Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 1

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Recenze (904)

Keks 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě donutil změnit hodnocení dvou filmů a to Rychle a Zběsile 1 - ze čtyř hvězd na pět a Rychle a Zběsile 2 - ze čtyř hvězd na tři. Tenhle film se drží krásně mezi nimi a lehce nad Tokio Driftem. Příběh mě bavil od začátku do konce, nemělo to slabé chvíle, akce super. Jediné co mě přišlo zvláštní kromě názvu (u kterého nechápu změnu ale to je u všech dílů rychle a zběsile v originálním názvu a s filmem jako takovým to nemá nic společného, tak to nechám být) bylo to když, BACHA SPOILER!!! Dom mlátí Briana do obličeje dobrých pár vteřin tak Brianovi neteče ani krev z nosu a vypadá úplně stejně jako před tím. Auta jako vždy pecka a tedy dávám moc krásné čtyři hvězdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

My, matadoři ošlehaný tisíci kilometry na kultovní české dálnici D1 se nad tou klidnou a bezpečnou jízdou v tomto filmu vždy pousmějeme a myslíme si svý. Ach amíci, kdyby vy jste znali české silníční poměry, kde v ostrejch zatáčkách Českýho Švýcarska debil v kloboučku, s lupama na očích nevahá ve svý škodě favorit předjíždět Audi A8, vzali by jste si tyhle svoje rychlozběsilovky a podávali je jako sladký bonus k dortíčkům pro slečinky. Měl bych pro film pochopení, ale to by se v něm muselo nacházet mnohem víc scén jako byla ta úvodní, takhle to je jen další typickej americkej akční tucťák. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo oldschoolové. Táto séria ma nikdy veľmi nebrala (nie, vlastne ani prvý diel), ale štvorka mi svojou schopnosťou pobaviť a zároveň snahou nebyť úplne blbá celkom sadla. Viac ako 7/10 zo seba nevytlačím, ale úprimne, je to omnoho viac, než som čakal. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Staré součástky šlapou a ostřílení řidiči to mají sakra v ruce, ale digitální facelift ani kupa nitra nezabrání prohře, jestliže režisér má kvalt vymlácený natolik, že to stěží zasekne na trojce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původní jedničce jsem naložil čtyři hvězdičky, a tady o jednu polevim, i když je to vlastně první regulérní pokračování původního příběhu, který se skutečně povedl. Pokračování mi totiž ukázalo, že vzniknout může inteligentně a s nápadem, a tady ten nápad rozvinout to rozhodně dopadl takřka na jedničku. To, co tomu všemu podřezává hnáty je fakt, že akční scény jsou už tak moc přehnané a hrajou na poslední sekundu tak okatě, až už to není hezké, a nejvíc to odsíraj právě závody, které jsou natočené opravdu hezky, ale v takové Tokijské jízdě jsem si je užil daleko více, proto právě "jen" tři hvězdičky. Rychlí a zběsilí se na jednu stranu povedli, ale na druhou se mi zdálo, že chtějí být lepší než jejich předchozí pokračování a můžou za to hlavně akční scény, jináč hláškující Vin Diesel absolutně neměl chybu :)... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $155,064,265Tržby Celosvetovo $363,164,265Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,879,529 //počet predaných kusov 929,574Tržby za predaj DVD v USA $66,511,550 //počet predaných kusov 4,140,136║ Tento film má jediné šťastie že má dvojicu Vin Diesel a Paul Walker(aj keď k dokonalosti im dosť chýba) ináč by to nestálo fakt za nič, lebo ide o maximálne prevarení vodu, kde ani len nie je snaha o nejaký príbehový posun. Režisér Justin Lin sa svojím amatérskym počínaným len motá na mieste, málokedy mu vyjde podarenejšia scéna, naháňačky na autách sú prevažne zmätene zostrihané prípadne dosť neprehľadné, napríklad pri takej naháňačke po vlastných príde aj na roztrasenú kameru a v tomto ohľade to je čistý otras sledovať takéto niečo. Proste Justin Lin nemá na to aby točil takéto filmy, predtým boli aspoň prvé dva filmy od rutinérov(Cohen,Singleton) ako tak stráviteľné. /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Staré součástky, stará zápletka, zbrusu nový drajv. Popravdě nechápu jak to Justin Lin po průšvihové trojce zvládnul, ale asi hodně opisoval od oldschoolových akčňáren, které honičky po silnicích a po svých zvládaly levou zadní. Walker sympaticky ošlehaný, Diesel v nejlepší formě a těm auťákům zas hezky střílí od vejfuku. Naprostá spokojenost v rámci škatulky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý pokus o šlápnutí do stejné řeky, ale zase trochu jinak. Tentokrát režisér minulého dílu měl obrovské štěstí a všechny hvězdy původního a druhého filmu se účastní dalšího sjezdu rychlých a zběsilých řidičů. Vin Diesel, Paul Walker, krásná Jordana Brewster a Michelle Rodriguez. Tihle spojí síly, aby vrátili kvalitou i adrenalinem sérii zpět k laťce nastavené prvním dílem. Je cítit posun ke kvalitě i akci a to potěší. I když je trochu smutné, že tento díl působí jako lacině efektní díl plný hi-tech hračiček (asi hráči videoher jsou velké procento diváků:))). Příběh není vůbec špatný a celý film spěje k jedinému, což dojde mnohým po pár minutách. Je to však slušná zábava, auta jezdí zase o něco rychleji, cesty jsou šílenější až mimo realitu (cílovka v hráčích videoher je okatá) a vše slušně funguje pod nabušenou kapotou. Teďka jen v pětce neztratit cestu, ale s těmi dnešními GPSkami už to není ta pravá "oldschool" zábava.... