Reklama

Reklama

Česká RAPublika

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká RAPublika bude první dokument o české hiphopové scéně. Jako hlavní protagonisty zde uvidíme kapely Indy a Wich, PSH a Supercroo. Producent Martin Pošta prozrazuje, že "filmaři se snaží dostat na dřeň lidem co hiphop dělají". (salazar)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

hippyman 

všechny recenze uživatele

sonda do hlav hlavních představitelů českého rapu trochu připomínající český sen... dokument je to vskutku zajímavý, struktura je vcelku originální... ale film ve mně vyvolával dost smíšené pocity - naši přední rappeři mi tak trochu dokázali, že tihle lidi mají jistým způsobem nadání, avšak občas dokážou být prostě pořádně jednoduší. chvíli tím člověka baví, chvíli mu lezou na nervy. každopádně na tenhle dokument si hodinku a půl čas udělejte. 70% ()

zipexx 

všechny recenze uživatele

Dokument beru jako náhled do české hiphopové scény. Bohužel mám averzi k dvojici Hack&Phat a jejich namyšlené, sprosté, arogantní kecy mě nechávají chladným a ten jejich rádoby vlastní styl (za každým slovem děvka-zmrd) je ostudou českého rapu. Jsou to děcka a poslouchaji je děcka a jde z nich cítit čistá komerce a gramy skéra :-). Respektuji Oriho, Indyho, Wiche, Lavora, PSH... to oni to tu rozjeli a něco dokázali a netahaj si triko jak ti dva. Co se týče České RAPubliky, několik povedených momentů určitě má a stojí za shlédnutí. Lidem, kterým hiphop nic neříká bych doporučil vyhnout se tomuhle dílu obloukem a raději si pustit DVD z koncertu jejich oblibené skupiny a nepsat zde zbytečné, urážlivé komenty, které postrádaji smysl. Doufám, že slovenské bratry napadne něco takového natočit, protože by mě zajímal průřez jejich scénou. ()

Reklama

stub odpad!

všechny recenze uživatele

Kámen úrazu je, že většina lidí neznalých hledá v HH kultuře nějaký obsah apod., přičemž ta ničím takovým nedisponuje (alespoň ne plošně). HH byl vždycky primárně o přízemních věcech a zábavě (dlužno podotknout, že poněkud pokleslé), do čehož vnesli zlom až Public Enemy (a pár dalších), kteří dodali silná sociální a politická témata. Tato vlna pak s popularizací žánru rychle odezněla a ten se obloukem vrátil k původní bezobsažnosti, navíc s celým tím nablýskaným cool výblitkem okolo. Prachy, hadry, auta, kur*y atd. a pořád dokola... Hudebně přitom HH zažil nadějná období (hlavně v době různých fůzí s jazzem apod.), příliš rychle (a bez sebemenšího odporu) se však slil s hlavním popkulturním proudem, což končí vždy stejně - sterilizací žánru. Pokud jde o film jako takový, výpovědní hodnota je nulová (pologramotná děcka se ujistí, že jsou jejich idoly fakt borci a naopak, "dospělí" budou opět ujištěni, že je to celé jen banda kokotů v komickém oblečení), jediné, co si z toho člověk může vzít je skutečnost, že obsahově je prostě HH o hovně a nemá smysl projektovat si do něj vlastní představy (btw kolik z těch fakanů, co poslouchá zahraniční HH, asi rozumí textům...to by mě vážně zajímalo). Mno...pro normálního člověka je to +- na odpad, pro bling děti tak ****, možná i *****. Já už jsem dlouho jakžtakž "normální", takže hodnocení je zřejmé. A utřete si z rypáků ten pudr, šašci... ()

Ferry 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velice zajímavej nápad o čem natočit dokument. Podle mě jsou tři druhy lidí, první jsou ti, kterým se tenhle styl líbí, druzí jsou ti, kterým je to jedno a svým způsobem to tolerují a třetím (sem patřím) jsou tyhle lidi pro smích :-D, protože kdykoliv jdu po ulici a vidím takového šaška s kšiltovkou směju se. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Pěknej a zajímavej vizuál, pár dobrejch témat dobrejch postřehů ale nějaký ty kamínky v kolečkách zůstaly. Tři plus jedna za Coleho (ten v tom má malinko jasno a s Bukowskym mě dostal) a Hanu Hegerovou. "Je to jasný, JO je to všecko jasný.....je to JASNÝ že je v tom hroznej rozpor v každym slově....ANO..." ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Film byl uveden v soutěži Česká radost na MFDF Jihlava 2008. (chelseaman22)
  • Jedná seo první celovečerní film o českém hip hopu. (chelseaman22)
  • Filmový koncert se odehrává v pražském klubu Roxy. (chelseaman22)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama