Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Recenze (631)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější animovaný hafan. Ever. A nejšílenější křeček uzavřený v kouli, kterého kdy filmové plátno poznalo. Parádní animák, který michá všechny osvědčené žánrové ingredience poslední dekády a obléká je do rodinně-akčního hávu, který má větší styl a koule než drtivá většina hrané hollywoodské produkce. Samozřejmě přináší i překvapivé poučení, že pes je nejlepší přítel člověka, ale výjimečně v tom není ani špetka patosu - místo cicmání a slzopudných výjevů pro děti se Bolt hrdě vrhá do plamenů, kde si za city nic nekoupíte. U Disneyho trefili do černého. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Bolt je animák prostý, určený spíše dětem a občas dost hraje na city. Díky křečkovi, holubům a agentovi, který na nepříjemné otázky odpovídá virtuálním špendlíkem je však o zábavu postaráno. Animace je sice jednodušší, ale vše je zpracováno s ohledem na detail, od objektů až po textury. Akorát mi připadalo trochu divné, že se na nás ze začátku v Boltově show chrlí spousta násilí, střílení a výbuchů a až poté se film zvrhne v mírumilovnou "Lassie" o lásce ke svému páníčkovi. Děj se odehrává podle klasické šablony, konec je předvídatelný a namluvené hlasy animovaných zvířat i postaviček jsou na dobré úrovni. Celkově je to slušný animák, ale na mě místy až příliš dětinský a při volbě pro ty starší z nás bych spíše sáhl po tématicky zajímavějším Igorovi. Tři hvězdy se mohou zdát pro tento snímek možná málo, ale alespoň míří směrem nahoru, a pokud vám čtyřnohý Bolt přiroste k srdci, klidně si ještě přihodíte jednu hvězdu navíc. (6/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Typická disneyovka. Väčšinou funguje (záverečný superštek je naozaj super), ale je tam aj halda hlušiny a celkovo tomu chýba tá pixarovská pridaná hodnota. Výbornú zábavu s psychotickými holubmi a geekovským škrečkom citeľne kazí extrémne otravná mačka. A veľká škoda, že najlepšia scéna je na začiatku (taký akčný náter ani nepamätám) a nič, čo potom film ponúka, sa jej už nevyrovná. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Megalomanské intro, jenž během zlomku sekundy stihne poctít i zparodovat to, co tak rád Michael Bay, představuje bohužel vrchol celého snímku, který následných devadesát minut řeší jedno osobní uvědomění se, k čemuž se dokopává tuhými dialogy, nucenými fóry a limonádovým sentimentem, který drží nad vodou vyměněný John Powell a křeček s pekelnou kadencí smrtonosných hlášek, zbytek odzívatelný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tři animáky nominovali na Oskara, nejspíš to vyhraje Pixarovskej Wall-E, ale u mě to s přehledem vyhrál Disneyovskej Bolt - pes pro každý případ. Zásadní na tom hlavně je fakt, že jsem si každou postavičku zamiloval, každá mi přišla děsně sympatická a ten příběh jako by z oka vypad Neuvěřitelnému příběhu, kde se za páníčkem vydali dva psi a jedna kočka, tady je to pes, kočka a křeček a věřte mi, že já se u toho výborně bavil, včetně toho, že jsem se na to celou dobu musel přiblble usmívat, protože kočky a psy mám rád, a tady si jich užiju víc než dost. Jen mě mrzí, že toho Oscara Pixaru nevyfoukne, podle mě si ho zaslouží víc než Wall-E, nemůžu si pomoct, ale mně to prostě příjde i roztomilejší a i když animace nejsou na tak excelentní úrovni, furt jsou hodně, hodně slušné, a i když je Pixar hodně vepředu, tvůrci tohohle filmu se s tím vůbec nemazlí. WallEmu totiž do tý dokonalosti hodně věcí chybí, Bolt to prostě všecko, co divákovi chce nabídnout nabídne na stoprocent, a určitě se u toho nebude nudit, já se u toho nenudil, jenže asi taky budu jeden z mála, který bude tvrdit, že tohle je po dlouhé době dobrý animovaný film u kterého jsem se