Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (300)

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

A klidně dám čtyři hvězdy... byla to sranda, bylo to pěkný, navíc s příjemnou a hezkou herečkou v hlavní roli :) Kterou mám čím dál tím víc raděj :) Výborná pohodička u které se prostě nemusí přemýýýýšlet :) ale to se snad i od komedie tak trochu čeká, ne? tudíž mi bylo upřímně jedno co tam bylo tak strašně nelogické, nebo nereálné, natož aby mě trápilo s jakou komedií je to podobné... Vždyť je to komedie, sranda... neee? ()

VittaBella 

všechny recenze uživatele

Možná, že většině z vás tenhle film připadá kýčovitý a trapný, ale já se s Becky Bloomwoodovou dokážu skvěle ztotožnit! Představitelka hlavní hrdinky je vybraná skvěle a snímku nechybí smysl pro humor. Btw, jsem velký fanoušek knižní předlohy, škoda, že jí scénárista nezůstal věrnější. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Pořád přemýšlím, v čem je tento film komediální. Žádná situace, do které se hlavní hrdinka dostala (zvláště kvůli své chorobné touze nakupovat a rádoby roztomilé nemotornosti), mi nepřišla směšná. Spíše jsem ji litovala, jak se lehce nechá ošálit mámením slev a krásného oblečení ve výlohách. Kdyby místo nakupování byla závislá na drogách nebo alkoholu, film by vyzněl stejně plitce, ale snaží se oslovit moderní dívky (a možná i pár chlapců), kteří této nové závislosti propadli. Koloběh dluhů a neschopnost ovládat své choutky a kreditky mi moc vtipné nepřijdou, takže na mě film působí spíše jako nepovedené drama. Isla Fisher mě svým vždy dokonalým vzhledem, značkovým oblečením, které naprosto ladí a imagí moderní holky vážně nedostala - v tomto kýči u mě vede Reese Witherspoon jako Pravá blondýnka, ke které tato barbínovská - za každých okolností dokonalá - image seděla. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jsem jedním z těch, (a nepopírám, že možná krátkozrakých) kdo si naprosto vážně myslí, že shopaholictví je jenom iracionální mentální porucha zvladatelná bez jakékoli vnější pomoci. Rebečin svět mi byl tedy naprosto cizí. I přes (nebo snad právě pro) tento fakt byl film celkem neobvyklou romantickou komedií, která se ovšem nevyhla všem klišé a nesmyslům. Upřímně řečeno - jediný důvod, proč dávám třetí hvězdičku, je, že jsem film dokoukal do konce a že byl hezky barevný. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ač se to pro mnoho lidí může zdát opravdu zvláštní, film vypráví o poměrně velkém problému, který trápí velké procento žen i mužů na celém světě. Film vyniká svou barevností, lehkostí a také předvídatelnotí :) Přitom je to vtipně zabalené do značkového obalu ;) s humorem a poučením. A Isla Fisher je naprosto kouzelná :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rebecca Bloomwoodová (Isla Fisher) je jedna z těch, které nedokáží projít kolem nápisu Sleva tak, aby si něco nekoupili (co na tom, že dané zboží je mnohem dražší než bez slevy). A tak není divu, že dluhy na její kreditce praskají ve švech, a na dveře klepe exekutor. Díky své zálibě v modě by Rebecca ráda sehnala práci v modním časopise, ale omylem se stane fejetonistkou ve finančním časopise. Svými články si ale své čtenáře rychle najde - až do okamžiku, kdy se provalí, že ona sama a finance rozhodně nejdou dohromady... Hned zpočátku říkám - nakupování nesnáším. A když už jsem nucen si jít nějaký ten kus oblečení koupit, tak vlítnout do obchodu, vzít první co sedí (ideálně ve více kusech) a konec. Takže jsem se už na začátku těšil, jak si na kritice tohoto filmu smlsnu. Jenže já se docela dobře bavil. Jasně, nelze čekat žádné hluboké myšlenky, nebo nedejbože nějaké velké ponaučení, ale Isla Fisher je docela sympatická holka, Hughu Dancymu ona, i jeho role docela sekla a párkrát jsem se docela i zasmál (zmražená kreditka či vtipné zvonění na telefonu)... ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu další pohádku pro velké holčičky... Klasickou pohádkovou se vším všudy překlopenou na moderní svět. Místo království tu máme New York, místo zámků honosné korporace, místo šlechty úspěšné podnikatele a managery, místo prince šéfredaktora (i to "královské" zázemí tam má) a místo budoucí princezny mladou prostořekou redaktorku... Asi nemusím podotýkat, že příběhově je to podle stejného pohádkového mustru. Je to hezké a líbivé, hezky se na to kouká, ale na konci máte pocit, že jste vlastně nic neviděli (a určitě nic ze života smrtelníků). A já se dvěma hvězdičkami jsem štědrý, jako pohádkový dědeček... ()

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma kto túto novodobú LindseyLohan vo filme sponzoruje. Pracuje ako bezvýznamná skorosahambím napísať novinárka v druhotriednom časopise a býva v podnájme. Pritom všetok svoj voľný čas trávi nakupovaním tých najluxusnejších kúskov od svetových návrhárov. Osobne by som si nedovolila dať mesačnú výplatu za jednu trapnú kabelku, ale naša Lindsey tie prachy proste asi se... Tento film pomôže vychovať ďalšie hromady podobne úchylných dievčat bez kúska zdravého rozumu s poriadne prevráteným rebríčkom hodnôt. K tomu všetkým jeho tvorcom zo srdca gratulujem! ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný film, na který se podíváte jednou a dost. Nic vás nepřekvapí ani nenadchne.Nejsem zastánce americký romantických komedií, ale tohle docela ušlo. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

prismažená hlavná hrdinka, všetko fičí tak jak by sme to mohli očakávať, trápny a suchý humor prevažuje nad tými ozaj svetlými momentami, výber hudby bol fajn, možno sa počas filmu budete chytať za hlavu ale rozhodne to nie je také zlé že by ste to nevydržali do konca..Hugh Dancy je naozaj štramák ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Všechny role jsou výtečně obsazené, příběh je však natolik schematický, že nebýt místy vtipného scénáře, jdu ještě o hvězdičku dolů. Konec staví film divně na hlavu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Móda, nakupování, práce spisovatelky a s tím spojené sloupkaření - není to další SEX VE MĚSTĚ? I přes množství společných bodů naštěstí nikoliv. Nehodnotíme tu sice žádné komediální veledílo, pořád je ale příjemnější sledovat pokus o přebarvená zdělení (kritika života na dluh a gangsterských metod úvěrových společností - téma dnes poměrně aktuální) než mlácení prázdné slámy. Romantická linie je tradičního střihu, včetně happyendu, herci ujdou a vtip je decentního rázu (bez tělních tekutin, pokud si dobře pamatuji). Z hlavy vyšumí dřív než pěna šumáku ze sklenice, jako kulisa pohodovému večeru není ale snímek špatnou volbou (nevadí-li vám romantické komedie už ze své podstaty). II Scénář: Tracey Jackson, Tim Firth, Kayla Alpert (podle knižních bestsellerů Sophie Kinsellaové CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC a SHOPAHOLIC TAKES MANHATTAN). 60% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Jednodušší komedii už snad ani natočit nešlo, klasický scénář s otřepanou zápletkou - od začátku jen čekáte, kdy ta "krize" přijde a pak za jak dlouho bude zažehnána.. Při porovnání s Ďábel nosí Pradu (filmy si jsou příběhem - nebo možná spíš prostředím - trochu podobné) ale dostává solidní nakládačku minimálně v hereckém obsazení. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Taká jednoduchá príjemná komédia o jednej nákupnej maniačke a jej liečbe z tejto závislosti. Neurazí, nenadchne, ale na jedno pozretie poteší. ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Milá komédia, niečo medzi Diabol nosí Pradu a Denník Bridget Jones..Velmi sa mi páčila Isla Fisher a figuríny z výkladov boli skvelé 8) ()

zolo23 odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasný námet - priblblý scenár, film ktorý ma ničím,ale naozaj ničím nezaujal. Že toto produkoval Bruckheimer? Hanba mu ()

made1 

všechny recenze uživatele

Tak trochu variace na větu ze Sexu ve městě. "I've spent forty thousands dollars for shoes and I have no place to live?" Musím říct, že se mi to líbilo a rozhodně té mánii jménem nakupování rozumím. ()

Reklama

Reklama