Reklama

Reklama

Lovci draků

  • Francie Chasseurs de dragons (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (151)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatá pohádka s velmi pěkným grafickým kabátem a originálním příběhem. Celý panoramatický vznášející se svět mě tu docela okouzlil. Nejsem si sice jist, zda je tato pohádka přímo určena těm nejmenším, jelikož v ní musí divák poněkud hledat skutečný význam. Ponurá a temná atmosféra se také příliš nehodí do pohádek pro špunty předškolního věku. Celkově je to ale velmi pěkné povídání o hrdinech a ryzích úmyslech. Nízkým hodnocením se vůbec netrápím, jelikož mně osobně se to velice líbilo. Navíc český dabing je opravdu špičkový. 75% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Může být něco horšího u animáku než mizerný příběh, nic moc animace a nepříliš zajímavé(sympatické) postavy??..Těžko Ale ať jen nekritizuju, scénka ve které Lian-Chua (ten silák, co rád plete a chtěl by mít farmu a chovat na ní ovečky) zachránil Zoe před povedenými „elektrickými“ dráčky byla opravdu vyvedená, ucházející byli i ostatní draci („netopýří“ drak, drak „kostra“) když už nic, byli alespoň originální.. A rozhodně povedená byla hudba. Co mi na Lovcích draků vadilo nejvíce, že jsem si připadal, že než film sleduju počítačovou hru(animace mi vážně nesedla). Tento animák nikomu nedoporučím, ale ani od něj nikoho neodradím, člověk si na něj musí názor udělat sám.. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nádherná dokonalá úchvatná pohádka a nehodlám o tom diskutovat a to nemluvím o výborné smutné scéně která je doprovázená originální písni, ještě teď mě mrazí. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Dávám 3/10 a to jen za svět ve kterém se film odehrává. Je vážně zajímavý. Jinak je to hrozná nuda, nicméně kdyby mi bylo 5-6 let a vidět v kině (v kině!) finální souboj s kostrodrakem, asi bych si ukáknul do trenýrek. Ale pro dospělé je to nuda s otravnými postavami bez vtipu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ponurá hudba a možná i děs působí na diváka hned od prvních vteřin příběhu. Možná proto je nevhodný pro děti do dvanácti let. CITÁT - Nebojím se tě, příšero, mé srdce je průzračné jezero.......... Skoro smutný příběh plný dobrodružství, kdy Gwizdo, Lian-Chu a Hector se vydávají za rytíře, aby měli peníze na obživu. To se jim stává osudným a jsou zaplaceni a vysláni na výpravu aby zabili draka. Ten se každých dvacet let probudí a pustoší velká území. Pálí, zabíjí a plení. Lian-Chu se s ním již jednou setkal, když byl malý. Drak mu sežehl jeho vesnici a usmrtil rodiče. A tak se hlavní hrdina i z přáteli vydávají na nebezpečnou cestu. CITÁT - Jděte do jeho království, k doupěti, které je západním směrem od konce světa a zabte ho........ Nádherná a hororová pasáž je ta, kdy Gwizdo čte Zoe pohádku o Stříbrném rytíři. ..........ze šupin mu stékala krev dětí, které právě sežral (ne ten rytíř, ale strašné zvíře ze Stinného doupěte)....... Nedivím se, že je tak divoká, když čte tohle, povídá Gwizdo. Příběh se odehrává v jakési jiné realitě, nebo dimenzi. Jsou tu vzdušné mosty, létající ostrovy, podivná zvířata, draci a sem tam se mihne i něco pozemského, jako třeba velká Čínská zeď. Je to nádherný svět, skoro jako v pohádce. Ale život není pohádka a ve skutečném světě se prostě umírá. A kdo nemá strach ze Smrti ? Okolo 50 minuty je nádherná scéna z Gwizdou na letícím kusu kamene. Scéna trvá asi pět minut a je podpořena naprosto perfektní hudbou a posléze i ozvučením. Síla. CITÁT - Vypadám snad jako hrdina týhle pohádky ?......... Pak se to vše začne dramatizovat, teda ne že by to už nebylo dost dramatické, ale ještě to jde víc. CITÁT - To je má, noční můra !!??.......... Zvuk a hudba - Bruno Seznec a Jean-Marc Lenfretien. Visuální efekty - Emilienb Dessons. Je tu prostor pro humor, ale v celém příběhu ho moc není a převážně se o něj stará "divný pes" Hector. Prostě za pět. ...strč si peníze někam, kde není sluníčko........ ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia, ale nejako som sa stratil v tom divokom príbehu, kde sa príliš veľa deje, a nevedol som sa z toho vysomáriť...ale pre deti...je to aspoň pekná animovaná rozprávka... ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Mnohými kritizovaný animovaný film, který se zdá být nepochopen. V kouzelném světě pohádkové říše, jako by rozervané na kusy dávným řáděním draka Světožrouta, se odehrává příběh ideálů, odvahy a statečnosti, jež stojí proti vypočítavosti, zbabělosti a nízkosti. Pozoruhodně pojatá animace s úžasnými detaily a skvělá hudba doprovází toto pohádkové vyprávění o putování, procitnutí a hrdinství. Lian-Chu, jako pravý hrdina s velkým srdcem, je symbolem sebeobětování v téměř ztraceném boji, který je zakončen vítězstvím dobra nad absolutním zlem. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to vykrádačka Shreka, Doby ledové, Příšerek a dalších... Stále stejné otřepané schéma příběhu připomíná tisíckrát vylouhovaný čaj: Dvojice tvořená neporazitelným mlčenlivým silákem a ukecaným prohnaným slabochem se ujme dítěte, aby společně prožili bla bla bla blablalblabla... Do toho se pochopitelně zamíchá nemluvná komická postavička přiblblého zvířátka a další standardní propriety. Samotné vyprávění také není bůhvíco skvělého - hrdinové prostě "někam jdou", vlastně jen proto, aby prožili další bláznivé eskapády a v úplném závěru scénáři došel dech už úplně. Originální až k pláči. Teď se ale musíme podívat i na druhou stanu: věc, která převyšuje jakoukoli dosavadní produkci animáků... Výtvarná stránka je naprosto geniální a troufnu si tvrdit, že má navrch nejen nad Pixarem, ale třeba i nad Timem Burtonem a jeho Mrtvou nevěstou. Autoři a grafici vytvořili úplně nový svět, jakousi prapodivnou makabrózní planetu se sníženou gravitací - místo, kde všechno levituje a podléhá rychlé destrukci (viz Země tisíce úsměvů), kde každej krok může znamenat propad do neznáma, kde je příroda vážně nepřátelská...A celý tenhle svět (šmrcnutý orientální mystikou) funguje fakt dokonale. Samotné postavy jsou taky kapitola sama pro sebe a snad krom Gwizda je jejich výtvarné zpracování a nadsázka něco úžasného. Závěrem: Kdyby se do těchhle dech beroucích kulis zasadil příběh, který by měl alespoň nějakou hloubku a náznak originality, býval byl mohl vzniknout superskvělý animák. Takhle je to na úplně průměrné 2 až 3 hvězdičky z pěti... ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

30 % - Strašlivá hovadina, otřesně animovaná (takhle ve studiu Pixar asi vypadá první pokusné renderování;-) a s příběhem tupě kopírujícím kdeco animovaného. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Možná to není Pixar, ale na evropskou produkci je to slušný nadprůměr. Vzpoměňte jen na 'Ošklivé káčátko a já', kde chyby při renderingu přímo bily do očí (mizející končetiny) a nebo se podívejte na trailer ke 'Kozímu příběhu'. Lovci draků totiž vytváří naprosto úžasné snové světy podbarvené padnoucím hudebním doprovodem a jejich příběh už tak funguje jen jako malta ke spojení jednotlivých scenérií. ()

mae-geri 

všechny recenze uživatele

Lovci draků jsou určení spíše pro mladé publikum, ale občas i starší si přijdou na své. Animace se mi líbila a i hudba k filmu pasovala, ale jako celek to bylo opravdu hodně psychicky nenáročné a pro dost lidí tudíž ztráta času. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Lovci draků mají velký potenciál, díky tomu se na ně dívá jakž takž dobře. .. Ale hlavně, Dragon Hunters vypadají jako prvotní lehce nepovedený díl od světoznámého Jak vycvičit draky. .... HODNOCENÍ: 50% (3*) ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem chvílema až nevěděla, jestli se pořád ještě dívám na ten nesmělý animáček o lovcích draků, nebo jestli koukám na nějaký akční fantasy snímek. Závěr byl opravdu dobře animačně propracovaný a některé záběry byly fantastické a opravdu zajímavé, hlavně části s ohněm. Když to všechno shrnu, tak na druhou stranu zde bylo dost hluchých míst, kdy jsem se prostě nudila a dramatické scény s ohněm a nestvůrami mi do tohoto filmu vůbec neseděly. Přišlo mi, že se tvůrci nedokázali dost dobře rozhodnout, jestli tvoří akčňák pro dospělé, nebo pohádku pro děti. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že to rozhodně nebyl nějak úžasný animák, ale u mě o úspěchu rozhodla jedna jediná věc. Prostě se nikdy nemůžu nabažit (vyjma zasraného Eragona) draků, takže mě to bavilo pozorovat a závěrečný boss byl opravdu geniální a při pohledu na něj se mi tajil dech. Bez těch draků by to ale byly s bídou dvě hvězdičky. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně okouzlující putování ... levitujícími dračími kraji ... s nadmíru svéráznými postavičkami. Lehce propadnete všem jeho trochu pošahaným nápadům, které mu propůjčují takřka neprůstřelnou atmosféru - bez okolků vás vtáhnou do děje a už vás nepustí ... takže se možná na 80 minut čistého času nesměle a s pokorou navrátíte k těm dobrodružným snům a fantastickým představám, kterým dospělost striktně přistřihla křídla, než je pevně uzamkla na sedm západů za sedmero okovaných dveří - to aby vám zbytečně nepletly hlavu a neodváděly vás od přízemní a trochu uprášené reality všedních dnů, která má vlastní zákonitosti a priority, jimž se musíte podřídit. Náladu mi maličko kazí jen trpké poznání, že místní draky a dráčky nelze vycvičit ani ochočit ... a že se v jejich příběhu nevyskytuje vícero druhů rozličných zajímavých zvířátek. ()

Reklama

Reklama