Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký In-ho se ve škole zastal dívky Mi-ju, ta ho za to pozvala na své narozeniny. Než ale mohlo ze vzájemných dětských sympatií vyrůst něco více, Mi-ju mizí na nějakou dobu pryč kvůli dluhům její rodiny. O několik let později se opět setkávají. Díky neštěstí v rodině Mi-ju se z nich stávají dobří přátelé, In-ho ale není schopný Mi-ju říct, co k ní cítí. Mi-ju díky dluhům znásilní místní gangster, In-ho splní svůj slib, že se o ni postará, gangstera pobodá a končí ve vězení. Mi-ju ho nenavštěvuje, jak slibovala, ale mizí do Japonska, a In-ho myšlenky na ni pohřbí hluboko v sobě. Po odchodu z vězení se na něj usměje štěstí a stává se díky svému rváčskému talentu bodyguardem majitele ocelárny, ve které si našel práci. Postupně se vyšplhává výše a stává se oblíbencem svého šéfa. Pak potkává znovu Mi-ju – v postavení které brání jejich lásce víc, než kdy jindy. (Natascha)

(více)

Recenze (17)

tombac 

všechny recenze uživatele

A Love je některými filmovými fanoušky na netu přirovnávána k výbornému A Bittersweet Life. S Ji-woonovým gangsterským opusem ji však de facto moc prvků nepojí. Kromě prostředí, které se ale vyprofiluje až v druhé polovině snímku a vytříbeného vizuálu, tu máme motiv osudové lásky, na již tu platí rčení "stará láska nerezaví". Atmosférou však A Love v poslední třetině A Bittersweet Life skutečně hodně připomíná. Příběh judisty In-hoa, kterému je díky jeho schopnostem a činům souzena dráha gangstera, určitě patří mezi ty lepší korejské žánrové filmy. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická akčná dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladom judistovi, ktorý sa po súboji s jedným gangsterom spolu spriatelia a zapáči sa mu jeho sestra, ktoré jeho city opätuje. Ale keď jej jeden zločinec ublíži, pomstí sa mu a skončí vo väzení, čo jeho vzťah s ňou preruší, no po návrate sa ich cesty nečakane znovu spájajú, ale ich potenciálny vzťah už nie je okolím tolerovaný. No láska si vždy nájde cestu. Spracovanie je na tom dobre, ale aj tak sa z toho dalo získať aj viac. Dej je po celý čas zaujímavý a aj slušne dynamický, dej by sa dal rozdeliť na dve väčšie fázy, pred väzením a po väzení, obe ma bavili približne rovnako, nájde sa v nich viacero zaujímavých alebo aj výborných situácií, no aj tak mám pocit, že sa to všetko dalo podať ešte o stupeň lepšie, za čo ale môže hlavne tá krátka dĺžka, viacero častí by chcelo prepracovať, hlavne budovanie vzťahu medzi hlavným hrdinom a jeho novým vplyvným šéfom. Nevtiahlo ma to až tak moc, ako viaceré podobne zamerané filmy. Ale chválim poslednú štvrťhodinu, síce aj o nej platí, že sa z toho dalo získať viac, ale obsahovo je to výborné. Čo sa týka akcie, tak tej tu moc nie je, prakticky len pár súbojov, ale zase tie sú celkom dobre zvládnuté. Herecké obsadenie sa mi páči, Joo Jin-Mo v hlavnej úlohe je tu ten správny sympaťák, ktorému sa nedá nefandiť, k tomu príjemná Pak Si-yeon, slušní záporáci a pár dobrých vedľajších postáv. Réžiu a technickú stránku stránku by som označil za žánrový priemer, v ničom nesklamú, ale nie sú ani v ničom výnimočné. Film mal potenciál, aby sa zaradil medzi tých najlepších predstaviteľov žánru, čo sa nestalo, ale aj takto som spokojný, pozerá sa na to viac než dobre. 71% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno ja teda korejske filmy velmi nemusim, tuan ide len o banalny pribeh on +ona. Kvak ako reziser mne zrovna nic nehovori, dialogy su slabem ledva som to dopozeral, kulisy nic moc. Liznute fakt len po povrchu, nic vyznamne to v divakovi nezanecha, a ze toto je to slavne filmarske umenie, pch ....... 50 % ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Výborné jihokorejské drama, u kterého scenáristé vsadili více na citové vydírání a akci tím trošku zastínili, což je škoda. Pochmurný, drsný a citově i atmosfericky ledový příběh o lásce In-ho a Mi-ju, která skončí jako z románu Williama Shakespeara o Romeovi a Julii. I když jsem od snímku čekal mnohem více akce a výbuchů emocí, tak mě přesto Sarang nezklamal. 75 % ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Ach, tak tohle byla zvrácenost, co Kwak napsal a zrežíroval. Nejen, že je obsazena strašně nesympatická, ale i ne pěkná herečka do hlavní role. Příběh je z totální slátanina, které se nedá uvěřit, navíc to rozuzlení a všude přítomná sentimentálnost je velmi špatná. Technicky dokonalé, ale film, který je totálně mimo a kýč jako prase. Tohle vidět v kině, tak bych těžce litoval vyhozených peněz. I o hovně se dají točit filmy všude, bohužel, ani Korea není vyjímkou. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama