostrov smrti není první co jsem od něj shlédnul. Dokonce je snad 4 filmém v pořadí, jehož se mi dostalo cti vidět od tohoto zasloužilého déčkaře (!!!). Občas natočí perlu ve stylu Krysy: noc hrůzy či Zombi 3. Tentokrát to první polovinu "filmu" taky vypadalo na hustý nářez a mělo to dost silných momentů jako kung-fu španělské vojáky. Leč pak se začalo nesmyslně kecat a kecat a kecat a už mě to tolik nebavilo. Taky jak asi může tempu filmu prospět, když si spolu u jednoho stolu připíjejí vínem u filosofické debaty (!!!) zombie kazatel s tím, co jej ruší z posvátného klidu?! A jinak? Herci, napětí, děj? Ne, tohle se u Brunna přece nikdy nehodnotilo ... ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Dva veľmi pádne dôvody, kvôli ktorým sa oplatí vidieť tento film: jednak caravaggiovsky prenádherne štylizované sekvencie, v ktorých sa z temnosvitového chiaroscura vynárajú dve mŕtve ruky hrajúce na lutnu, jednak scéna s neagresívnou mŕtvou dámou s pavučinovým make-upom (pripomínajúcou Hildegarde z Burtonovej "Mŕtvej nevesty"). Na druhej strane sú tu k videniu monštrózne impozantné slabomyseľnosti a la YouTube home video (kosti rúk sú prezentované rukavicami so vzorom kostí rúk!). Práve spomínané dva kultivovane strašidelné momenty evokujú preludnú iracionálnu atmosféru najlepších diel zlatej éry talianskych hororov, ktorým sa zvyšok filmu snaží tak útrpne, kŕčovito - a bezvýsledne - podobať. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Je to strašný, ale za inovativní pokus propojit zneuznaný žánr telenovel s jejich slaboduchými dialogy, topornými herci a šíleně ohavným vizuálem s pitomým zombie hororem náleží panu Matteiovi můj obdiv. A navíc málokdy jsem se u filmu tak nasmál. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže máme tu liduprázdný ostrůvek. OK! Máme tu drsný lovce pokladů. OK! Máme tu zombíky. OK! A nakonec tu máme jakousi mysteriózní zápletku. OK! takže tohle všechno namíchat dohromady a máme tu: Kopii Lodi duchů a ještě dalších několik filmů. Naprosto zbytečný film který je ale zábavný. A o to mi šlo. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Mám rád špatné filmy, to není žádné tajemství. Dokonce mám moc rád špatné filmy, ale i ta sebevětší úchylka má svoji mez. Ostrov smrti je skutečný horor, ale né pro svíravou atmosféru, či lekací scény, kdepak, horor je pouze tento film sledovat. Odpustím špatné masky, odpustím i to, že nikdo nepoužil logiku ani na ty nejprimitivnější věci (jak mohou být zombies pobryndaní od čerstvé krve, když žijí na opuštěném ostrově několik staletí?), opustím i to, že ústřední parta opravdu špatných neherců vypadá jako banda kreatur, která právě utekla z nějakého panoptika (absenci hezké slečny už ale neodpustím), dokonce filmu odpustím i to, že je totálně ale opravdu totálně hloupý, ale co vážně neodpustím je to, že film vypadá, jako by to režisér myslel vážně a navíc se u toho pekelně nudil. To vážně nikdo na palce neměl tolik soudnosti, aby si uvědomil, co za film mu vzniká před očima a mohl tak ostatním poradit, aby to vzali s nadhledem? (pár herců, kteří šíleně přehrávají nepočítám) Tam, kde by se daly vytvořit perfektní parodické, nebo alespoň zábavné scény, přichází jen bez-nápaditá režie, kdy to vypadá, že už se režisér těšil až bude moci použít překrývačku a přejít do další extrémně nudné scény. To se neodpouští:) P.S. Žádám minimálně státní vyznamenání za to, že jsem to vydržel až do konce. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Ani nevím co napsat. Snad jen to, že se jedná o nejamatérštější pokus o horor co jsem kdy viděl. To co se přede mnou odehrávalo bylo neuvěřitelný. Celkově to vypadalo jako telenovely, kterými nás dříve směle bombardovala TV Nova jen s tím rozdílem, že místo nafintěnejch stupidních krav (rozuměj pyšné ženy s nulovou inteligencí) se tu promenádují podivní kulhaví lidé s šedým nátěrem a červenými puntíky (podle tvůrců se jedná o zombie). Je to fakt hnus vedle, kterýho vypadají filmy Uwa Bolla a Eda Wooda jako sofistikovaná díla s hlubokou myšlenkou a strhujícími hereckými výkony zabalenými do bezchybné režie. Amatérismus z filmu teče proudem v každém záběru od laciné kamery, nulové výpravy, děsných lidí hrajících si na herce a absolutní demence všech zúčastněných. Kdyby malý děti dostaly do ruky kameru a šly si hrát do lesa na vojáky, určitě by to vypadalo lépe než tohle veledílo, který si doslova dělá p*del z filmového řemesla. Celý se to ještě táhne jak smrad a musim uznat, že když už sem si myslel, že se to chýlí ke konci čekala mě ještě hodina mučení. Tohle by se nemělo dít a je mi ctí udělit týhle srágorovině nálepku NEJHORŠÍ FILM co jsem viděl. A ty hodnocení 2* a výše nechápu. Troufám si tvrdit, že tohle je jeden z mála filmů, který by si tu zasloužil čistou 0%. ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Další velké zklamání. Zombie hrající na kytaru, to je opravdu moc. Masky strašné, jednomu se při detailním záběru tak trochu odlupovala, všíchni zombíci modří, taky nechápu proč měli upírské zuby. Druhé setkání s Brunem a druhý odpad. Těsně před koncem se objeví dobrý záběr: doktor zrovna konstatuje, že žena je mrtvá a nic se pro ní už nedá udělat, na záběru jde krásně vidět jak dýchá :D Nevím, jestli sesbírám dost odvahy na druhý díl. 3% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ještě nikdy neviděli zápas karatisty se zombie, nebo dokonce taneční kreace s touto stvůrou je tenhle film tím pravým, aby jste to napravili. Navíc tyto zombie umí i mluvit, mají schopnost regenerace končetin a dokonce hrají i na hudební nástroj. Film je plný i okopírovaných scén z jiných mnohem slavnějších filmů (nerad bych jmenoval a tím vás připravil o zábavu je rozpoznat).Co se týká samotných triků, musím ale podotknout, že některé se celkem podařily. Například mrtvý mnich, nepříliš vábně vypadající víno či překvapení, které obsahoval poklad. Jinak mě ale samotné masky zombie moc neoslovily a až na pár případů mi přišly hrozně slabé. Největším kamenem úrazu jsou však samotní herci. Větší bandu ztroskotanců jsem už dlouho neviděl. Jejich vystupovaní i samotný herecký um je téměř na bodu mrazu. K tomu všemu měli ještě ve scénáři připsaných spoustu nesmyslných a trapných hlášek. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tohle jsem opravdu nečekal. Kdyby to byla komedie, bez rozmyšlení sem fláknu pět hvězdiček. Často jsem se u filmu nasmál. Ale ono to občas přece jen funguje jako horor. Začátek je dekoračně ve stylu barandovské inscenace pro nedělní večer. Herci jsou hrozní, obzvláště jedna z hereček přehrávala tak brutálně, že jsem ji přál, aby ji sejmuli jako první, režisér ale zřejmě ví, co je to horor a tak mě s ní trápil obzvláště dlouho. První oběť je ta nejméně čekatelná. Spousta do očí bijících nelogičností. Jedna scéna zcela ukradená z Night of the living dead, další z Lodi duchů. Zombie mají docela dobré masky, ale i oni jsou často nelogičtí - jednou vypadají, že neumí do jedné napočítat, pak zjistíte, že jsou schopni člunem doplout na loď, umí mluvit, hrát na kytaru a přemýšlet. Největším překvapením pro mě byla "politická korektnost" filmu - směska herců a hereček různých "ras" a zřejmě jediný zombie film, kde je zombičkám dán stejný, ne-li větší prostor, než zombíkům. Jedná se o relugérní minimálně Fkový horor, který by se v úzkém kruhu vyznavačů mohl stát dobrým kultem. Já jsem z něj trochu na rozpacích, něčím mě zaujal (neprofesionalitou), něčím rozesmál..... U mě si to ty tři hvězdičky zaslouží - minimálně za odvahu!!!!!!! ()

Karamanlis odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jaj... vypočet všetkých hrubých nedostatkov a dementností, ktoré sa v tomto talianskom kúsku objavili by bol na celú stranu, takže napíšem iba toľko, že je to najhorší zombie horor, aký som kedy v živote videl. Bruno Mattei nebol nikdy dobrým filmárom a aj medzi talianskymi trashermi z 80. rokov patril k najslabším článkom. Za jeho "vyčínanie" sa hanbil aj maestro Lucio Fulci, ktorý sa s ním v Zombi 3 vďaka svojmu zlému zdravotnému stavu neplánovane dostal do režisérskeho tandemu. Island of the Living Dead je veľmi zlým filmom a nádhernou ukážkou toho, prečo má zombie subžáner v súčasnosti také neslávne renomé. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Začátek nabušený. Partička lovců pokladu byla skutečně k sežrání. Na ostrově kupa zábavných scén a vytříbených hlášek. Zvrat však nastává ve chvíli , kdy nemrtví začnou mluvit a celá ta show se nějak přibrzdí a nastoupí nuda. Navíc tam není ani jedno odhalené ňadro a závěr už to příliš nevytáhl. Očekával jsem lepší zábavu. ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Bruno Mattei aka Vincent Dawn režíruje v tomto prípade ešte oveľa horšie, ako za čias svojej najväčšej slávy. Pritom sa naskytne otázka, či túto mizernosť myslel v takejto podobe naozaj vážne. S výnimkou niektorých masiek je tu proste otrasné všetko a je zbytočné sa o tom nejako obšírnejšie rozpisovať. Jednoducho, milovníci zlých filmov budú mať mnohonásobné orgazmy. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Hneď po prvých minútach filmu sa mi zdalo že hodnotenie ODPAD! bude úplne jasné... Postavy sa chovali neuveriteľne dementne, herecké výkony boli dokonca pod úrovňou niektorých pornofilmov! a masky boli horšie než v niektorých amatérskych fanfilmoch... ALE! Zopár scén ma neskôr príjemne prekvapilo. Duchárske vložky som v tomto filme rozhodne nečakal: tanec s preludom a hranie na loutne a hlavne stará dáma sediaca v kresle a rozprávajúca príbeh - to sú pre mňa scény pre ktoré som bol ochotný ísť až na dve hviezdičky (čo je pre takýto nesporný brak vskutku veľa!!!). Ďalším plusom boli jasné pocty Luciovi Fulcimu: scény na začiatku so strieľaním do látok zabalených zombií boli presnou kópiou scén z Fulciho filmu Zombi 2, a samozrejme hlavne scéna s hrdinkou ťahanou k veľkej trieske smerujúcej k jej oku, to už bola jasná narážka na Fulciho. ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už i na mě moc! Nemá to hlavu ani patu. Herci tedy spíš ty co si na ně hrají ,ale hodně špatně ,kde jaký jiný by to zahrál líp. Nemluvě o tom ,že třeba neustále střílí jako by ty zbraně měli nespočet nábojů. Kamera je tak ameterská až to bije do očí. Obraz vůbec neprošel žádnou filmovou úpravou. Díky tomu to vypadá jak obyčejný porno jenže tady se jedná o horor. Atmosféra ta šla asi hodně daleko od filmu. Pro mě to bylo 90 minut utrpení neustále jsem koukal na stopáž a čekal ,když už to skončí. Takhle se film v roce 2006 netočí!!!!!! ()

Reklama

Reklama