dokázal opravdu bavit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $114,053,579Tržby Celosvetovo $275,194,350║ Zo samostatnej produkcie Disney to je najšikovnejšie zostavená CGI rozprávka, z výborným dojímavým príbehom, trefnými vtípkami čo slušne pobavia a animáciou na úrovni(dosahujúcej úroveň nadobudnutú v porovnaní s DreamWorks). Citeľne pomohla tomuto projektu spolupráca z legendou a zakladateľom počítačovej animácie ako nesporne je John Lasseter(zakladateľ Pixaru). Plus citeľne pomáha rozprávke výborný Slovenský dabing. /videl v kine: 90%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně naspídovaný animák o superpsovi z televizní show, který se probouzí z iluze poté, co se omylem dostane do reálného světa, kde mu to bez superschopností verbálně nandá i vychtrlá kočka a morče v křišťálové kouli. Disney se pod dohledem Pixaru zase dostává do správné váhové kategorie a tempo drží i po geniální úvodní sekvenci, která vykrádá asi tak tucet hollywoodských spektáklů (i hudebně - John Powell nenechává při honičkách bourneovské kořeny na pokoji). Bolt poháněn stejnými instinkty jako Lassie běží z New Yorku do L.A., aby se znovu setkal se svou kamarádkou z televize, aniž by věděl, zda je její láska předstíraná či nikoliv. Patos se v závěru spolehlivě dostaví, ale podobně jako u Pixaru není nucený a navíc ho tvůrci sladí explozivním finále za jehož kompozici by se nemusel stydět ani Michael Bay. Velmi, velmi, velmi spokojené čtyři hvězdičky. Chci morče. Zn. Rychle. P.S. musí být animované, musí umět vyprávět vtipy, koulet se v nezničitelné kouli nadzvukovou rychlostí a poznat rozdíl mezi DVD a blu-ray rozlišením. Platím hotově. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Originální námět a klasické provedení. Bolt je jako vždycky velmi roztomilý a všechny postavy okolo plní svůj účel nejen vzhledem, ale i hláškami. Po příběhové stránce je to klasika převedená do originálního nápadu Bolta, jako seriálové hvězdy, která to o sobě ani neví. Jak jsem pukal smíchy u rozhovorů s holuby asi nemusím vysvětlovat (doufám, že to všichni brzy budete vědět z vlastní zkušenosti:)) a stejně tak některé nápady mě dokázali oslovit více než v kdejakém obyčejném filmu. Především intro je bezchybné a jen trochu škoda, že zbytek filmu není v takovém tempu a s tolika nápady. Krom toho jisté podkreslení, skrze agenta nebo závěrečné vykradení jednoho nápadu jedné postavy z filmu působí trochu satiricky, což je snad i účel. Rozhodování mezi 4 a 5 hvězdičkami je složité, ale pro jistotu zvolím tu menší hodnotu a uvidíme, třeba po dalším shlédnutí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dan Fogelman, Chris Williams .. Bolt začne scénou toho největšího dětinského "Disney" klišé. Vše pak pokračuje excelentní akční scénou a ani v tuto chvíli stále není jasné, co nás vlastně čeká. A čeká nás toho ještě nemálo. Rázné vyprávění pokračuje, vtipných momentů se dočkáme taktéž a ani pohled na roztomilou faunu neuráží. Bolt prostě funguje a jako jeden z mála se kvalitou blíží k animovanému králi roku 2008 WALL-E. ___ Viděl jsem v tom především dvě velice pozitivní věci. Je tam něco satiry na způsob Tropic Thunder a také je tam cítit geniální PIXAR se vším, co k němu patří - od poctivé animace až po citově vyvážené finále. Což jsou klady toho největšího kalibru. Jedině takhle se Walt Disney vrátí mezi animovanou elitu. Přišpendlete si to! 80%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bolt je awesome, křeček je beyond awesome a celej tenhle film je... něco ve stylu totally awesome. Nejlepší animák poslední doby. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Disney vrací úder! A to nejen Pixaru či Dreamworksu (na Aardmany to ovšem zatím nestačí), ale rovnou i všem akčním popcornům poslední doby. Fantastické zmrtvýchvstání dávno vyčpělé legendy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já z těch animáků asi nikdy nevyrostu. Ten akční začátek je lepší, než plno akčních filmů a děj co přijde potom je taky bomba. Křeček byl fakt vtipnej. Bejt mi 10 let, tak to je snad film mojeho života. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ale líbilo se mi to víc, když se ještě jmenoval TOY STORY 2. P.S. Pátá hvězdička za brejličky, bohužel nikoliv Rentonovy. :-( ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Neboj, nezůstaneš sama. Máš Bolta, geneticky jsem ho upravil. Stane se Tvým ochráncem“…. Ničí agenty, vrtulníky a později zjistí, že realita bolí. A hlavně, že přátelství je nad všechny superschopnosti! Zprvu to vypadalo na konkurenci pro ,,Úžasňáky“, ale když zmizela akce – zbyl jen další ,,cajdák“ pro děti. Nekecám! Z těch roztomilý pes úsměvy, nadšení i emoce dostane. Ti dávají 5***** PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne Co uvidíme (možná) příště? Seriál UFONI (pokud někdo čumí na takový kraviny). Jestli holub nekecal… ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka pro děti, co by chtěli pejska. Bohužel mě po pár dnech vyšuměla z hlavy. Ale bavil jsem se u ní dobře. Na jedno zkouknutí úplně stačí. Až pak někdy pojede v TV, tak se na ní rád podívám znova. Křeček byl stejně nejslepší :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Trudog show... Bolt je psí odnož Bonda, jemuž dodal energie Alessandro Volta. Coby alegorie na Hollywood a realitu reality shows chytré a podivuhodně dvojsmyslné, takže děti se budou smát a starší děti uculovat. Komicky donquijotská postava křečka a cynická postava kočky dodávají superpsímu vesmíru ten správný nadhled, zatímco lidský X faktor je tam zjevně jen jako kulisa. Jedna mála z cest za sebepoznáním, kde nás neotravují poučné morality na každém rohu. Zajímala by mě i hraná verze, jak by probíhalo vypuštění některé z hollywoodských superhvězd do betonové džungle...70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. I Thought I Lost You - Miley Cyrus/John Travolta [3:36] ,2. Barking at the Moon - Jenny Lewis [3:17] ,3. Meet Bolt [1:49] ,4. Bolt Transforms [1:00] ,5. Scooter Chase [2:29] ,6. New York [1:44] ,7. Meet Mittens [1:25] ,8. The RV Park [2:14] ,9. A Fast Train [2:38] ,10. Where Were You On St. Rhino's Day? [1:58] ,11. Sing-Along Rhino [0:42] ,12. Saving Mittens [1:02] ,13. House On Wheels [3:07] ,14. Las Vegas [2:01] ,15. A Friend in Need [1:13] ,16. Rescuing Penny [3:09] ,17. A Real Life Superbark [0:46] ,18. Unbelievable TV [1:20] ,19. Home at Last/Barking at the Moon [1:29], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V každém z nás je kus dítěte a u mě se dost často projevuje :) hlavně když zasednu ke svým oblíbeným pohádkám a animákům.. a Bolt se s jasnou převahou dostal do mých nejoblíbenějších... tenhle "Blesk" ví jak udeřit.. mě zasáhl hezky do středu :) bohužel se opět musím opakovat, ale dejte Viktooorce psa (stačí i animovaný) a je šťastná jako blecha (proč se tohle vůbec říká?? blecha je šťastná?? leda v psích kožichu... tak se to teď hodí :-) ale zpátky k Boltovi.. chlupáč se superschopnostmi a zároveň bez superschopností mě bavil, v doprovodu hláškující kočky Micky a šílenýho křečka Bivoje, který je z 1/16 vlkodlak mě vzali na úžasné dobrodružsví plné smíchu a příležitostných slz.. a rozhodně mi nevadí, že jeho leeejzrový oči nefungují, psí oči jsou stejně lepší :-* jednodušše řečeno "BOLT je BOŽAN" :) P.S. SPOILER NA KONEC Co mi to teče z packy za rudou kapalinu?? -- Já se picnu.. to je krev! -- A potřebuju ji?? /// Co to je?? Co jsi to do mě implantovala, Kočko?? -- Máš hlad!! -- Kde je protijed?? :-) ()

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama