Reklama

Reklama

Lovci draků

  • Francie Chasseurs de dragons (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (151)

maoc 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, hodně fantastický svět, který není nijak vysvětlen. Divák je do něho prostě vržen a místy nechápavě kroutí hlavou, podobně jako v některých jiných francouzských nebo japonských animácích. Skvělá dramatická hudba. Dobrá animace, dramatický střih. Tím ovšem klady končí. Postavy jsou hodně ploché, potenciál nevyužitý. Příběh je zmatený. Sice nepostrádá dramatický oblouk typický pro pohádky, který je ale rozmělněn na mnoho dílčích soubojů a keců. Ano, keců. Scénář je dost slabý a český dabing také nic moc (Carda mě štval od první repliky). Škoda. Potenciál filmu sliboval více než jen lehce nadprůměrnou zábavu.***** Po shlédnutí jiných novějších amináků musím za originalitu a ujetost světa hvězdu přidat. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Žeby to bolo tým príšerným českým dabingom? Aj,ale asi aj preto,že to nie je pre dospelých,ale pre deti....Preto.(DVD,16.09.2008) ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Možná za to může má obliba hry (PSX) Spyro the Dragon, ale tenhle film mi jí strašně připomínal. Grafika je naprosto nádherná, originální seriál je také dobrý (pro mě) a ještě ten Spyro ... tohle si odpad nezaslouží. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl trošku strach, že film bude naprostou kravinou, to když se na scéně objevil Lian-Chu bojující s přerostlou housenkou. Ale jakmile se vydal zachránit Zoe a na cestu na konec světa, byl jsem spokojen. Navíc filmu do karet hraje krátká stopáž. Nestihl jsem se začít nudit a nestihl jsem si zprotivit věčně kecající Zoe ani Hectora, který když si hraje na sochy je vážně skvělý. Vizuální, zvukové a hudební stránce taky není moc co vytknout. Postavičky možná nemusí sedět všem (mě například vadili Lian-Chuovi hubené nožičky), ale každý tvůrce animáku chce mít své postavičky něčím originální, stejně tak to vidí i francouzi. Prostředí je naprosto úchvatné, zejména pak Na konci světa, kde všude lítají staré trosky staveb zašlých civilizací, závěrečný Drak taky ujde i způsob, kterým je nakonec přemožen je dost originální. ()

tonton78 

všechny recenze uživatele

dobrá pohádka s celkem zajímavými nápady, akce taky nechybí a co se animace týče taky nemám nic moc co bych vytkl.no jooo ale někomu holt vadí že to nenatočil Pan Pixar nebo že celý příběh nemá minimálně tři další, filosofičtější roviny a několik skrytých dějových...proč se jen tak nepobavit a neodpočinout si u pohádky ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Dost chaoticke, klipovite bez pevne pudy pod nohama, coz u me evokuje neporadek a neni se ceho chytit, kde se to vlastne poradne odehrava. Vcelku zklamani. ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Prvý z dvoch filmov, ktoré ma presvedčili, nech radšej skúmam animované filmy a nie domáce TV relácie či sci-fi filmy. Po prvý raz som týchto lovcov videl dávno, už neviem presne kedy, znova som sa k tomu dostal až po rokoch náhodným pozretím na nete, keď som mal chvíľku voľného času. Príbeh animáku je jednoduchý, onedlho sa prebudí zlý drak, ktorý vie zničiť celé územia a je na Gwizdovi, Lian-chu a Hectorovi, aby ho premohli. A za odmenu im dajú zlato, za ktoré si budú môcť postaviť vysnenú farmu s ovečkami. A teraz podrobnejšie: Lian-chu je z postáv najsympatickejší. Hector slúži na pobavenie divákov, najlepšie mu išlo predstieranie že je socha, počas boja s drakmi. Gwizdo je na tom horšie, je pochopiteľné že mu musela Zoe svojim neustálym rozprávaním liezť na nervy, ale nechať ju v štichu keď ju prenasledujú draci z neho sympatickú postavu nerobí. To, ako mu prepne v hlave podobne ako jednému z rytierov radšej nejdem zmieňovať. Film je síce o tom, ako sa jeho charakter mení a na konci bude brániť Zoe pred jej strýkom, ale aj tak. No a Zoe, tam už som ten problém s jej postavou napísal. Ale za čo musím dať klobúk dolu, je vynikajúci, pôsobivý záporák a jeho nástup. Inak animácia je tu oproti animákom z USA iná, ale nie je vôbec zlá, vlastne je celkom pekná a kúsky ruín z “konca sveta” boli nádherné, vlastne celý ten vznášajúci, rozpadajuci sa svet v oblakoch bol výborný nápad. Čiže je to cestovateľská šablóna za tri, ale za veľmi silné tri hviezdy, pretože keď to pobeží v telke a ak náhodou nebude na iných TV staniciach niečo čo som ohodnotil 5 hviezdami, tak si animák pozriem. ()

Patr1k 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplný animák, skvelá hudba, zvuk a zvukové efetky, miestami neskutočné vykreslenie prostredia no zhadzujú to nudné scény, ktoré nemajú silu...narozdiel od iných si myslím, že Hector je cool :) ()

Rusallka 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty záporný hodnocení... podle mě moc pěkný příběh, hezký svět, kde všechna pevnina poletuje ve cduchu a k tomu různorodí draci.... já jsem se opravdu bavila! Ano, je to trochu dětinské, ale co byste chtěli, když je to pro děti? ()

koubekson 

všechny recenze uživatele

Koukatelná pohádka...ale nemastná, neslaná, skoro neexisxtující příběh... Jediné co stojí za zmínku je celkové ztvárnění pohádkového světa - "vesnice" plavou jako ostrovy ve vzduchu, mezi nimi se táhnou stromy, lijány, kolem plavou miniaturní planetky s políčky...to se mi moc líbilo jak nápadem tak vizuálním zpracováním...bohužel na film to není moc... ()

St0ne 

všechny recenze uživatele

Hmm. Zvláštní pokus o animovaný příběh, který ve finále vypadá jako levná počítačová hra. Jen ty postavičky bohužel neskákaly tak, aby to stálo za řeč. Ale musím ocenit nápaditost při vymýšlení podob draků – velkého zeleného slimáka plivajícího lepkavou hmotu jsem ještě nikde neviděla;-) 35 % ()

Joneleth 

všechny recenze uživatele

Na tomhle dílku vlastně není vůbec nic, co by vás mělo donutit jít kvůli tomu do kina. Jednoduchý lineární příběh o cestě odněkud někam (Konec světa, jak jinak...), na kterou se vydává genderově i rasově vybalancovaná skupinka postaviček. Až potud hodnocení 1/10, které nevylepší ani vtípky, které by se na prstech jedné ruky daly spočítat. Jenže úžasná hudba mistra Badelta a opravdu hodně pěkná stylizace celého fantasktního světa Lovců draků ten konečný obrázek trochu vylepší. A za závěrečného Bosse ještě * navíc. ()

Reklama

Reklama