Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (300)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by mě zdejší hodnocení překvapilo, ale stačí si přečíst koment AngelAngie, že film nenudí a je lepší než podobný jiný filmy a pak tomu dá dvě hvězdičky a je jasno. Spíš než o samotným hodnocení filmů jde některým zdejším uživatelům o vytváření si jakési pofiderní image diváka vodborníka s vkusem a inteligencí před ostatníma a to je trapný jak karlovarská lázeňská oplatka vyroběná v Praze. Ano jistě, film jede po 100x ohraný romantický lajně, jen s pro mě novou zápletkou. Hlavní hdrinka je tak prdlá a blbá až je milá a zábavná, ostatně jako vlastně celej film. Jelikož romantickou komedii beru jako romantickou komedii, nemám tak zapotřebí urážet hlavní hdrinku a už vůbec ne mudrovat nad tím, komu je film určen a jaký jsou blbci ti, co se jim film líbí. Já ženská nejsem a resumé mých utrát za minulý měsíc je následující : x litrů piv, 3x smažák s tatarkou; 1x sázkový tiket na celkové vítězství Sparty ve fotbalové lize a přesto jsem si tenhle film užil na max. Takže kdepak asi soudruzi vodborníci z CSFD udělali ve svých analýzách cílové skupiny diváků tohoto filmu udělali chybu ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč na to kurva koukám, když nemám rád nakupování, to teda fakt nevím,ale pravda je, že cokoliv je lepší, než se učit na zkoušku, takže jsem se odhodlal a tuhle kravinu zkouknul. No a tu jednu hvězdičku jsem dal za to, že z tý pitomý zápletky občas pár scén za povšimnutí stálo, ale jinak je to fakt blbost, a pro chlapy už tuplem blbost, jenže jak tak koukám na ženská hodnocení tak nevím nevím, pro koho ten film vlastně určen je. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $44,277,350Tržby Celosvetovo $108,333,222Tržby za predaj DVD v USA $16,194,061 //počet predaných kusov 978,087║ Režisér P.J. Hogan hoci rutinérsky ale stráviteľne podáva šablónkový príbeh o slečinke prebíjajúcej sa k práci svojich snov. Tú hrá usmievavá a okúzľujúca Isla Fisher(zapasovali mi už vo filme Ako uloviť družičku), takže bez väčších problémov som si film užil a miestami aj pobavil. /60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tuctovka. Jerry Bruckheimer jako obvykle věděl, co má v jeho filmu být a dal to někomu, kdo chápe, jak to má jít za sebou. Hezká holka, hezký kluk, srazí se, ale nejdřív je jim to fuk. Ona pak dělá fňuky fňuk, nahodí zamilovaný look a dobré vtipy a slušné tempo nahradí nakupování a další mor, který muže buď uspává nebo vyhání do jakékoliv dostupné alternativní dimenze. Tady bohužel není kam utéct a postupem času mě štvalo skoro všechno. Vykrádačky z Ďábel nosí Pradu, animované figuríny od ILM, věčně rozjásaná Isla Fisher a dokonce i sympaticky trpící Hugh Dancy. Doufám, že dostal zaplaceno nebo mu Jerry slíbil nějakou větší roli. Žádný svobodný muž by takhle neměl trpět pro nic za nic. Myslete na to, až vás bude přítelkyně lákat do kina. ()

Superpero

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne fakt nebavilo. Isla Fisher tam je kráva, co dluží 16k dolarů za hadry, ale divákovi je předhozena jako klaďaska, protože je to přece takový upištěný diblík, co za to vlastně nemůže. To by ještě tak nevadilo, ale ten film je strašně zmateně natočenej a moc jsem ani nevěděl o co tam jde (pravda ani jsem se nesnažil). No nedokoukal jsem to a dle zdejšího hodnocení zjišťuji, že to není žádná škoda. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Devil´s name? Prada. Podobně jako filmy o drogách, snímek o závislosti na nakupování je pro mě tak trochu sci-fi realita, protože až na výjimky pokládám nákupní činnost (především v oblasti textilu) za trest úměrný veřejným pracím. Nicméně kdybych žila v New Yorku, metropoli světového shopoholismu, mluvily by na mě figuríny z výloh a jinou radost než přeplněný šatník od světových značek bych ve svém životě neměla, možná bych stejně jako hlavní hrdinka bojovala s ostatními zoufalými ženami o poslední kus ohavné blůzy zn. (Dosaďte jméno, jehož cena vám vyráží dech:) Velmi ráda bych psala o tom, jak mezi hadříky a spodničkami plavou kusy moudrých pravd o tom, že život na dluh je zkáza mikro i makroekonomiky, velmi ráda bych konstatovala, jak bystře ten film kritizuje zvěrstva konzumerismu, velmi ráda analyzovala, jak vypovídá o generaci "Nosím, tedy jsem. " Jenže nemohu. Tenhle pokus lavíruje mezi popelčím příběhem /ačkoli tahle nešťastnice má střevíčků plnou garsonku) a těmi nejpovrchnějšími dialogy Sex and the city. Chybí tomu sofistikovanost, nadhled a humor, od úplné zkázy to zachraňuje jen roztomilý kukuč Isly Fisher, sympatické gentlemanství krásného Hugha Dancyho, snesitelné řemeslné standardy a přijatelný soundtrack. Chlapce z toho vynechte- zelená šála by je po půlhodině uškrtila- a dívkám bych doporučila spíš zajít do sekáče: na My best friend´s wedding. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Big Spender - Girlicious ,2. Again - Natasha Beddingfield ,3. Uncontrollable - Adrienne ,4. Don't Forget Me - Macy Gray ,5. Stuck With Each Other - Akon/Shontelle ,6. Fashion - Lady Gaga ,7. Accessory - Jordyn Taylor ,8. Music In the Sun - Rihanna ,9. Girls Just Wanna Have Fun - Greg Laswell ,10. I Would Do Anything For You - Rick Ocasek ,11. Bad Girl - The Pussycat Dolls ,12. Take Time To Love - Trey Songz , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Extrémní prototyp ženy s přezdívkou pravá od matela :o) Na ni figuríny volají, mě naopak zakazují chodit do obchodu. Každopádně tahle střeštěná zrzka měla šmrnc a každá situace, do které se dostala, mě bavila a hrozně ale hrozně jsem ji záviděla jejího vedoucího.. ach.. Tahle romanťárná je jako každá předvídatelná. Je jasné, že to všechno dobře dopadne a je mi jasné, že mnozí z Vás věděli, jaké hodnocení to dostane, ještě než jste zmáčkli play. Já byla mile překvapená a vím, že play pustím minimálně ještě jednou :o) A myslíte, že když si koupím zelený šál od čongů, že mi všichni zbaští, že je od Prady? :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když vám muž nesedí, tak ho nemůžete po sedmi dnech vyměnit za úžasný svetr." Již jsem několikrát v životě nakupoval, ale žádný orgasmus jsem přitom nezažil. Je to patrně tím, že nekupuju žádné nepotřebné značkové kraviny a tupě se držím věcí praktických. No nic, shopaholik jako z Rebeccy ze mne zkrátka nikdy nebude, s tím se musím smířit, ale přesto mě film o lidech, stříhajících v rámci terapie své kreditní karty, přišel poměrně zábavný. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Každá holka, která mám ráda módu a nakupování, musí tenhle film milovat. Já mezi ně patřím a často si také přijdu jako shopaholička. Film byl pěkně barevný, milé zábavný a lehce romantický. Isla Fisher byla opravdu okouzlující a těším se na další film s ní! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film o tom jak ženská nakupuje hadry a nemůže přestat, no je fakt, že sem se neunudil k smrti, ale to mi zase přijde blbý to tomu přičítat jako plus, protože v opačným případě bych nemohl zapsat mínus. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dívčí duo Isla Fisher a Krysten Ritter by mi ke štěstí bohatě stačilo, bohužel jejich životní trampoty jsou na pěst. Myslím, že feministky u toho musí trpět ještě víc než já, protože hlavním sdělením filmu je to, že na světě není nic jednoduššího a finančně negramotnějšího než ženská okolo třicítky. ()

ORIN odpad!

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaná stupidita největšího kalibru. Netušil jsem, že: 1) P.J. Hogan může po originálním debutu Muriel se vdává, natočit takovou kravinu; 2) Isla Fisher dokáže po osvězujícím Určitě, možná zahrát tak neskutečnou krávu; 3) můžu být takový blbec a pustit si při pondělku něco "nenáročného" v domnění, že to nebude zas tak špatné... a ono ejhle, je to ještě horší. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Což o to, ústřední herecký pár je fotogenický a dokonce je schopný leccos uhrát, jenže scénář patří do skupiny těch, které to chtějí podat tak, aby oslovily pokud možno co nejširší základnu potenciálních diváků, což v praxi znamená, že jdou vstříc vkusu tzv. masového diváka do té míry, že je to obsahově příliš pitomé. Dokonce tak, že to bude nejspíš odrazovat i cílovou skupinu diváctva. Moje mapování těch teritorií kinematografie, kterým jsem se zatím vyhýbal, mi dosud žádné příjemné překvapení bohužel nepřineslo. Celkový dojem: 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Uječená a upištěná podívaná pro puberťačky plná trapného přehrávání, jejíž hrdinka je s odpuštěním totálně neschopná kráva, která má mnohonásobně víc štěstí než rozumu, což vás záhy začne srát a je na hlavní mužské postavě, aby do filmu vnesla trochu inteligence, což mě pobavilo. Zajímavé je to (v době ekonomické krize) kritikou zbytečného zadlužování a neprůhlednosti praktik finančního sektoru a poslední třetině se daří mizerný dojem vytáhnout do příjemného průměru. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kreditku mám jednu, představa nakupování ve mně vyvolává dávicí reflex, ale tehle Bruckheimerův příběh rádoby popelky, co se nemůže rozhodnout, jestli si koupí raději boty Pucci nebo kabelku Gucci, aby nakonec koupila obojí, mě bavil. Sice s provinilým vnitřním hlasem, ale bavil. Isla Fisher je totiž roztomilejší než pixarovský Vall-I, Hugh Dancy přebíhá od psích pohledů k řeči pana Prady a celé je to tak přepáleně retardované, až se tomu vlastně nedá odolat. Bruckheimer holt věděl co dělá a jeho "boží ruka" je doslova cítit z každého ramínka. Hlavně se musí všechno lesknout, vypadat draze a soundtrack ať klidně opakuje dvě tři srdceryvné melodie. Stydím se, ale dát míň než "šedesátku s malým plusem", asi bych se musel uškrtit na maminčině zelené šále. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Strávila jsem dnes 4 hodiny běháním po nákupech a hledáním fešných letních kousků? Jsem schopná si vyzkoušet třeba 30 podprsenek a ani 1 si nevybrat? Ano, přiznávám svou vinu bez mučení. Proč? Protože začaly letní slevy přece! Co se hlavní hrdinky týče - je naivní, stále se šklebící a její vyhýbání se placení je trapné. Úspěch hned prvního článku značně nepravděpodobný a hlavní hrdina (sympaťák) by zasloužil lepší partnerku. Jenže to by pak nebyl americky romantický film, že? Tvůrci se jistě nesnažili o hlubokou duševní analýzu člověka, který trpí nutkavou potřebujou nakupovat a ničí všechny vztahy kolem sebe. Ale těch luxusních výloh a hadříků ukázaly sakra málo. Pár celkem ucházejících bitek při výprodejích se našlo, leč na můj zážitek z minulého týdne, když jsem nakupovala v Tescu Milky v akci a nějaký kravaťák s kufříkem v saku za tisíce mi je agresivně vytrhl z ruky, to zcela jistě nemá... Platinové kreditní karty nevlastním, nemám pocit, že by na mě figuríny mluvily, léčit se tedy nepotřebuji. Až to na měj přijde, všechny své zdroje zmrazím jako Rebecca...:) To byla snad jedicná vtipná scéna filmu. Za měsíc si na "the Girl with the Green Scarf" ani nevzpomenu...To už si budu totiž užívat červencových výprodejů!:D ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tedy, čekal jsem vše možné, ale to že se od srdce zasměju a hned několikrát, tak to by mě nenapadlo ani ve snu... Příjemná oddychovka.... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Veľmi hriešny film s odzrkadlením stále sa rozrastajúceho problému severoatlantickej populácie. Pochybne sa vyvýjajúci scenár pôsobí trochu fádne, ale dobre napísané dialógy dodávajú aspoň minimálnu zábavu skrze veľmi milej dvojice hercov Isly Fisher a Hugha Dancyho. Elitné obsadenie vedlaších postáv priam šokuje. John Lithgow so svojimi troma výstupmi má väčšiu energiu, ako celý projekt dokopy :D Ale to bude asi tou štvrtou sériou Dextra ;) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Lákadla?Hugh Dancy,New York a happy end. Ano,nesmírně předvídatelná romantická komedie,jak už to tak u tohoto žánru bývá.Ale snad první,u kterého jsem netušila,jestli jej zhodnotit čtyřmi hvězdičkami,nebo ponižujícím slůvkem „odpad“.Hlavní hrdinka je tak nesmírně blbá,až je zábavná,jako celý tenhle snímek. Téma samo o sobě -láska-New York-drahé hadříky není moc originální,ničím nepřekvapí,ale neurazí.Není to žádný trhák ani nic výjimečného,ale pobaví snad každého.Nemyslím,že by to byl druh filmu,u kterého si můžeme dovolit hledat něco víc,než jen to.Pokud si šopaholičku nepustíme s účelem hledat na něm chyby,nebo zažít obrovský filmový zážitek,tak to jde.Myslím,že Hugh Dancy má na víc,ale i tak se mi film svým způsobem celkem líbil.No,pobavil a o to šlo.Chce si to neustále připomínat. Mimochodem,hlavní hrdinka nesmírně připomíná Norisovou. ()

Reklama

Reklama