Reklama

Reklama

Lovci draků

  • Francie Chasseurs de dragons (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

boshke 

všechny recenze uživatele

Plus a jednu pofidérní hvězdu za okulahodící grafiku prostředí, mínus za zbytek. Žádné štráchy s vysvětlováním a uváděním do děje. Pouze "vítej v tomto divném světě, je potřeba zabít draka". Tečka. Všechny postavy nesympatické a škaredě ztvárněné, dialogy otřesné, záporáci nadmíru děsiví; při projekci jsem často přemýšlel nad cílovou skupinou filmu, protože pro děti to určitě nebylo (minimálně bych nechtěl, aby se moje dítě na takovou děsivou sračku dívalo). Alespoň že ta stopáž je střízlivá, ač i tak se to zdá do závěrečných titulků jako věčnost. Opravdu ne... 10% ()

siki37 

všechny recenze uživatele

zvláštny, krásne zvláštny animák. svet rozpadajúci sa s príchodom apokalyptického draka, predzvesť smrti a konca a predsa tak úchvatný. fantazijná vizualizácia krajiny akú som v iných rozprávkach ešte nevidel. úžasná hudba ako protipól pochmúrnej atmosféry zakomponovanej do nenápadných detailov. maličký pastier oviec Lian-Chua, jediný preživší zničenie domova, sirota, ktorej sa dostalo po vyhubení rodiny teplo akurát tak z vesty upletenej z ovčej vlny, aj po rokoch nosí stále so sebou kĺbko krvavočervenej vlny, snáď ako spomienku na babičku, možno memento na ohnivé oči, ktoré zazrel v okamihu vyvraždenia jeho blížnych. zabíjaním drakov sa snaží zarobiť na skromnú ovčiu farmu, aby tak mohol znovavybudovať malý kúsok sveta, v ktorom mal viac než len jediného priateľa Gwizda. síce nemá nablískanú zbroj a nepôsobí dôveryhodne ako drakobijec keďže netúži po sláve, ani po bohatstve, no predsa je statočnejší než všetci rytieri. Lian-Chua berie súboj s drakmi osobne, ide mu o pomstu a to je tá najsilnejšia motivácia. fandil som mu a tá krátka stopáž náramne prospela rýchlemu spádu, nenudil som sa ani na okamih. vychutnával som si postrehy malej Zoe, ktorá si uvedomila, že nie slepci sú nevidomí, ale naopak. som rád, že vznikol ďalší kreslený príbeh, ktorý nesrší síce vtipom, ale o to viac chytí za srdce a donútil ma premýšľať na hodnotami, pre ktoré sa oplatí postaviť hoci aj drakovi. ()

Reklama

Skleni 

všechny recenze uživatele

Ja som tak spokojný rozprávočkou už dlho nebol. Inteligentný a zmysluplný dej, veľmi podarené postavy. krásne prostredie. To asi najviac zapôsobilo na moje vnemy. Ten efekt bez tiaže a samotné krajiny to bolo pre mňa absolútne neuveriteľné. Počas filmu sa objavia ako vtipné tak i dramatické momenty. Pritom je to všetko pekne a nenásilne premiešané rýchlim spádom deju a jemnou akciou. No proste ja som spokojný. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Tenhle film určitě zapůsobí. Ale jinak, než tvůrci zamýšleli. A to velmi antikoncepčně. Hlavní malá hrdinka je nesnesitelně otravný fracek, takového mít doma, tak si to hodim. Představa, že za to v kině utratím spoustu peněz s celou rodinou a následné pořízení filmu na dvd a jeho opětovné sledování je plíživě mučivá a určitě vede k myšlence vlastní kastrace. Asi jsem nepochopil, ten jejich speciální svět. Naanimovaný je hezky, ale když už si dali záležet s okolím, proč tak blbě udělali postavy. Jsou jako postavičky z dílny Hanna-Barbera před třiceti lety, akorát hozené do 3D. A že je to všechno tupé klišé, je už jen bonus navíc. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak já budu "hodnější" :-) Dalo by se říct, že jsem nadmíru spokojen. Vyzdvihnout musím především dvě věci. Tou první jsou "planetární svět", ve kterém se příběh odehrává, spolu se špičkovou animací, ze které by si mnohé animáky mohly vzít příklad. A tou druhou je Hudba s velkým H. Tak jsem to viděl a slyšel. Ostatní zapadá do průměru a taky škoda nevyužitého potenciálu králíkopsa :-) Zajímavosti: Celkem jsem napočítal 18 ovcí, 128 králíčků a 2351 ohnivých netopírů. :-) 70% ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama