Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No zas si Amici chceli niečo dokázať, že to natočia lepšie ako Španieli. Hádam by sa to aj stalo, keby boli prví ale neboli. Len okopírovali, ten istý príbeh ako v REC, nechápem načo a hlavne pre koho. Mysleli si, že keď tam dajú iných hercov ale tén istý dej tak to bude lepšie ako Španielsky originál, leda hovno, totálne zbytočný film. 3* dávam len pre hlavnú predstaviteľku J.Carpenter, ktorá má bavila o niečo viac ako v originále M. Velasco. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit remake, který je v nevýhodě - jednak proto, že originál je bezvadný a jednak proto, že byl natočen tak brzo po něm. Podle mě však bohužel úplně na nic, protože se srovnáním s REC, je Karanténa samozřejmně slabší a ničím Vás nepřekvapí. JENŽE... Objektivním pohledem je to i tak dobrý film. Stejně jsem se bál, herci hráli skvěle a když si odmyslím to, že jsem nikdy žádný REC neviděl, tak řeknu, že Karanténa je bomba. Bohužel (bohudík) JE to remake, který byl v tuto chvíli natočen zbytečně, ač je to filmařsky dobré (ale stejně zdaleka né tolik jako originál) a ostudu nedělá... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som v roku 2007 videl španielsky film "REC" tak to na mňa velice silne zapôsobilo. Skoro som sa dosral od strachu. Bol to desivý found footage okultný zombie horror. Dal som mu plné hodnotenie. Rok po jeho premiere skočili po tejto originálnej horrorovej téme americkí filmári a natočili cover verziu. Vznikol remake "Karanténa". Celkom sa im to podarilo. No je to v podstate len presná kópia španielskej predlohy. Ak by som však nepoznal pôvodný snímok dal by som tomu štyri hviezdy. *** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $31,691,811Tržby Celosvetovo $41,319,906Tržby za predaj DVD v USA $13,183,807 //počet predaných kusov 686,387║ Tento remake Španielskeho horroru [Rec] , kopíruje samozrejme všetko rad radom ale je to bez kúska hútnej atmosféry, celé to vyznie hrané, pozor hrané! ako z amatérskeho naivného divadla, takže autentickosť nulová a roztrasená digitálna kamera tu je tiež v pase, skoro nič tu nefunguje na rozdiel od originálu, veľké sklamanie, ktoré každou minútou narastá len na otravnosti. /20%/ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Quarantine aneb je libo večerní dezert po americku? Chudáci Amíci, lituju vás, že už ani nevymyslíte pořádný námět, proto se velká část vaší kinematografie točí kolem remaků a i mezi nimi se najdou kusy jako Quarantine, které nejsou remakem, ale trapným opisem. Nehodnotím 2* apriori proto, že Dowdle nebyl schopnej přidat vlastní scénu (krom několika výjimek), ale proto, že i když je spousta scén téměř nachlup stejných, hororovst, strašidelnost, uvěřitelnost a atmosféra šly do dža. Všechny klady, které jsem obdivoval na pětihvězdičkovém RECu se Američanům fatálně nepovedly. Nejenže jsem se nebál, já se nudil, občas propadal salvám smíchu, protože americký přepis je v mnoha ohledech neuvěřitelně debilní (v momentech, kdy se odlišuje od svého předchůdce). Američtí příživníci opět fenomenálně zklamali, zapomeňte na tu tuctovou a neoriginální velmoc, raději se soustřeďte na evropskou tvorbu, která měla a má velký potenciál a filmaře, kteří ještě dnes umí natočit něco dobrého. Balaguéro je jen jeden! A znovu se potvrzuje rčení: Opakovaný vtip není vtipem, opakovaný strach není strašidelný. Upřímnou soustrast těm, kteří dali 4* a více. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Dougu Jonesovi trvalo čtyři hodiny, než si nasadil celotělovou protézu. Svou roli natáčel pouhý jeden den. (LUKICKK)
  • Jennifer Carpenter, známá díky krimi seriálu Dexter, není jedinou televizní hvězdou, na kterou v Karanténě narazíte. Veterináře si zahrál šéf Ally McBealové Greg Germann a černovláska se psem je Dania Ramirez z Rodiny Sopránů nebo Hrdinů. (Pumiiix)

Reklama

Reklama