Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 2

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (904)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

My, matadoři ošlehaný tisíci kilometry na kultovní české dálnici D1 se nad tou klidnou a bezpečnou jízdou v tomto filmu vždy pousmějeme a myslíme si svý. Ach amíci, kdyby vy jste znali české silníční poměry, kde v ostrejch zatáčkách Českýho Švýcarska debil v kloboučku, s lupama na očích nevahá ve svý škodě favorit předjíždět Audi A8, vzali by jste si tyhle svoje rychlozběsilovky a podávali je jako sladký bonus k dortíčkům pro slečinky. Měl bych pro film pochopení, ale to by se v něm muselo nacházet mnohem víc scén jako byla ta úvodní, takhle to je jen další typickej americkej akční tucťák. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dome, ta cesta je sebevražda!….. Auta, ženy, zpěv. Naštěstí místo něj je tu solidní soundtrack. Kriminálka vyplněná akcí, která nenudí. Stále se něco děje a to nejen na silnici. Ale zvuk motoru a vůně benzínu filmu sedí nejvíc. Akční věci jsou trochu ,,přitažený za pačesy“, ale naštěstí tvůrci nesklouzli ke stupiditám typu Crank 2 nebo Kurýr 2. Faktem však je, že výraznější stopu ve mně nezanechá. To ale asi nečekají ani tvůrci. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení tohoto filmu. Rychlí a zběsilí je suveréně nejlepší díl celé série a i když někdo může mít při sledování pocit, že Cobra 11 je realistický dokument, tak já jsem šel do kina s tím, že se jdu pobavit a to mi tenhle film nabídl vrchovatě. Návrat Vina Diesela, Paula Walkera a Michelle Rodriguez byl skvělý tah a hlavně díky nim se podařilo této sérii vrátit důstojnou úroveň.......Velmi slušné čtyři hvězdičky..... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak pri štvrtej časti nejakej zabehnutej sérii už divák asi vie čo očakávať, takže Lin dostal réžiu do rúk asi pre to že je zdá sa najschopnejším režisérom tejto série, scenár našťastie nie je taká omáčka ako pri Tokyo Drift, je fajn že tvorcovia sa snažia prísť s niečím čím by človek rozoznal jednotlivé diely od seba, tak ako pri trojke to sú drifty pri štvorke to budú zrejme tunelové naháňačky. (Počet zhliadnutí: 3x, posledné zhliadnutie 12.11.2009) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to narovinu. Vin Diesel je cool. Stačí mu sejmout autem padoucha a pronést hlášku "Pussy!" a člověk se už tetelí blahem. Justin Lin se částečně (audiovizuální stránka je stále ála Tokio Drift) odklonil od předešlého stylu a naservíroval nám mix fungujícího dramata, nabušených aut, krásných prdelek, docela kvalitního příběhu a starého obsazení v novém balení (s lepšími hereckými výkony). Důvod, proč bych nikdy nedokázal filmu udělit plný počet, je bohužel stejný jako s Městem bohů -> Milionářem z chatrče či Moulin Rouge -> většinou známých muzikálů. Pokud jste minimálně jednou za život viděli Speed Racera, jenž nastavil laťku závodním filmům proklatě vysoko, tak těžko najdete lepší žánrovku. Já toužím po dlouhých, barevných a digitálně šílených záběrech. Toužím po jízdě, jenž překračuje rychlost stíhačky. Toužím po originalitě bratří Wachowských. Nic z toho nemohou Rychlí a zběsilí bohužel nabídnout... i přesto jsem byl nadšen! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • S víkendovým výdělkem 72,5 milionů amerických dolarů jde o vůbec nejvyšší sumu, kterou film utržil za měsíc duben. Překonal tak Kurs sebeovládání (2003) s 42,2 miliony dolary. (HellFire)
  • Daryl R. Alison, majiteľ firmy Kaizo Industries, ktorý pre film dodal spomínaný GT-R R34, bol obvinený z nezákonného dovozu rozobratých vozidiel Nissan Skyline, a potom tieto diely používal v autách produkovaných v spoločnosti Kaizo Industries. Autá neskôr dostali falošné VIN číslo. Týkalo sa to aj auta použitého vo filme. Takéto exotické japonské autá vo všeobecnosti nie sú povolené v Spojených štátoch, pokiaľ nie sú upravené a spĺňajú normy pre ochranu životného prostredia a ministerstva dopravy. Pre potreby natáčania bolo v skutočnosti použitých až 8 áut. Z toho 7 sa používalo na akčné scény, kde hrozilo poškodenie. Išlo o klasické Nissany Skyline R34 s upraveným vzhľadom ako GT-R. (PATWIST)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama