Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (633)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak už i já jsem konečně uzřel tento novější animák od Disneyho o jednom pejskovi, který je hollywoodskou hvězdou a nedopatřením se dostane z Hollywoodu na druhý konec Ameriky, aby pak putoval společně s kočkou Mickou a křečkem Bivojem zpátky za svou paničkou. Tato animovaná road movie je ale vpravdě docela vydařená, to nelze vůbec popřít. Navíc pokud máte domácí zvířata a obzvláště pejsky rádi stejně jako já, tak nepochybně budete z tohoto filmu nadšení. Ano nadšení se dostavilo, ale dojatý jsem příliš nebyl a nějaké hluboké emoce ze mě tenhle snímek taky nedostal. Po skončení filmu zůstal jen nenucený úsměv na tváři a příjemný pocit z úžasného a pohodového filmu. Ale pocity, které jsem zažíval například u filmů VALL-I nebo Ratatouille zůstaly skryty někde uvnitř a nedostavily se, což pro mě jasně značí, že Bolt prostě na tyto dva animáky vůbec nemá, takže mu nemohu udělit maximální hodnocení. Ale přesto jsem viděl nadprůměrný film, který se mi líbil, u kterého jsem se místy i pobavil a který mě přivedl na příjemné myšlenky. Rozhodně to nebyl promarněný sobotní večer, a navíc song k tomuto filmu se mi velmi líbil, což mám na animácích od Disneyho rád, že vždycky každá písnička z těchto filmá je pohodová, melodická a krásně se poslouchá. Takže po zralé úvaze uděluji čtyři hvězdičky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ten křeček byl frajer. Takhle ujetého seriálového fandu stříbrné plátno ještě nemělo. Cynická číča byla taky moc fajn a Bolt sympaťák každým coulem. Jeho cesta je sice předvídatelná, ale zato napěchovaná akcí, hláškami a dostatečnou sebeironií, že se u toho budou bavit jak velcí tak malí diváci. A Powelova hudba je zase jednou lahůdková. Všechno bylo jak má být. - Ty si ale roztomilý. Přesně takového křečka jsem měl když jsem byl malý. - ZABIJU TĚ! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Bolt je pašák a Disney ukazuje, že aj on sa vie pozviechať, postaviť sa na pevnú zem a ponúknuť animačne náročnému publiku príbeh, ktorý dokáže konkurovať aj monopolnému gigantovi, akým je dnes Pixar. Po megaúspechu s názvom 'Wall-E' som nečakal, že tohto roku môže nejaký animák takto silne zavíriť žánrovými vodami, ale tomuto digitálnemu chlpáčovi sa to podarilo s prehľadom. Postavičky (hlavne vedľajšie) majú neskutočne zábavný potenciál, príbeh je excentrický, živý a výbušný, a dokáže dejovo uspokojiť aj náročnejšie publikum. Príbeh má srdce, vie dojať, rozumie divákovi po citovej aj zábavnej stránke, rozprúdi krv a dokonca dokáže spôsobiť aj to, že sa možno občas prichytíte, že na niektoré scény pozeráte s otvorenými ústami. Kvalita animácie je totiž konkurencieschopná akémukoľvek filmovému rivalovi. 85%. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně originální nápad pro animák, samozřejmě, že je to přehnaný, ale zase vás všechny ty vymoženosti vás drží ve střehu a všechno odsejpá. Perfektně jsou vystiženy postavy, které jsou něčím typické a tu jejich přednost nebo vadu zdůraznili...Od začátku jsem si musela říkat, jak je ten pejsek hrozně roztomilej :) Jinak ty náhody během Boltova útiku, rozhodně neztrácí na kouzlu, jako je i kočka, která do všeho zapadá. Bolt si myslí, že má stále své schopnosti, ty ale nefungují, takže vypadá opravdu nemotorně. Ten křeček na tom byl asi nejlepší - takovej týpek :-D Musela sem se smát, kdykoli začal mluvit...Tohle je sice všechno moc hezký, ale nakonec to pro mě byl další normální animák, který ničím neoplývá. Teda takhle - líbilo se mi to, ale nejsem z toho nadšená a čekala jsem, že to bude vtipnější. Bolt nebyl taková zábava, jak jsem si přála. Ale pro páteční odpoledne jako dělané. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tři animáky nominovali na Oskara, nejspíš to vyhraje Pixarovskej Wall-E, ale u mě to s přehledem vyhrál Disneyovskej Bolt - pes pro každý případ. Zásadní na tom hlavně je fakt, že jsem si každou postavičku zamiloval, každá mi přišla děsně sympatická a ten příběh jako by z oka vypad Neuvěřitelnému příběhu, kde se za páníčkem vydali dva psi a jedna kočka, tady je to pes, kočka a křeček a věřte mi, že já se u toho výborně bavil, včetně toho, že jsem se na to celou dobu musel přiblble usmívat, protože kočky a psy mám rád, a tady si jich užiju víc než dost. Jen mě mrzí, že toho Oscara Pixaru nevyfoukne, podle mě si ho zaslouží víc než Wall-E, nemůžu si pomoct, ale mně to prostě příjde i roztomilejší a i když animace nejsou na tak excelentní úrovni, furt jsou hodně, hodně slušné, a i když je Pixar hodně vepředu, tvůrci tohohle filmu se s tím vůbec nemazlí. WallEmu totiž do tý dokonalosti hodně věcí chybí, Bolt to prostě všecko, co divákovi chce nabídnout nabídne na stoprocent, a určitě se u toho nebude nudit, já se u toho nenudil, jenže asi taky budu jeden z mála, který bude tvrdit, že tohle je po dlouhé době dobrý animovaný film u kterého jsem se dokázal opravdu bavit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Na filmu původně pracoval režisér Chris Sanders. V jeho verzi se měla psí televizní hvězda objevit v nevadské poušti, seznámit se s jednookou kočkou a obřím radioaktivním králíkem, a stále si myslet, že jí zabírají kamery. Od projektu odešel, protože nechtěl zapracovat připomínky studia. (zigot7)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama