Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (632)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Animovaná snímka nazvaná Bolt - pes pre každý prípad, je nevtipným príbehom o tvrdom stretnutí s realitou, o sebapoznaní a o priateľstve. Naivný, priamočiary Bolt, cynická mačka Micka a šialený škrečok Bivoj tvoria trojicu, ktorá počas cesty Amerikou postupne prekonáva vzájomné predsudky. Najťažšie to má Bolt, keďže doteraz nepoznal obyčajný psí život. Tvorcovia mimo obvyklého morálneho ponaučenia poukazujú aj na manipuláciu s "celebritami". Film celkovo pripomína rad tých slabších animákov a pracuje s rovnakým základom. Opäť je tu sympatický hrdina, ktorého by chcel mať doma každý a k ruke (alebo skôr labe) má sprievod zložený z mačky a rádoby vtipného škrečka, ktorý určite všetkých rozosmeje (bohužiaľ som asi suchár pretože mne prišiel trápny). Je to celkom škoda, pretože som od tohto animáku očakával viac ako len štandardnú zábavu, kde nechýba morálne ponaučenie, infantilné fórky a veľa zvieratstva. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Otázka: Kdy lidé přestanou všechny animáky srovnávat s tím, co dělá Pixar? Odpověď: Až bude víc tak kvalitních filmů pro všechny, jako je právě Bolt. Chytrý, svižný a vtipný snímek se sympatickými zvířecími hrdiny (Bolt je sice super, ale ironická kočka, debilní holubi a křeček - maniak nejsou taky vůbec marní), začátkem perfektně si střílejícím z akční filmové i seriálové tvorby všeho druhu, s něčím pro nejmenší diváky a s pomrkáváním na diváky dospělé... Morální ponaučení na konci samozřejmě nechybí, ale je podáno tak nenásilně (žádné slzy ani dlouhá objetí), že urazit nemůže. K tomu skvělá Powellova hudba, povedený dabing (Travolta je Travolta)... Čtyři čisté. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dan Fogelman, Chris Williams .. Bolt začne scénou toho největšího dětinského "Disney" klišé. Vše pak pokračuje excelentní akční scénou a ani v tuto chvíli stále není jasné, co nás vlastně čeká. A čeká nás toho ještě nemálo. Rázné vyprávění pokračuje, vtipných momentů se dočkáme taktéž a ani pohled na roztomilou faunu neuráží. Bolt prostě funguje a jako jeden z mála se kvalitou blíží k animovanému králi roku 2008 WALL-E. ___ Viděl jsem v tom především dvě velice pozitivní věci. Je tam něco satiry na způsob Tropic Thunder a také je tam cítit geniální PIXAR se vším, co k němu patří - od poctivé animace až po citově vyvážené finále. Což jsou klady toho největšího kalibru. Jedině takhle se Walt Disney vrátí mezi animovanou elitu. Přišpendlete si to! 80%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty jo, to je dilema, na jednu stranu mě to hodně bavilo, Bolt je výbornej, vypasenej akční křeček v kouli ještě lepší a srandovnější a celkově příběh zábavně vymyšlenej, jenže na stranu druhou se to neobešlo bez nějakých těch dojemnějších scén, který mi přišly zbytečný, obzvlášť ta s kočkou je tam navíc a myslim, že by tomu stačila i ještě kratší stopáž než to má. Viděl bych to tak nějak spíš k těm 4. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bolt je pašák a Disney ukazuje, že aj on sa vie pozviechať, postaviť sa na pevnú zem a ponúknuť animačne náročnému publiku príbeh, ktorý dokáže konkurovať aj monopolnému gigantovi, akým je dnes Pixar. Po megaúspechu s názvom 'Wall-E' som nečakal, že tohto roku môže nejaký animák takto silne zavíriť žánrovými vodami, ale tomuto digitálnemu chlpáčovi sa to podarilo s prehľadom. Postavičky (hlavne vedľajšie) majú neskutočne zábavný potenciál, príbeh je excentrický, živý a výbušný, a dokáže dejovo uspokojiť aj náročnejšie publikum. Príbeh má srdce, vie dojať, rozumie divákovi po citovej aj zábavnej stránke, rozprúdi krv a dokonca dokáže spôsobiť aj to, že sa možno občas prichytíte, že na niektoré scény pozeráte s otvorenými ústami. Kvalita animácie je totiž konkurencieschopná akémukoľvek filmovému rivalovi. 85%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • První Disneyho animovaný film, navržený a produkovaný ve 3D. Předchozí dva projekty Strašpytlík (2005) a Robinsonovi (2007) byly převedeny do 3D až po natočení. (Caszidy)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama