Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (300)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Coby chlap jsem koukal, jak tele na nový vrata, takový čůzy snad ani nemůžou existovat, ale při pohledu na krávy na ulici, na tom filmu bude kousek pravdy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vezmete partu podivínů, za které by se nemusel stydět ani Švankmajer, pak vytáhnete krabici nadepsanou romkom, pořádně se v ní prohrabete a ze dna vylovíte ten nejméně pravděpodobný vztah. Přidáte trochu Prady, trochu pravé blondýny, všechno to důkladně promícháte, a voila, báječný svět je na světě. Jednohubka, která je tak očividně nenáročná, že o ni pravý filmový intelektuál ani okem nezavadí, nás ostatní tu a tam pobaví, a jednou dvakrát dokonce i rozesměje a ještě potěší několika drobnostmi, jako jsou rozpohybované a rozmluvené figuríny. A někteří si při jejím sledování navíc mohou užít ten pocit, že hřeší neboť dělají něco pro seriózního filmového diváka nepřípustného - dívají se a líbí se jim to. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jednou se do světa shopaholiků dá nahlédnout, ale podruhé už je to zbytečné. Ale díky tomuhle filmu si snad dost lidí uvědomí, že dělat zbytečné nákupy je opravdu zbytečné! Než nakoupím, tak zvažuji, zda to budu potřebovat a jak moc užívat. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od tých drahých handier, čo tam slečna nakupovala, mi to prišlo celkom lacné a miestami nasilu vtipné. Výborná muzika a šarmantný Dancy rovná sa malé bezvýznamné plus. Na oddych, ale totálny, fajn. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pitomá komedie o pitomý zrzce, která je závislá na nákupech hadrů o několik dimenzí více než je tomu u klasických žen. I přes svou naivitu a neoriginalitu, docela zábavné a zdraví neškodící a Isla Fisher je docela roztomilá, ačkoliv by jí doma nechtěl asi žádný normální chlap. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čas od času má člověk chuť pustit si pro relaxaci nějakou nenáročnou komedii. Ale, proboha, ne tuhle! Film totiž není ani jedno ani druhé. Za prvé: není to komedie a to zcela vážně - vtip se v tom nenajde. Za druhé: nejde o nenáročný snímek - klade totiž nesnesitelné nároky na divákovu trpělivost a shovívavost, aby tenhle paskvil dokoukal do konce.___ Takže tu máme příběh o dívce, která obsedantně nakupuje, protože jí to přináší uspokojení, ale ničí ji to finančně. To se dá uchopit různě, tady to ale vůbec neuchopili a celé vyprávění se jim vymklo z rukou. Ženy jsou tu (až snad s výjimkou hrdinčiny kamarádky) samé karikatury pištících holčiček, přehnaných femme fatale nebo snobských ledových královen. ___Pokusy o lehké vyprávění ze začátku sice nevychází (jak jsem psala: vtip tu nenajdeš), ale pak se odhalí dívčina zoufalá finanční situace a všichni se na ni hned začnou dívat jako na vražedkyni malých dětí, která navíc přenáší ebolu. Když se dívka přece jen nějak se svou minulostí vyrovná, tak ji zas všichni začnou hned oslavovat, jakoby zachránila světový mír, vyřešila problém s odpady a navrch ještě vynesla koťátko z hořícího domu. ____ Nehledě na naivní motiv, který snad naposled slavil úspěchy před válkou, že totiž dívka na základě jediného článku, který napíše, získá celosvětový ohlas, takže jí k nohám padají všichni prestižní nakladatelé a chtějí ji za každou cenu získat. ___ Je to jednoduše splácanina bez vtipu. /1. 12. 14./ ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl ryzí střeštěnosti. Všichni bílý jak zeď, přitom na krásnej a opravdu fungující kontrast barev jsem si musel počkat až na úplnou koncovku. Ale jo, celkem to stálo za to. Isla sice neni tak sladká jako obvykle (na věčně načančanou dámičku mi holt nepasuje), ale pořád je neodolatelná. A z principu tak pod tři hvězdičky ani nepáchnu. :) ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka hloupá a nepříjemná, dále ta "zlá" působila nemastně - neslaně a taky hloupě (kam se poděly pořádné mrchy?) dokonce ani ty hadry se mi nelíbily. ...jedna hvězda za Hugha Darcyho, jeho postava, když už nic jiného, je aspoň sympatická. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl k filmu poměrně štědrý, ale v rámci svého nového úsporného programu jsem se po dnešní repríze rozhodl jednu hvězdičku ušetřit. Tento snímek totiž nedisponoval příliš propracovaným příběhem, děj nebyl nikterak strhující a bavil jsem se podstatně méně, než bych u takového hereckého obsazení očekával. Na druhou stranu je faktem, že jsem čas od času natrefil i na nějaký ten humorný moment a že Isla Fisher byla vždycky lahodnou potravou pro můj chlípný pohled, takže s klidem připouštím, že měla tahle záležitost i své nesporné klady. Jenže, když si odmyslím Islu Fisher, mám takový neodbytný pocit, že už si zítra ani nebudu pamatovat, o co ve filmu šlo, protože ve mně nezanechal žádný trvalejší dojem. Šlo v podstatě o takovou jednoduchou záležitost, u níž můžete úplně vypnout, a pokud netrpíte nějakou závislostí, vůbec u ní nebudete muset přemýšlet. Nechybělo mnoho a ponechal bych v hodnocení i třetí kousek, to by ale závěr nesměl sklouznout do patosu umocněného potleskem. / Poučení: Kreditní karty jsou jako skořápkáři; vypadá to, že dávají, ale nakonec zjistíš, že jsi byl za hejla. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Předně řečeno nic extra kvalitního, ale já si to celkem užil, tak nebudu se v přídělu hvězd omezovat. Jde tu trošku o komedii ve stylu Pravé blondýnky, sranda se tu dělá z posedlosti kopovat si módní věci a tak, ale oproti blondýnce mi všechen ten humor připadá krapet snesitelnější a inteligentnější, což je fajn. Různým těm žánrovým klišém se nevyhneme, ale čert to vem. Příjemná jednohubka ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Třeba by to nebyla taková blbost, kdyby se to natočilo líp. Bylo to celkem moc střeštěný, i když našlo se tam pár dobrých scén. Stupidní a trapné, tak by se to dalo nazvat. Myslím si, že takový filmy je zbytečný točit. Přesně takový lidi jako je hlavní hrdinka nemusím. Nechápu, že musí mít ty všechny nejdražší a příšerný hadry a krámy, který jsou podle mě hrozně nevkusný. No jo, módě asi vážně nikdy rozumět nebudu. Trochu mi to připomínalo film Ďábel nosí Pradu. Akorát ten se dal brát sem tam vážně, ale tohle fakt ne. Co taky čekat od Američanů. Tady na csfd to má ještě hodně procent než by to mělo mít. Zázrak je, že jsem to vůbec dokoukala. ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Oslava povrchnej debility súčasnej spoločnosti a zároveň rádoby morálna sonda typu láska víťazí a úprimnosť nado všetko a blá blá blá... Striedavo ma zachvacoval smútok či sa mi chcelo zvracať. Akože jedna skurvená handra za 9000 korún? Akékoľvek šaty za dvadsať litrov? Tak dobre, raz a navždy drahé dámy a slečny- to podstatné je osobnosť a inteligencia, pokiaľ abstinuje jedno či druhé nebude to lepšie ani v predražených handrách. Keď ste tak tupé, že to dajme tomu v dvadsiatich neviete, zalezte do diery a ušetrite ostatných toho utrpenia kontaktu s vašou okúzľujúcou osobnosťou. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

tušil jsem, do čeho jdu, a tak jsem se obrněl trpělivostí... a nakonec to nebylo ani tak špatné, jak jsem čekal :)) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, věřil jsem, že tahle komedie bude vtipná, ale prakticky taková není. Pousmál jsem se všehovšudy párkrát a říkal si, že kdyby film byl kratší alespoň o dvacet minut, bylo by to jen dobře. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Shopaholička je super oddychovka s príjemným romantickým nádychom. Pre mňa je to viac než priemerná romantická komédia:) I keď tá kniha nestojí za nič ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Trochu nudná pohádka pro ženy s americkým happy-endem. I když se mi líbilo, že žena, která je posedlá nákupy si je zrovna nemůže dovolit. ()

Premiere_* 

všechny recenze uživatele

Zastavujete se u každé výlohy s botami a jen stěží odoláte výprodejům? Holčičí komedie o lásce a nákupech by se vám mohla líbit. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Film ničím nepřekvapí a ani neurazí. Za celou dobu se nic nestane, ale pořád se tam něco děje. Trochu jsem se ztotožnila s hlavní hrdinou a po shlédnutí filmu jsem se nad sebou musela trochu zamyslet. Napadlo mě pak spočítat, kolik mám já bot - je to dobré, jen 69 párů. Musím si jít koupit 70. jubilejní pár :) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer ukázal to čo opäť vie...zaujať divákov a podať im to po čom diváci dychtivo prosia..jednoduchý, nenáročný príbeh, s dobrými pesničkami, peknou hlavnou herečkou a sympatickým hlavným hrdinom..nič iné sa od tohto filmu ani nedá očakávať..ale spĺňa to čo som čakal..nenáročnú oddychovku ()

Reklama

Reklama