Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Recenze (632)

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák roku 2008 je bezesporu Wall-E, ale Bolt se mu velice přibližuje. V úvodní megaboží akci zlikviduje superpes Bolt asi 50 záporáků, aby ochránil svoji holčičku, jenže háček je v tom, že je to jen film a Bolt žádné schopnosti nemá. To vědí všichni kromě samotného Bolta a když je odeslán v bedně přes celé Spojené Státy, vydává se na cestu zpět s protřelou kočkou Mickou a hláškujícím křečkem Bivojem (docela ftipný dabing). Kupodivu tahle roadmovie funguje naprosto bezchybně, hlášky jsou střídány s dojemnými momenty, které nepůsobí křečovitě a nechybí ani další akční scény, které fungují (zvlášť u závěrečného požáru jsem měl docela nahnáno). Shrnutí - Disney vstal z mrtvých a natočil konečně pořádný animák. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že když od filmu divák nic nečeká, bývá zpravidla příjemně překvapen. Bolt mě nezhypnotizoval svým laserovým pohledem nebo superštěkem, ale vtipným příběhem se spoustou jemných narážek a skvěle propracovanými detaily (holubi s neurotickými záškuby, naspeedovaný fan(t)a(s)tický křeček, vypočítavá ale nevypočitatelná kočka, věrný pes...). Takhle si představuju rodinný film, který dokáže zaujmout všechny věkové kategorie. P.S.: Kupodivu jsem uvítala i většinou tolik zatracovaný český dabing, protože filmu nakonec dodal přidanou hodnotu (Carda, Strachoun aj.) - skvělý nápad! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bolt mi vůbec nesedl, je to jak genericky vytvořený animák bez duše. Ano, asi má všechno, co mainstreamová produkce vyžaduje. Hlavního hrdinu, který musí nalézt sám sebe a cestu někam. Cynické a rádoby vtipné parťáky, ti musí neustále komentovat trapně všechno okolo. No a pak neustálé běhaní, padání, bouchání a křik. Pro dospělého je to hloupé a rozhodně to nezachrání parodování blockbusterů. Nejsem cílovka, ale mně to přišlo hloupé i pro děti. Možná kdyby podobný animák byl jednou za deset let, ale je jich jak máku a Bolt se v tom lehce ztratí a ke mně žádnou cestu nenajde. Hodně slabé dvě hvězdy. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca animácia, dokonca nezostarla ani na dnešnú dobu tak, ako mnoho iných súkmeňovcov. Príbeh originálny a dcérke sa to páčilo pred časom, možno to s ňou strihnem niekedy znovu, keďže už má osem rokov a určite na prvé pozeranie zabudla. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Výborný animák který má skvělý příběh a mazané postavy (hlavně Rhino :D)...můj křeček může Disneymu poděkovat za to, že mu příští týden jdu koupit kouli :D ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích a nejroztomilejších animáků, který jsem v poslední době viděla.. V čele se sympatickym hafíkem, potrhlym křečkem, a číčou... jo, nesmím zapomenout na ty holuby :D Pro mne rozhodně, o 200% lepší než ta nuďárna Wall-E. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Je to sice kravina, ale ma to svoje koulo ... A ten nemecky ovcak mi prijde spis trochu jako labrador ... :-D :) ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Mám rád animovaný filmy, ale Bolt není žádnej zázrak. Na začátku je povedená akční scéna a pak občasný velice vtipný pasáže. Výborná hudba. Jako celek jen průměr. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut jsem se spíše zalekl ne přílíš povedené animaci, na kterou dohlížel Pixar s Disneym. Jinak je film o psu, který žije v domnění, že je opravdový hrdina, naprostá pohoďárna, která neurazí, ale potěší, pobaví ujetýma holubama a ve finále se bude snažit rozbrečet (teda to se vás bude snažit během filmu několikrát), což je přesně to, co mi na filmu malinko vadilo. Ale to není žádná velká chyba, je to film pro děti a této věkové kategorii taky odpovídá celkem přímá, jednoduchá dějová línie. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na tom koho, tak strašně zaujalo, že dal dvě hvězdičky. Mě osobně to ale přišlo všechno strašně umělé (pochopitelně nejvíce Bolt) a tak mě to vůbec nezaujalo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kdysi napoprvé byl Bolt docela dobrý, ale v současném měřítku s konkurencí "dospělejších" animáků, už tenhle Blesk do cíle dokulhává. Křeček je ovšem pořád dělo. ()

Shimitz 

všechny recenze uživatele

Ok, ta vysoká hodnocení nemyslíte vážně, že? Nevim, co na tom bylo unikátního ani kde jste viděli spolupráci Pixaru nebo "áčkovou" animaci... Ve 3D to MOŽNÁ zajímavé je, rozhodně to ale nepřekryje příběh jako z pera scénaristy filmového Garfielda, špatný dabing, nevýraznou hudbu, statickou kameru nebo nehorázně trapnou písničku. Bláznovství se zřejmě na čsfd šíří jako nákaza. 17% ()

blues 

všechny recenze uživatele

prumerny animak bez prekvapivejsich momentu (bylo jasne, ze uvodnich 10 minut je podvod), sympatická kočka jako partner a potrhlý křeček to trošku yvvažují. Ale jinak průměr, trošku slabší Úžasňákovi... ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že rok 2008 byl na výborné animáky plodný, narozdíl od několika předchozích let, kdy vládla vlna těžkého průměru. Po shlédnutí Bolta si už nejsem naprosto jistý o skálopevném držení čelního místa za nejlepší animák 2008. Doposud to byl v mých očích jednoznačně Wall-E, ale Bolt razantně s oním pomyslným trůnem zatřásl. Prvních 10 minut představuje naprosto absurdní akční bombu u které jsem se musel v podstatě neustále smát. A to jsem v ten moment ještě netušil co bude následovat. Co do vtipnosti naprosto exceluje Rhino the Hammster, kterému se povedlo mě, prakticky při každém verbálním projevu, totálně uzemnit. Neméně vtipné je i neustále se obměňující trio holubů, v podstatě vše co vyloudí ze zobáků je perla. Ústřední příběh je klasika, ale rozhodně ničím neurazí, neboť se zde nezklouzlo k obvyklému patosu a vše je podáno bez přehnaných výlevů a hlavně s citem. Animace se mi moc líbila, stejně jako dabing postav. Nakonec musím ještě přiznat, že Bolt mi po vzhledové stránce neuvěřitelně sedl a hnedle jsem měl chuť jít schánět podobné štěně po městě :D Z mého pohledu uteklo filmu BOLT 5 hvězdiček jen těsně...pro mě 85% ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Když Disney kupoval studio Pixar,tak moc dobře věděl,jak opět Disneye vrátí na výsluní...Sympatická podívaná pro celou rodinu... ()

PußyMagnet 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sem už naštěstí odrostl... Ještě se mi nestalo, že sem přeskakoval po pěti vteřinách, abych se dostal ke konci rychleji, je to barbarství, ale někdy není zbytí... Zpracování dobré (jedna hvězda navíc), ale ten příběh.... ()

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama