Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1361, právě ve chvíli, kdy se dánský král Valdemar se svým vojskem blíží ke hradbám města Visby na ostrově Gotland v Baltském moři, dívka jménem Sigrid zanechá odkazy vedoucí k pokladu nesmírné hodnoty. Brzy poté je uvězněna a zazděna ve věži za to, že odmítla prozradit, kde je poklad ukryt. O sedm století později se čtrnáctiletá Katrine spolu se svými kamarády vydává po stopách, které je mají dovést k unesenému otci Katrine i k tajnému pokladu. Skupinka kamarádů je však obklíčena obávaným Černým bratrstvem, jež usiluje o poklad. Podaří se dětem najít otce dívenky a vystoupí Sigrid z minulosti, aby jim pomohla v jejich pátrání? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru o maličko lepší než první díl. Základem diváckého požitku u tohoto filmu je ovšem přistoupit na hru, kterou s vámi film hraje a přenést se přes některé drobnosti, které bijí do očí (např. to, že by rukavička vydržela neporušená 650 let. Naopak hypotéza o čísle Pí je poměrně snadno obhájitelná, kromě toho se tato hypotéza brzy ukáže jako nepravdivá). Samotná myšlenka, že se děj bude odehrávat sice v současnosti, ale během historických slavností, je velmi dobrá, filmu se totiž daří vzbudit zdání středověku a přitom se přiznává, že je to skutečně pouze zdání. Romantická linie navíc přidává filmu na zajímavosti, i když napětí mezi hlavními představiteli (trojlístkem starších dětí) by mohlo být výraznější. Celkově jde o film, který místy dosahuje až na čtyři hvězdičky, ovšem jinými, převážně umístěnými na začátku filmu, dost ztrácí. Rád bych také upozornil na lehce pikantní symboliku, půjčující si přes Šifru mistra Leonarda a knihu Svatá krev a Svatý grál fakt, že Svatý grál nemusel být pohár v pravém slova smyslu, ale eufemismus pro lůno Máří Magdaleny nebo ženy obecně... ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

O pokračování dětského filmu platí v kostce totéž, co o díle prvním: veskrze naivní zápletka by snad obstála v televizním vysílání pro děti a mládež, avšak rodinnou výpravu do kina uspokojí jen s obtížemi. A tím méně v době, kdy se na plátna se vší vervou vrací (o dvě generace vyzrálejší) hledač pokladů jinšího kalibru. (Ondřej Novák, Ci 05/2008) ()

Reklama

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Asi je jasné, že tenhle film je především rodinný a dobrodružství v něm objeví pouze malé děti. Ve skutečnosti je zde vidět mnoho nelogičností, opravdu velkých odchylek od možné reality atd.Proto bych tento film doporučil hlavně malým dětem, pro ostatní to asi fakt nebude. A především žádné "Lovce pokladů" z toho nevyhrabete. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyria dánsky adolescenti (Katrine, Mathias, Nis a Fie) znova pátrajú po "Stratenom poklade templárskych rytierov". Aj tento krát bude proti týmto nenechavým detiskám stáť nebezpečné, tajné Temné bratstvo, ktoré chce získať templársky poklad pre seba. Režisér sa síce zmenil, ale quarteto detských hercov zostalo rovnaké, tak isto aj naivný rodinný dobrodružný scénar a vcelku príjemná severská atmosféra. Mal som z toho taký istý divácky zážitok, ako z predchádzajúcej časti. Takže tomu dám tak ako i minule dve hviezdičky. ** ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel na švédském ostrově Gotlands ve městě Visby. (GASTON73)

Reklama

Reklama