Reklama

Reklama

Zombie: Začátek

  • Itálie Zombi: La creazione (více)

Obsahy(1)

Stylové rozloučení Bruna Metteie s hororovým žánrem. Sharon (Yvette Yzon), která jediná přežila hrůzy Ostrova smrti, se vrací na místo svých nejhorších nočních můr. Ale tentokrát už není sama. Doprovází ji perfektně vyzbrojené vojenské komando, odhodlané postavit se lidožravým nestvůrám. I přesto jde o nerovný boj. Skupina vojáků proti obrovské přesile nemrtvých zrůd nemá příliš šancí, a tak se z průzkumné mise stává boj o holé přežití. Boj, během kterého hrdinové postupně zjišťují, jak vlastně všechny ty hrůzy začaly. (Řitka video)

(více)

Recenze (70)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Už už jsem se těšil, že to fakt bude tak příšerný film až bude super. Ale (teď hooodně černohumorně) Bruno Mattei to musel točit snad v koma na smrtelné posteli, protože zase se to rozplizlo na shluk nesourodých telenovelových záběrů, příšernou "velkolepou" hudbu a opakovačky tuctových explozí. Zase škoda. A to to fakt mělo náběh stát se stejným cool zmetkem jako Matteovy starší Krysy. ------- P.S. vím co chcete vědět - kozy tentokrát nebudou vůbec :-( ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja sa tam nevrátim. Neprinútite ma.“ V roku 2006 nakrútil taliansky hororový klasik Bruno Mattei (HOLOCAUSTO PORNO, KRYSY: NOC HRÔZY, ZOMBI 3) video film OSTROV SMRTI. O rok neskôr, ako svoj posledný film nakrútil vo veku 66 rokov video pokračovanie ZOMBIE: POČIATOK. V ňom sa preživšia hrdinka predchádzajúcej časti vracia na prekliaty ostrov v spoločnosti vojenského komanda, ktoré sa jej historkám spočiatku posmieva, následne kričí od bolesti. Toľko k faktom. Teraz zvyšok filmu: mizerný rozpočet (výprava, kostýmy, rekvizity, masky) berte ako plus a bavte sa „kúzlom nechceného“, pretože toto sa skutočne nedá brať vážne. Tým najšokujúcejším, čo snímka ponúka, je však úžasná (fakticky, klobúk dole) drzosť, s akou tvorcovia TOTÁL KOMPLET DO BODKY I BODKOČIARKY vykradli sci-fi klasiku Jamesa Camerona VOTRELCI. Už obsah o „návrate späť“ zaváňa kópiou, ale nie je to ešte NIČ oproti čudnému pocitu, ktorý vás ovládne vo chvíli, keď pochopíte, že CELÝ 91-minútový film sa bude niesť v duchu úvodu s nemocnicou, kedy režisér DOSLOVA VYKRADNE VOTRELCOV; nielenže sa dej odohráva v duchu kyselinovej klasiky (záchrana jedinej preživšej zminula, nedôverčivá správcovská rada, nástup komanda, prehľadávanie opustených priestorov, prvý útok, barikáda), ale obsahuje ROVNAKÉ SCÉNY (žiadosť infikovaného o zabitie z milosti), nápady (detektor pohybu), parafrázy na pôvodné nápady ovplyvnené nedostatočným rozpočtom (namakaný obrnený osobný transportér nahradený o čosi slabšou otlčenou dodávkou, nepriestrelné sklo nahradené železnými dvermi) a postavy (len sa inak volajú – mlčanlivo rázny „tretí vo velení“ Dwayne Hicks, nemožný poručík Gorman, drzý vtipkár Hudson, militantná lesba Vasquezová), vrátane ich FARBY PLETI („seržant Apone“)! Ak sa tvorcovia raz za polhodinu vychýlili z VOTRELCOV čo i len O CHLP zmenenou scénou, bol som vyvedený z miery rovnako, ako autista zo všetkého ostatného. Toto ak Cameron videl, musel sa polhodinu rehotať a ďalšiu hodinu sa smial svojmu právnikovi, smrteľne vážne mu odporúčajúcemu podať na Talianov žalobu. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1066/ ()

Tuxedo odpad!

všechny recenze uživatele

Vystavět film na důkladném okopírování námětu a většiny scén, charakterů a dialogů (!) z Cameronových Vetřelců, je přinejmenším na facku. Jinak je pokračování předchozího Zombie: Ostrov smrti stejná amatéřina nejhrubšího zrna jako posledně. ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Čistá amatérská práce, na které nedokážu ocenit absolutně vůbec nic. Nefunguje jako horor, ale ani jako nějaké zábavné "béčko". Už dlouho se mi nestalo, aby mi film připadal tak blbý, že bych se musel všemožně přemáhat, abych se vůbec dodíval do konce i s občasným urychlením. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Škoda že to nebolo natočené na celuloid, pretože digitálna kamera tomu dáva veľmi amatérsky look. Inak som to bez problémov zožral a dokonca som sa aj bavil, pretože béčkový loncept (je mi jedno že je to kópia Votrelcov) bol bezchybný a zombie nechutné (predovšetkým exluzívne alien-zombie deti stáli zato :)). (6/10) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Šok!! Úžas! Nevěřícnost!! Smích! Znechucení!! ....Jen ten "strach" se nedostavil. Jo...i tohle je možný.... vystřídání tolika emocí si tu jednu malinovku zaslouží...díky B. M. :) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hrůza hrůzoucí. Na to, že to je film z roku 2007 je to příšerné Cčko, které právem patří mezi top 300 nejhorších filmů. Aspoň že mě pobavily sjetá děcka s melounem na hlavě. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu - P Ř Í Š E R N É ! Dokonce se se vší vážností domnívám, že něco tak příšerného (z hlediska filmařiny) jsem snad ještě neviděl a to se na odpady odpočinkově specializuji !!! ODPAD na druhou ! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 1/10 Děj 1/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// PLUS: řekl bych že alespoň v maskách se snažili a občas to má atmosféru, díky tomu film není úplný odpad MÍNUS: vše ostatní už ovšem patří do odpadu, herci jsou příšerní, režie a scénář totálně stupidní, chování postav nelogické, postavy přehrávají, vše je amatérské/// Shrnutí: Italský horor se za poslední třicet let nikam neposunul, nebo možná posunul, ale na tomto filmu to není znát./// Celkem 17%/// ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Sestříhat to na hodinu a přidat víc vtipných momentů (granáty, honička v laboratoři) a mohlo to být sice blbé a příšerně natočené, ovšem docela zábavné, takhle je to jen pitomá nuda s pár legráckami. Tak tak, že jsem u toho neusnula. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

"Velebnosti, jdu blejt - " Predtým, než tak naozaj učiním však musím poznamenať, že tu nejde o napodobovanie Votrelcov z dôvodu nejakej mentálnej indispozície, ale o ich zámernú citáciu, čo je dosť veľký rozdiel. Cameronov film je tu totiž "prerozprávaný" takmer tak svedomito ako Hitchcockovo Psycho v remaku Gusa van Santa. Teda žiadna vykrádačka, ale zámer, zámer s predpokladanou snahou o poctu. Výsledkom je silne parodické vyznenie, no vzhľadom k tomu, že tvorcovia berú všatko smrteľne vážne, paródia sa nekoná. Čo sa vlastne koná pravdepodobne nevie ani autor tejto "avantgardy". Intelektuálne presahy sa tu totiž predpokladať jednoducho nedajú, i keď "zombie baby manufacture" nejaký ten presah mať môže. Nemŕtvi sa pohybujú neznesiteľne trápne, divák asociuje zvieracie rituálne tance lásky. Jedinou atrakciou tak zostáva samotná kuriózna koncepcia diela a možno i ázijská Sigourney. "Ježišikriste, Cameron s malým c! Blbe, jdi vod toho!" ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tedy mě spíše více bavila jednička, než tohle pokračování. Film sice je amatérský ale to rozhodně neznamená že špatný. Tedy o tomhle filmu nemůžu říct že je dobrý, ale je svým způsobem sympatický. Mattei sice už měl několik svých filmů o něco lepších ale tohle je nejzábavnější. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film má naprosto otřesný a laciný scénář, který musel být napsaný pod vlivem nějakých zakázaných, halucinogenních látek, protože jde o velmi špatně natočený a okopírovaný film. Samotné zombie jsou zhruba na stejné úrovni jako v předešlém díle. To znamená zafačovaní a namalovaní domorodci, kteří se potřeli kečupem. Jedinou světlejší chvilkou byly ty děcka na konci, které ve mně dokázaly alespoň trošku vzbudit odpor. Vetřelčí matku tady nahradil velký mluvící mozek a já začínal dostávat záchvat smíchu. Stejně tomu bylo i při scénce, kdy malé zombátko vylézá z břicha hostitelky. Hudební doprovod si vypůjčili z Hvězdných válek a já tak zavzpomínal na staré časy. Absolutně se nehodila k právě probíhajícímu ději a tudíž nemohla pomoci ani nabudit nějakou atmosféru. Ta chyběla v celém filmu. Tedy hlavně ta hororová. Pokud bych mluvil o filmu jako komedii (což vlastně asi je), tak bych dal palec nahoru. Střih filmu nám nabídl několikrát ty samé záběry a když už jsem viděl asi po patnácté tu samou rozstřelenou zombie, tak jsem si musel dát na chvíli pauzu. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestliže mě ve své brakovistosti, amatérštině a bezduchosti dokázal předešlý Zombie: Ostrov smrti zaujmout jakýmsi vnitřním kouzlem natolik, že jsem byl ochoten dát mu 3*, tahle až parodická vykrádačka Vetřelců s lehkým odkazem ke druhému Rambovi (ten klášter mě fakt rozesmál) postrádá naprosto všechno, co by nějak zaujalo a naopak hýří vším, co velice smrdí odpadem, čistým, nemilosrdným. Tohle je patlanina bez špetky smyslu non plus ultra. ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Opäť tu máme jednu senzačnú fušerinu od majstra braku Bruna Matteia. V akomsi čudesnom pokračovaní svojho predchádzajúceho ZOMBIE : OSTROV SMRTI, si režisér aj v tomto prípade pomáha pri nákladnejších scénach ( alebo je to lenivosťou ? ) tým, že bez hanby a ostychu doslova vystrihne celé scény z cudzích filmov a bez slova ich vmontuje do snímku. V tomto prípade je jedným z takto znásilnených napr. opus Tonyho Scotta KRVAVÝ PRÍLIV. A čo je najhoršie, je to ( tak ako už tvrdia niektorí spolukomentujúci ) neskutočne obludná kópia Cameronových VOTRELCOV. Nič, len odpad! ()

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je vážne sila. Za celý život som nevidel takú strašnú vykrádačku. Tu sa nevykrádajú len scény ale aj dialógy. Vtipné mi príde, že Spielberga a jeho DreamWorks idú žalovať za to, že Disturbia vykrádala Okno do dvora (čo je tvrdenie riadne za vlasy pritiahnuté) a táto sračka ostáva bez povšimnutia? Scenáristovi očividne stačilo napozerať Votrelcov, zameniť alienov za zombíkov a ejhľa movie je na svete. Herecká a technická stránka filmu je na takej mizernej úrovni že vzájomné zrovnávanie s Aliens je absolútne nepredstaviteľné. Nízkorozpočtový, amatérsky, neoriginálny bullshit. Tvorcom prajem zdĺhavý a finančne zdrvujúci súdny spor. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

O proti prvnímu dílu Ostrov smrti ,kdy už jsem věděl co mě čeká. Jsem byl docela překvapen ano je to amateřina nejhrubšího zrna ,ale přesto mnohem lepší než první díl. Tam si lidi hráli na herce a to je mnohem těžší (výsledek je znát děs a běs) než si hrát na vojáky v uniformě poslouchat rozkazy je mnohem snaží a koukatelnější než předstírat hraní. Když pominu opět děsný obraz myslím materiál a zpracování ,který vypadá jak amateřina točená někde na koleni a televizně zpracovaná. Proč tomu tvůrci nedali filmový kabát každý béčkový film má aspoň kvalitnější obraz i barvy. Tady to prostě působí moc uměle. Přesto je to opoznání lepší než Ostrov smrti. Jediná přeživší je nucena se vrátit na ostrov ač nechce ,ale nikdo jí to nevěří jen jistá společnost jí zaměstná ,ale pod podmínkou ,že se vrátí. O tom ,že to nedopadne dobře netřeba ani hovořit. Masky zombi jsou celkem slušný a i orgie rovněž. Asi stěžejný scéna je narození zombi mimina to je hustý ,pak se krásně usmaží jak zvrhlé. Doufám ,že už víc podobných paskvilů se nenatočí. U mě tak 2 těch 35 až 40%. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Cital som si komentare ale fakt som necakal ze to bude fakt totlana kopia votrelca 2ky. Nechapem na co to bolo vobec natocene. Brutalne amaterske vojaci sa spravali ako totalni dmenti a nie akozohrata bojova jednotka. K dialogom sa asi ani neoplati vyjadrovat...kd mala nieco povedat hlavna hrdinka uz vopred som sa musel uskrnat. A pravda je ze som sa mal preco... Ked sa rozputala akcia som aspon an chvilu zabudol ze aky dementny film to tu pozeram a normalne som rozmyslal ze dam 2 hviezdy aspon za snahu, ale to co prislo na konci to ma totalne odrovnalo..neskutocna blbost:) Takze 1 hviezda aspon za trocha zombikov ()

Reklama

Reklama