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Prvoplanova dementna sracka (pardon za vyraz), ktora splnila svoj ucel. Zarobila tazke bubace, navratila uhasnutym hviezdickach opat ich 15 minut slavy a namakani chlapci si ziskali srdiecka pubertalnych pipeniek... Film ma vsetko, co si presne tento zanrik vyzaduje. Krasne tela, blby scenar, akciu, smrt milovanej osoby, pomstu, sympatie s kriminalnikmi, ktori vlastne ani nie su zlocinci, lebo ich mame radi a je nam to jedno a sentimentalny koniec na zaver. Slubujem, ze sa uz nikdy viac nedam nahovorit a budem sa radsej venovat svojim nizkorozpoctovym dramam. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Už jsem na to asi starej, ale sledovat hodinu a půl zasmušilé pohledy Vina Diesela a celé to srdceryvné setkání po letech mi jako moc velká zábava nepřišlo. Je sice fajn, že Lin umí cool vizuály, jenže se z toho vytratila veškerá lehkost, protože ze sebe všichni musejí sypat ty "upřímné monology" plné životních pravd. Akční scény jsou možná zběsilé, ale až na solidní úvod nikterak adrenalinové, vedlejší postavy nevyužité či úplně zbytečné (účel blonďáka mě míjí) a když se začne kácet les, přestanete chápat a často i vidět (proč tunely?). Mladí pánové budou samozřejmě jásat nad nekončícím zástupem kroutících se zadečků a faktem, že se tu holky oblézají zásadně ve trojicích, ale to na dobrý film vážně nestačí. 4/10 P.S. Snažil jsem se hodně, ale doteď mi pěkná řádka věcí nedává smysl. Proč třeba nikdo Diesela nehledal v garáži jeho sestry? Já bych se tam podíval nejdřív :) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Potomok, ktory od svojich vzorov (oldschool akcne filmy) horlivo opisuje. A zatial co v linii naivneho a logiky takmer absentujuceho pribehu je velmi uspesny a prekracuje tien vzorov, tak v akcnych scenach je "iba" dobry. Zavan poctivej akcie / nahanaciek na Vas dychne, trochu rozcucha uces, ale zavrate z opojnej jazdy sa nedostavia. Na druhej strane, ruku na srdce, od tejto rychlokvasnej jednohubky som to ani necakal. Projekcia na 1.aprila tomu dodala bonusovy punc vacsej zabavy... . 5-6/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oddych co má sice odpich, ale zároveň i dost minut navíc. Aspoň malý závan reality by to rázem posunul o ligu výše, ovšem i tak jde o nejlepší díl série. Což je svým způsobem docela smutné. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Myslím si někdy, že život jest dobré víno, které chce býti zbožně srkáno. Totéž tvrdily první dva navýsost odlehčené a prostopášné díly vysokooktanové filmové frančízy Rychle a zběsile. Nikoliv však díl čtvrtý... jak může ale v tak vážném a „vyspělém“ filmu krmit kamioňák leguána sušenkama? S tímto prohřeškem se střetáváme nejčastěji tehdy, kdy se na hladině plynoucí řeky pohnutého děje jaksi sám od sebe zaleskne z vlasce utržený splávek nečekaného, neboť neodůvodněného humoru - izolované „zjevení“. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dome, ta cesta je sebevražda!….. Auta, ženy, zpěv. Naštěstí místo něj je tu solidní soundtrack. Kriminálka vyplněná akcí, která nenudí. Stále se něco děje a to nejen na silnici. Ale zvuk motoru a vůně benzínu filmu sedí nejvíc. Akční věci jsou trochu ,,přitažený za pačesy“, ale naštěstí tvůrci nesklouzli ke stupiditám typu Crank 2 nebo Kurýr 2. Faktem však je, že výraznější stopu ve mně nezanechá. To ale asi nečekají ani tvůrci. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Z Rychle a Zběsile se stala detektivka a na honičky v autech se jaksi zapomnělo. No, alespoň, že ten Vin Diesel a Paul Walker jsou pořád sexy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Bang - Rye Rye [3:32] ,2. G-Stro - Busta Rhymes [3:42] ,3. Loose Wires - Kenna [3:46] ,4. Blanco - Pitbull [3:22] ,5. Krazy - Pitbull [3:52] ,6. You Slip, She Grip - Pitbull [3:13] ,7. Head Bust - Shark City Click [3:56] ,8. Bad Girls - Pitbull [4:03] ,9. Virtual Diva - Don Omar [3:59] ,10. La Isla Bonita - Tasha [3:45] ,11. Blanco - Pitbull [3:22], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jednu hvězdičku dávám za opět krásná auta, o kterých si můžu jen nechat zdát, druhá hvězdička za slušnej příběh a třetí hvězdička na počest Letty... chtěla bych dát další za nádherný oči Paula Walkera a svaly Vina Diesla, ale to bych šla sama proti sobě, protože na tom, ten film postavený nebyl.. ač jsem ráda viděla znovu jejich spojení, tady mi to opravdu nestačilo.. bohužel nemůžu přenést přes srdce pár scén a to snesu hodně :-) následující text je SPOILER! omluvte moji drzost, ale začáteční scéna, kdy Diesl v klidu a s úsměvem kouká, jak se na něj řítí cisterna a on ji bez problému podjede.. ee.. tomu se neříká správné načasování, ale skvělé efekty :-) a ty honičky v tunelech? nevlastním řidičský průkaz, ale něco mi říká, že v takové rychlosti by to nebylo možné :-) KONEC SPOILERU a konec hlášení :-) ()

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama