Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Recenze (633)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame zase jednou povedenej animak. Dej je sice jednoduchej, ale je to fuk, jelikoz se furt neco deje, bud nejaka akce nebo vtipny scenky a oboje se povedlo. Samozrejme se sem dostalo i par tech dojemnejch, ale neni to nic strasnyho a da se to prekousnout. Navic tu jsou skvely vedlejsi postavy - banda holubu a hlaskujici krecek. Co se tyce animace, nadprumer to sice furt je, ale ze by byla nak uzasna se rict neda. Celkove pohodovej a slusne akcni animak u kteryho jsem se vetsinu casu dobre bavil. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak se mohly natáčet animáky před dvaceti lety, ale v době, kdy Pixar ukázal světu, že mainstreamový animovaný film se nerovná uslzený biják protkaný rodinnými hodnotami, působí Bolt jak z jiné planety nesoucí název Disney. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bolt šlape jak má, neplýtvá sentimentem, je vtipný a zatraceně energický. Víc takových animáků od Disneyho. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bolta jsem podceňoval, což byla chyba. Je sice pravda, že koncept je naprosto opotřebovaný, morální poučení očividné a celkově se z příběhu nic nového nedozvíte, ale já osobně si ho užil snad i víc než takové Vzhůru do oblak či Wall-eho. Nehraje si totiž navíc než je a dává nám jen a jen devadesát minut příjemné a nenáročné zábavy plné příjemných vtipů a hrdinů. Je to perfektní film na večer pro každého. A když ho tak berete, nemůže zklamat. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně nedotažený, povrchní a líbivý animák, který navnadí na bondovskou akci a znalecké citace akčních velkofilmů, aby nadále nechal plácat psa v i na dětské poměry značně pitomém a do jisté míry nelogickém balastu. Vše navíc ubíjí krajně nevyrovnaný vizuál, z něhož vyloženě trčí "low poly" objekty (auta, lidé a vlastně i některá zvířata, nebo podivně renderované prostředí). Bolt vypadá na obrázcích paradoxně lépe, než v pohybu. A ani to nemá pořádné finále. Jediným skutečným kladem je totálně hláškující křeček a fakt, že to odsýpá a nestihne to vyloženě nudit... V konkurenci snímků od Pixaru nebo Dreamworks každopádně neobstojí jak dějově, tak technicky a to i v porovnání s výrazně staršími snímky... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty jo, to je dilema, na jednu stranu mě to hodně bavilo, Bolt je výbornej, vypasenej akční křeček v kouli ještě lepší a srandovnější a celkově příběh zábavně vymyšlenej, jenže na stranu druhou se to neobešlo bez nějakých těch dojemnějších scén, který mi přišly zbytečný, obzvlášť ta s kočkou je tam navíc a myslim, že by tomu stačila i ještě kratší stopáž než to má. Viděl bych to tak nějak spíš k těm 4. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Otevřeně se přiznávám, že tvorba studia Disney mě svou orientací na nekonfliktní rodinné filmy tak říkajíc "pro všechny" a svým neblahým vlivem na podobu animovaných filmů odpuzuje a dopředu jsem poněkud zaujatý. O to víc mě překvapilo, že jejich nový celovečerní animák je nejen koukatelný, ale sehrává víc než vyrovnanou partii s nejlepšími animovanými filmy roku vzniku. Pokud ho srovnám s VALL-I, pak pixarovský snímek vede v oblasti animační techniky, ale emocionálně mně je bližší Bolt. První polovina filmu byla za jasných pět hvězdiček, v té druhé, kde se objevil místo ironické nadsázky sentiment a hrdinský patos ve stylu Lassie se vrací, jsem musel slevit na 4 hvězdičky. V první části ovšem kraluje lehkost a řemeslná virtuozita. Díky uměřené nadsázce tyto scény ocení jak příznivec podobné akční podívané, tak i její kritik, který ty scény vnímá jako parodii. Dobře vykreslené postavy, kdy Bolt vystupuje coby Don Quijote a jeho společnice černá kočka se svým praktickým, poněkud cynickým přístupem k okolí, jako Sancho Panza. Pěkné, dynamické a dobře vypointované scény, jednoduše kvalitní film pro děti, dobře stravitelný i pro jejich dospělý dozor. Celkový dojem: 85 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy se po mě chtělo, abych uvěřil, že se staví celá velkoměsta jen kvůli tomu, aby nějaký pes odvedl přesvědčivý herecký výkon a ten pes přitom není schopný vycítit štáb ukrytý v jeho bezprostřední blízkosti, jsem měl s tímhle filmem přes jeho skvělou animaci, akční scény a humor velký problém. A ten bych měl i kdyby předtím totéž nefungovalo v TRUMAN SHOW naprosto perfektně. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už se těším, až si to dám znovu s mojí malou holčičkou. Krásná akční pohádka, která děcka pobaví a dospělé překvapí. Animace opět zdařilé a story docela klasické, skoro bych řekl obyčejné, dobrodružství. Film zachraňuje především úvodní akce a ten ukecanej křeček v tý debilní běhací kouli. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Goro, bílý pes křížený Truman Show, aneb road movie, při které se natvrdlý psí herec mění na uvědomělého nejlepšího přítele člověka. Akční intro připomene časy, kdy Wachowští ještě močili ve stoje a pak už si jen Disney Studios se zvednutou levou zadní značkují své obvyklé teritorium morálních hodnot. V podstatě proti němu nic nemám, ale proti slabě nadesignovaným lidským postavám a hloupé premise ano. Ohledně fanatického obézního křečka zavřeného v průhledné kouli jsem měl od začátku dilema. Pod hydraulický lis, nebo do mikrovlnky..? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Už mi vážně není dvanáct, abych se odvařil z užvaněného morčete v kouli (ani nevím, proč v té kouli je), zřejmě retardovaného psa, kterému ani po slově "cut" a přestěhování do karavanu (!) nedochází, že je svět okolo něj jenom jako, a sarkastické kočky s pár trefnými glosami, ale jinak ničím, přesahující komediální průměr. Ano, akční scéna v úvodu a závěrečná záchranná mise jsou fajn, ale rozhodně nejde o nic, kvůli čemu bych měl chtít vidět Bolta znovu. Nejlepší animák poslední doby? Možná, ale pořád mi to přijde jako jednooký mezi slepými. A ty výchovné žvásty... kdy už Disneymu a lidem z Pixaru dojde, že na podobný stereotyp není nikdo zvědavý. P.S.: Dolby 3D je, jak to říct mírně, poměrně bídné. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Můj animák roku, který převálcoval i Pixarovské dílo Wall-E, i když jen o kousíček, oba totiž dostali čtyřhvězdičkové hodnocení. Disney by v podobném duchu měl pokračovat dál a v budoucnu by mohl být svému siamskému bratříčkovi vyrovnaným soupeřem. Graficky je sice Pixar stále o pět tříd výše, ale zábavností a celkovým dojmem se mu Disney s Boltem setsakramentsky přiblížil. John Travolta namluvil psíka naprosto perfektně a trochu paradoxně jej řadím k jeho nejlepším "hereckým" výkonům -I will super-bark you out of that tree! Příběh je sice obšlehnutý z poněkud starší Neuvěřitelné cesty, je však obohacen o pár aspektů, jako je třeba křeček v noční košili, ehm tedy v kouli, prvotřídní animace a v neposlední řadě výborná hudba. Na maximální hodnocení to však ještě není, vtipu tam bylo sice dost, filmových odkazů taky, ale stále tam ve velkém množství zbyla infantilnost a ke konci už trochu klišoídnost děje a chování postav. 2D animáky mi sice budou chybět, pokud se ale Disney vydá touhle cestou, pak Strašpytlík a Robinsonovi budou zapomenuti. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že nič by sa nestalo, keby svet nedostal pred oči tento animovaný pokus. Bleskovo rýchlo to síce neubehlo, ale nezostarol som pred obrazovkou, a to už smeruje k lepšiemu hodnoteniu. Summa summarum, pár dobrých a nových nápadov tam predsalen bolo... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bolt je pašák a Disney ukazuje, že aj on sa vie pozviechať, postaviť sa na pevnú zem a ponúknuť animačne náročnému publiku príbeh, ktorý dokáže konkurovať aj monopolnému gigantovi, akým je dnes Pixar. Po megaúspechu s názvom 'Wall-E' som nečakal, že tohto roku môže nejaký animák takto silne zavíriť žánrovými vodami, ale tomuto digitálnemu chlpáčovi sa to podarilo s prehľadom. Postavičky (hlavne vedľajšie) majú neskutočne zábavný potenciál, príbeh je excentrický, živý a výbušný, a dokáže dejovo uspokojiť aj náročnejšie publikum. Príbeh má srdce, vie dojať, rozumie divákovi po citovej aj zábavnej stránke, rozprúdi krv a dokonca dokáže spôsobiť aj to, že sa možno občas prichytíte, že na niektoré scény pozeráte s otvorenými ústami. Kvalita animácie je totiž konkurencieschopná akémukoľvek filmovému rivalovi. 85%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut je úžasnejch, pak se rozjede zápletka a s tim jsem se musel chvíli srovnávat.. Je to docela zábava a ačkoliv je tu pár povedenejch scén, tak mě to moc nevzalo. Celá premisa filmu je prostě divná a vrchol ilogična je moment, kdy na scénu vstoupí Bolt číslo 2.. To už nic nedává smysl. No ale děti (kterým jsou logické chyby ukradené) si k mému hodnocení můžou klidně přidat hvězdičku i dvě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ten křeček byl frajer. Takhle ujetého seriálového fandu stříbrné plátno ještě nemělo. Cynická číča byla taky moc fajn a Bolt sympaťák každým coulem. Jeho cesta je sice předvídatelná, ale zato napěchovaná akcí, hláškami a dostatečnou sebeironií, že se u toho budou bavit jak velcí tak malí diváci. A Powelova hudba je zase jednou lahůdková. Všechno bylo jak má být. - Ty si ale roztomilý. Přesně takového křečka jsem měl když jsem byl malý. - ZABIJU TĚ! ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První animák snad po roce a s klidným svědomím můžu říct, že Bolt patří do toho nej. co může tenhle žánr nabídnout... Nejvíc mě dostávali páni holubi a samozřejmě křeček :-D 80%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Když už se originalita v animáčích nevyskytuje, čekám minimálně, že se budu bavit, ale tady až na pár světlejch výjimek teda nic moc. Supr začátek, kdy jsem ještě tak čtvrt hodiny chápala nadšený ohlasy. Bohužel pro mě pak následovala strašně dlouhá nuda a pes si většinu filmu jen uvědomoval, že nemá superschopnosti a je normální. Divila jsem se, že se to dělo tak pomalu a postupně, že ani nepřišla ona scéna šokujícího uvědomění (jako např. když Buzz zjistí, že je jen hračka a skočí ze schodů), ale to neberu ani jako klad ani jako zápor. Pár vtípků ale bylo fajn (třeba ten zbědovanej psí výraz, u kterýho všichni jihnou, a když vidí kočku, tak: "zmiz, ty hnusná kočko!") a většina gagů co zahrnovala holuby. Jen křeček mě tak nevzal, jako ostatní.Ovšem origoš dabing Travolty palec nahoru. 65% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Blesk - Psík so šťastným životom. Namiesto depresie, z pobytu v útulku, dostane milujúcu majiteľku. S ňou po boku aj výnimočnú prácu. Zaručuje mu neustále dobrodružstvo. (Domáce psy bez hier, ktoré však ich psie mozočky dokážu často potrápiť ako Rubikova kocka, chátrajú v nude bez podnetov - ich páni si myslia, že psom stačí rovnako nezáživný život pri telke, ako im). Okrem bežných dobrodružstiev sa Bleskovi zrazu ponúkne nečakaný výlet. Zistí pri ňom všeličo a odhalí pár nepríjemných právd. Napokon všetko dobre skončí. Však sme v Disneyho rozprávke, takže to nie je spoiler. Príjemné animované dobrodružstvo, ktoré okrem iného nenásilne upozorňuje i na falošnú iluzívnosť virtuálneho sveta. Tiež na to, že ak zamestnanca v práci motivujú lichôtkami o nenahraditeľnosti, tieto sa môžu zakladať často len na placebo efekte, ktorého účelom je motivovať k vyššiemu nasadeniu. Ak by sa Bolt vysral na zvyšok cesty naprieč štátmi, a ukončil, na základe múdrej rady kočky, svoju púť v kempe, kde sa naučil roztomilo žobrať, a kde mal, čo sa žrádla týka, raj na Zemi, neváhal by som s najvyšším hodnotením. Pretože po odchode z kempu sa dej rozplesol do strednoprúdových rodinných ihrísk. ()

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama