Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (300)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nějak tuhle nákupní horečku nechápu a příjde mi proti srsti, že bych měla nakupovat všechno co vidím ve výlohách a zruinovat si své finanční konto. Tím nechci říct, že jsem škrt a bojím se pustit korunu. Byla jsem skálopevně přesvědčená, že půjde o nějakou blbost a i tak jsem k filmu samozřejmě přistupovala. Moje přesvědčení se během sledování otočilo o třistašedesát stupňů. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Drž se Jerry svého kopyta! Akční filmy. Snad ještě rodinné dobrodružné jízdy typu Piráti z Karibiku, ale filmy o ženách a nedej bože pro ženy, to snad raděni ne. Fungovalo to snad ve Flashdanci, dost to drhlo v Divokých kočkách a tady.. Nebýt Johna Goodmana a několik "vtipných momentů" (tím myslím umístění reklam na CSI, G-Force a Prince z Persie), snad bych nedal ani 2. Inu Sophie Kinsella se bude muset spokojit asi jen s touto adaptací... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak jsem navštívil ten báječný svět shopaholiků. Návštěva toho světa byla opravdu zvláštní, nabídla mi jednu šílenou ženskou, která by si se všemožnýma hadříkama, botama a já nevím čím ještě, otevřít krám. Snímek je potom typickou americkou záležitostí, která Vás možná lehce rozesměje, ale určitě nedojme. Romantika je opravdu až druhořadá, především má zaujmout publikum shopaholiků, což se možná podaří, i když by mě zajímalo, kolik jich na světe existuje :-) Zvláštní film o zvláštní zálibě. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

:) hovadinka. Ale čakala som ešte väčšiu. Veľmi jednoduché, no občas som nepredpokladala, že by spravili to, čo postavy vykonali. Pridali trošku korenia, pekné oči výraznej Isly Fisher, pohľadného Hugha, trochu preháňali atď. Ale dalo sa na to pozerať, ľahko sa zabaviť. Jednoduché, no ľúbivé. Tvorcovia skutočne skvele zareagovali na dobu krízy, kedy sa mnoho ľudí teoreticky môže stotožniť s hlavnou hrdinkou, čo je vždy pozitívum pre film /z hľadiska zárobku/. Doplnili to modernými prvkami, piesňami, hlavní predstavitelia vyzerajú krásne a podľa súčasného merítka, pridali veci, po ktorých asi mnohé ženy túžia... Hoci nič prevratného film nepriniesol, určite vzal z peňaženiek celkom služné peniaze. Spraviť nie úplne úplne otrasný brakovitý komerčný film je umenie :) ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Okay, jako jeden z mála mužů zde přiznávám, že nakupování nepovažuji za horší zlo než pobíhat ve snu Freddyho Kruegera kolem Crystal Lake, dokonce se někdy zvráceně vyžívám ve vybírání pěkných bot či triček. Ale na to, aby mě komedie z tohoto prostředí pobavila, nestačí roztomilý kukuč Isly Fisher a figuríny pokušitelky. Raději si vyrazím do skate shopu. Právě teď. Moment, že by ten film přece jen na mě nějak zapůsobil? 5/10. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem si pustila několikrát, takže jasných 5 hvězdiček. Je to zábavný, někdy i na nervy, ale kupodivu mi to nevadilo. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Isla Fisher je zlata a cele je to efektne, videoklipovo, nakrutene ale je to nuda, bez vtipu a nejakej zapamatovania hodnej sceny (ktore do romantickych komedii patria)... ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu ve mě zůstávají především pozitivní pocity (už jen to téma, v dnešní době né zas tak na nepováženou), a tak se mi hlavou honí, že asi ty 4* dám. Přicházím na CSFD a vidím ubohých 50 % ! Mé rozpoložení z filmu začíná býti značně vratké, říkám si, nedám tomu 4*, všichni to tu odsoudili, budu za blbce. A tak začínám přemítat, 3* by byly fér, 2* jsou přeci jen pro nezáživné filmy. V ten moment vidím vpravo od všech těch "slavných" a "oblíbených" na CSFD povětšinou 2*, a moje hodnotící ego se ocitá na úplném dně. Pouštím se do komentářů, vidím samou hanu - nuda, vřeštící, uječená ženská, nepřineslo to myšlenku, nic nového, revolučního, přitroublé dialogy. Můj vkus propadá depresi. Sahám po alkoholu. Nemám dát odpad ? Zavděčím se všem ? Nezavděčím. Co dál ? Nevím, jsem ztracen. Je ze mě lidská troska. Loguji se na svůj profil. Již s divným pocitem v žaludku a bolestí hlavy přecházím na tento film. Vpravo v hodnocení se to začíná červenat. Bloumám. Jsem opilý ? Snad ne. Zaostřuji svůj rozmazaný zrak. Opravdu, vidím větší počet vyskytujích se hvězdiček pohromadě. Začíná svítat naděje. Ano, skutečně to tak je ! Moji TOP hráči freddy, Enšpígl a lesumir shodně hodnotili 4*. Znovu a znovu přečítám jejich komentáře, pořád dokola. Jim se to líbilo ! A oni... oni... oni vyjádřili svůj názor, ačkoliv ostatní většina je jíného mínění ! Vše mi začíná pomalu, ale jistě, docházet. Tak o tom to přeci je ! Každý má právo na svůj názor, v tom je krása toho moderního světa. A včetně CSFD ! Prozřel jsem, hotová nirvána. Do hodnocení s pocitem vítězství nad masou dávám 4*. Cítím se šťastně. Slunce svítí, svět je zase v pořádku. Děkuji Vám, pánové. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Film s úplně stejnou zápletkou, charakteristikou postav, v některých případech i ze stejnýma hercama, bych byl schopnej vytvořit s průměrným střihacím programem a kolekcí romantických komedií cca 10 let zpátky. Týpka s divným přízvukem bych si vzal třebas z Notting Hillu, cérku ve značkových hadrech bych poskladal ze zaběrů z Ďábel nosí pradu vs. Isla v Nesvadbových a Určitě, možná. Postavu hodnýho papínka Goodmana bych si pujčil z Divokých koček (krom toho, kde říká, že je vdovec, protože tady je postava matky docela důležitá). Tu bych zas poskládal z matek ze Fotr je lotr 1 i 2. Na scény z terapie šopaholiků by jistojistě vystačil Kurz sebeovládání a na noční Miami Zná ji jako svý boty plus taneček z Hříšnýho tance 2. Takže sumasumárum. Film jsem dokoukal jen z toho důvodu, že jsem věděl do čeho jdu a co mám očekávat. Dvě hězdy jsou jen za ústřední dvojici (staffordshirskej přízvuk vs. zrzavý vlasy). ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

O nic lepší ale pozor, ani o nic horší než ostatní podobné romantické komedie. Překvapivě dost slušní herci ve vedlejších rolích a překvapivě ani nijak neiritující hlavní role. Isla Fisher je roztomilá, Hugh Dancy sympatický, oba jsou z toho filmového vztahu trošku překvapení, ale celkem jim to šlape. Minimálně jsem nemusel znuděně uprostřed filmu několikrát zastavovat a jít na chvíli dělat něco jiného, jako u mnoha jiných. // 50% ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Pro mě zaručeně fungující antidepresivum, které mě vždy hodí do té správné nálady. Taky to bude tím, že i já sem shopaholic, takže je to tak trochu mé téma. Ve filmu je vše, co jsem od něj očekávala, pozitivní atmosféra, sexy rozcuchanej herec, ňoumovsky vypadající vymahač dluhů i mrška Alicia "bitch longlegs". Hudba je fajn, film příjemně ubíhá a má plno vtipných momentů. Dokonce je dejme tomu i výchovný. A pamatujte si, že "Cost and worth are very different things." ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Komu se líbí Prada, Sex ve městě nebo o rozkolu dobrých kamarádek před svatbou pojednávající Válka nevěst, bude určitě docela spokojený. Ale nic víc od Isly Fisher v tomhle snímku nečekejte. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nemám doma sice ani jedno sáčko od D&G, ani botky od Prady, dokonce můj šatník nemá chudák ani Vuittonskou kabelku a nakonec, skoro vždy nakupuju na internetu, neboť mě nebaví moc chodit po krámech. Nicméně, já ji holčině rozumím, mám taky radost, když mám nové tričko ve skříni. A ať je to patetické, předvídatelné a prvoplánové jakkoli, je to dobrej romanťák, má hezkýho hlavního a já se bavila. Zvlášť u sezení AS, kdy jsou využívány skutečně kvalitní praktiky. Láska, pravda, dobrá duše, čest a vkus nakonec zvítězí. Díky díky! Nicméně, hlavní hrdinka je tak podobná Norisce (nejen těma barvama, ale i chováním), že to značně ničí můj dobrý pocit. No a Ďáběl nosí Pradu byl o něco více vystylovaný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z řady tuctových,neškodných a šablonovitých komedií,kterých sou v poslední době desítky s nezbytnou moralitkou nakonec...plusem Shopaholiků je fakt,že i přes svou jednoduchost,předvídatelnost a čert ví co ještě nenudí,tudíž se u mě jazýček vah přiklonil ke třem hvězdám...60% ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Sympaticky prdlý film s opravdu krásným zeleným šálem. Navíc se zde najdou i takové doplňky, jako je Krysten Ritter, Kristin Scott Thomas, John Goodman či Joan Cusack. Isla Fisher je milá na oko a pěkně hraje, takže menší výstřelky se snadno odpouští. Navíc je tu i pohledný Hugh Dancy... Není to žádná hrůza, jak by se mohlo zdát. Je to velmi odpočinková podívaná na večer s vínem a kamarádkami. Pokud hledáte sofistikovanou zábavu, jděte jinam. Shopaholici jsou jen zábavní. ()

Numinek 

všechny recenze uživatele

Pokud na to nekoukám jako na film podle knihy (resp. knih), tak je to docela fajn - hlavně Isla :) Ale Luke Brandon( Hugh Dancy) je podle mě nejhorší obsazení v historii :(( Má být vysoký, světlovlasý, alespoň TROCHU svalnatý a hlavně CHARISMATICKÝ! ()

Reklama

Reklama